Gewoon de week door 9: -20, Lize’s eerste skiles en buikgriep

Zo, het is tijd voor een fotoverslag van de afgelopen week. Een week die we voor het grootste gedeelte doorbrachten in Königsleiten, Oostenrijk. Ondanks de temperatuur (-20!!!!) viel de kou erg mee en heb ik zelfs nog 2 dagen kunnen skiën. Lize kreeg haar eerste skiles en uiteraard ging ik op pad met mijn camera. En net toen ik dacht aan de buikgriep te ontkomen (iedereen had er al zo’n beetje last van gehad), hing ik in de nacht van vrijdag op zaterdag toch boven de wc. Geen leuke afsluiting van de vakantie, zullen we maar zeggen. Maar ik maakte wel een boel mooie foto’s. Ben je klaar voor de foto’s van Gewoon de week door 9?Maandag

Maandag ga ik samen met Leontien skiën. Lize wil graag bij Lenn spelen en ze maken een prachtig kunstwerk samen.

En ondanks de kou gingen we dus op pad. Het was wel echt erg koud, uiteindelijk ging de bivakmuts nog op, dat voelde net iets beter dan met de blote huid. En op de Gerlosplatte konden we op 1 kant echt niet naar beneden, daar waaiden we zowat uit onze broek. Maar verder viel het er mee met de kou en ging het skiën ook best goed.

Dinsdag

Dinsdagochtend gaan we de wanderweg op, om te kijken of er een snellere weg is om naar Opa en Oma te wandelen. Uiteraard ging de camera mee.

En zo waren we op pad. Goed aangekleed en met sleetjes. Vet gezellig.

Pepijn is erg moe en wil eigenlijk alleen maar lekker op de bank liggen.

En Lize wil graag huizen met mij kleuren (ze weet nu hoe ze die moet vouwen, <3) en dus maken we nog maar een paar winterse huizen.

’s Avonds is het feest in bed: Pepijn wil niet slapen en dus lukt het Lize ook niet om te slapen. We spelen dus nog maar een potje Uno.

Woensdag

Goedemorgen! Haha, Pepijn wil niet graag op de foto, wat kan hij boos kijken he?

Pepijn heeft een nieuwe hobby: chocolademelk-snorren maken en dan in de spiegel kijken. Goed gelukt toch, deze?

We gaan samen met Nick, Jolijn en James de wanderweg op, maar nu de andere kant. James en Pepijn gaan samen op de slee.

En ik maak weer foto’s met mijn camera. Kijk wat een knappe vent. Zo krijg ik hem niet vaak op de foto (lachend :-)).

En als het pad naar beneden loopt gaat Ton op de slee. Lize drukt, maar heel hard gaat het niet :-).

En Lize gaat zelf ook even op de slee. Hier lijkt het wel heel hard te gaan. In werkelijkheid viel het mee, maar haar gezicht is echt priceless.

Pepijn zijn favoriete spot: bij Ton op de nek. Oh ja, ook nog een leuk detail: Pepijn wil geen handschoenen aan. Hij heeft echt de hele week met zijn handen in zijn zakken gelopen en zelfs op de nek houdt hij dat vol.

Er lag zoveel heerlijke sneeuw, daar krijg je toch gewoon niet genoeg van?

Kijk dan hoe mooi besneeuwd Königsleiten is. Echt een prachtig dorp.

En ik maak ook nog even een selfie (anders sta ik er ook maar zo weinig op he).

Vanuit het appartement van Matthijs en Leontien kijken we op de Gerlosplatte. De huisjes die je daar in de verte ziet, daar logeerden we 2 jaar geleden in. Wat een plaatje he?

’s Avonds ga ik nog even met mijn nieuwe statief op pad. De zoomlens kan de maan aardig dicthbij halen, maar de foto is nog wel aardig uitgesneden. Wel erg tof om te doen trouwens.

En deze foto is ook echt in het pikkedonker gemaakt. Een sluitertijd van 3 seconden, en zoals je ziet aan die gekke rode veeg liep er net iemand voorlangs. Wel bijzonder hoe licht de foto toch nog is geworden. Love it!

Donderdag

Donderdag gaan we vroeg uit de veren, en man wat schijnt dat zonnetje lekker.

Lize krijgt (samen met Mick en Lenn) vandaag haar eerste skiles. Zo spannend!

De juf laat even zien hoe het werkt op de mat (tegen het uitglijden).

Het is trouwens hard werken als ski-juf van kleine kindjes. Je sjouwt je een ongeluk en bent steeds aan het rennen om iedereen bij te houden.

Er wordt goed naar de juf geluisterd, en het is super om te zien hoe snel ze leren.

Het mooist vind ik nog wel die ‘baby-lift’: gewoon een lopende band. Wij begonnen vroeger in de sleeplift!

En nog één keer het uitzicht op de Gerlosplatte. <3

Als de kids klaar zijn met de skiles brengen we Lize en Pepijn naar opa en oma zodat we zelf ook nog even kunnen skiën. Doel van deze skitocht is de Larmach-Alm (ook wel bekend als de haantjesbar), waar je heerlijke haantjes kunt eten. En waar je prachtig uitzicht hebt.

En ja hoor, het lukte ook nog om een haantje te scoren. Hij smaakte als vanouds, zo lekker!

En voor Lize en Pepijn maakten we nog even deze foto met de olifant.

En een blije foto van papa en mama in de sneeuw. Lize zegt nog elke keer tegen mij: ‘doe je wel voorzichtig’ (zie hier waarom) en dus moesten we haar een beetje geruststellen.

Vrijdag

Vrijdagochtend zijn we weer lekker vroeg voor de skiles, en dus kan Lize nog even relaxen. Dat sjouwen op die ski-schoenen is ook best pittig.

De juf doet even voor hoe het moet.

En de papa’s en mama’s staan weer trots aan de zijkant te kijken.

Lize doet de juf even na. Ik barst echt bijna uit elkaar van trots, het was zo leuk om te zien hoe het gaat! <3

We blijven niet de hele skiles kijken en gaan met Pepijn nog even op bezoek Nick en Jolijn. Stan, James en Pepijn vinden vooral het bad midden in de hotelkamer erg interessant.

Ik maak nog even een mooie foto van de kerk van Königsleiten, en dat is ook meteen de laatste foto die ik maak deze vakantie.

Zaterdag

Ja, want zaterdag gaan we naar huis, en nadat de hele schoonfamilie al last had van buikgriep afgelopen week (Pepijn 2x overgegeven en Lize aan de diarree, en de rest van de familie dus ook) was ik zelf nu aan de beurt. Vrijdagnacht begon de ellende, ik had buikpijn en tegen half 3 hing ik ook boven de wc. En toen de broodjes rond 6 uur aan de deur werden gehangen, had ik dus nog niet echt heel veel geslapen.

We pakken de auto in en leveren om 8 uur de sleutel van ons appartement in. Dag Königsleiten, tot volgend jaar! Ton rijdt de hele weg naar huis, want ik ben totaal niet in staat om auto te rijden. Onderweg val ik steeds in slaap. En nog geen uur onderweg hebben we 2 kotsende kids op de achterbank. Wat een feest. Lang leve leren bekleding, zullen we maar zeggen.

Tegen de middag gooit Lize nog een keer de maag leeg, maar deze keer waren we iets beter voorbereid en kunnen we alles opvangen. Tegen kwart voor 9 zijn we thuis en Lize, Pepijn en ikzelf gaan eigenlijk direct naar bed.

Zondag

Ik slaap tot zondag kwart over 9 en lig eigenlijk de hele dag voor pampus. Geen zin in eten en nog steeds buikpijn. Zo irritant! Pas na het avondeten (gebakken aardappels en ice tea) voel ik me een beetje beter.

En beetje een jammer einde van de vakantie, maar gelukkig werd ik niet halverwege de week ziek. Thuis herstel je toch het beste! Hopelijk duurt deze buikgriep niet te lang, en als ik de lijn van de rest van de familie volg, moet het morgen over zijn.

We gaan het zien, we hebben in elk geval een topweek gehad en hebben met de hele familie besloten dat we volgend jaar weer naar Königsleiten gaan. Goed vooruitzicht, dacht ik zo!

Hoe was jouw week? Had je ook vakantie? En heb je van het winterweer genoten of mocht het van jou wel iets minder koud?

xx
Loes5 Reacties

 1. 6 maart 2018 / 06:49

  Wat een heerlijke sneeuwpret. Je foto’s zijn mooi geworden, die van de maan is echt goed gelukt zeg!

  • Loes
   Auteur
   9 maart 2018 / 15:52

   Dank je wel! De maan kon nog iets scherper, maar voor een eerste keer is het zeker niet slecht.

 2. 6 maart 2018 / 10:32

  Jullie familiefoto in de sneeuw doet me gewoon denken aan de koninklijke familie : ) Jullie zien er goed uit zeg!

  • Loes
   Auteur
   9 maart 2018 / 15:51

   Haha, dank je wel, wat een leuk compliment!

 3. 9 maart 2018 / 11:54

  Wat fijn dat jullie zo’n fijne vakantie hebben gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *