Bloggers be like – TAG | Bloggen

bloggers be like tag

Vandaag is het weer eens tijd voor een tag, dit keer de Bloggers be like-tag. Ik kwam ‘m bij Neelke tegen en werd gevraagd om ‘m ook in te vullen. Dat vind ik altijd erg leuk om te doen, dus ik heb beloofd dat ik ‘m over zou nemen. De tag is bedacht door Maris van Hare Maristeit, en de er zullen vast vele bloggers voor mij zijn geweest die deze tag ingevuld hebben. Vandaag lees je mijn antwoorden!

Hoe lang blog je al?

Ik blog sinds oktober 2015. Toen ben ik begonnen met een WordPress-account met een naam die niemand kon onthouden (hyggelig mama, want hyggelig betekent ‘gezellig’ in het Noors, en dat vond ik een fantastische naam). Na de skivakantie besloot ik dat het makkelijker moest, zodat mijn schoonmoeder me ook kon vinden op het in iternet, en zo is de naam Gewoon iets met Loes, met bijbehorend domein in het leven geroepen.

Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Het allerleukste vind ik wel dat je je eigen stukje internet hebt, waar je eigenlijk alles op kwijt kunt wat je maar wilt. En wat ik ook leuk vind is dat ik mezelf stiekem een beetje dwing om wat meer leuke dingetjes te maken, omdat ik het dan wil gebruiken voor mijn blog. En ik vind het ontzettend leuk dat je af en toe hele leuke reacties krijgt van mensen die je eigenlijk helemaal niet kent. Ik heb eigenlijk niets wat ik het allerstomst vind aan bloggen.

coffee-983955_960_720

Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Poeh, er zijn nog een heleboel punten waar ik aan wil sleutelen! Ik zou graag betere foto’s maken, ze beter kunnen bewerken, ik wil soms nog wel leuker schrijven, ik zou graag nog wat beter zijn in het onderhouden van mijn eigen website, en ga zo nog maar even door. Wat mijn beste kwaliteiten zijn? Ik denk niet dat het specifiek voor mij als blogger geldt, maar meer voor mij in het algemeen: als ik ergens voor ga, dan ga ik er voor 100% voor.

Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Ik volg eigenlijk helemaal geen buitenlandse blogs, ik vind dat er al genoeg leuke Nederlandse blogs (en bloggers) zijn dat ik helemaal geen tijd heb voor meer blogs, ha! Karen van Dejlig behoort zeker tot 1 van mijn favorieten, zij schrijft over verschrikkelijk veel onderwerpen en het is elke dag een verrassing wat er weer online komt (hoewel ze nu door de verhuizing en een ontmoeting met Murphy (van Murphy’s Law, weet je wel..) even wat ‘blogrust’ inlast). Daarnaast vind ik Shifra van A Cup Of Life ook ontzettend leuk om te volgen. Zij straalt een soort energie uit waar ik op voorhand al helemaal blij van word. Oh ja, en natuurlijk Anne van Et Alles. Als ik later groot ben, dan wil ik net zo kunnen schrijven als zij. En dan wil ik ook graag net zulke leueke Project Life-boeken maken!

needlework-625452_960_720

Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

Dit vond ik grappig om uit te bekijken, want ik kijk er eigenlijk alleen per maand (of per week) naar. Maar hier komen ze hoor:

 1. Molecule 01 Parfum zelf maken – Een DIY artikel, hoewel ik niet zoveel van dit type DIY artikelen maak, haha. Ik vond dit zelf ontzettend leuk om te doen en was uiteindelijk best blij met het resultaat. Het heeft even geduurd, maar inmiddels kan ik de geur ook wat meer waarderen dan in het begin.
 2. Moestuintjesupdate | Deel 2 – Naar aanleiding van de moestuintjes bij de Albert Heijn ben ik vol enthousiasme begonnen met mijn eigen tuintje. Waarom deel 2 zo goed gelezen is en de rest wat lager in de top 10 staat, geen idee.
 3. Mijn week in foto’s – Op nummer 3, 4 en 5 staan de verslagjes van Mijn week in foto’s.

Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Misvatting: poeh, lastig te zeggen. Welk onderdeel ik zelf heb onderschat is toch ook wel hoeveel tijd er eigenlijk in gaat zitten. Om die reden heb ik een tijdje terug besloten om niet meer dagelijks te bloggen. Ik blog nu 5 dagen per week en dat geeft echt wel rust. Ik heb nu meer tijd om ook echt dingen te maken, en dat levert weer content voor mijn log op. Een win-win situatie dus eigenlijk.

haken

Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig? 

Ik kan eindeloos van die mooie notitieboekjes kopen, omdat ik altijd iets bij me wil hebben waar ik mijn ideeën in kan schrijven. En als ik dan weer ergens een mooi boekje zie, dan MOET ik die gewoon kopen. En verder loop ik de hele dag foto’s te maken van ‘dingen’, omdat het ‘voor mijn blog is’. En dan nogmaals en anders proberen om het zo mooi mogelijk vast te leggen.

Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Het meeste voor mijn blog doe ik zelf, maar mijn zusje Margot levert heel regelmatig een haaktutorial aan. En dat vind ik stiekem heel erg leuk, want ze maakt zulke schattige dingen! EN aangezien het mij soms aan tijd ontbreekt, komt er zo toch leuke content online.

Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Hoeveel het er precies zijn weet ik niet, maar ik volg een aantal lifestyle-blogs, mama-blogs, en eigenlijk alles wat me aanspreekt. Als ik het ‘persoonlijk’ leuk vind, dan blijf ik het volgen. Via Bloglovin’ volg ik best veel blogs, maar ik scan dan wel of ik de artikelen echt leuk vind, want tijd is kostbaar :-).

Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

Ik doe meestal alles ‘live’. Of in ieder geval, de avond ervoor zet ik het klaar voor de volgende dag. Als we op vakantie gaan, dan probeer ik wel zo veel mogelijk vooruit te werken, maar dat is best lastig.

woensdag (7)

Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

De website van Blogaholic bevat echt superveel handige informatie over bloggen. Vooral als je helemaal nieuw bent is dat erg fijn om te lezen. En als je je inschrijft voor haar nieuwsbrief krijg je een aantal freebies (jeej!), een handige planner voor je blog. En sinds ik die gebruik, lukt het me ook beter om vooruit te werken.

Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Ik heb nog niet echt samenwerkingen gehad, maar ik vind het wel leuk dat er een aantal bezoekers zijn met wie je echt een beetje een band op bouwt. En daarnaast vind ik het erg leuk als mijn schoonmoeder bijvoorbeeld vertelt dat ze ‘Mijn week in foto’s’ zo leuk vindt, omdat ze zo precies mee krijgt wat er allemaal met ons gebeurt.

Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Eigenlijk niks.. Ik doe niet zoveel gekke dingen en ik heb hooguit spijt van een aantal foto’s die ik in het begin heb gemaakt (’s avonds, bij kunstlicht, en niet bewerkt).

woensdag (7)

Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Dat is eigenlijk heel dubbel. Ik plaats vrij veel online, maar niet alles met onze namen er bij. Zo staan er bijvoorbeeld wel foto’s van mijn kinderen online, maar zonder hun namen. Waarom? Als ze later zichzelf op Google zouden zoeken, komen ze die foto’s niet tegen. Op die manier probeer ik ze toch een beetje te beschermen.

Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Ik hoop mensen een beetje te kunnen inspireren om creatief bezig te zijn. Ik haal er zelf ontzettend veel voldoening uit en dat gun ik andere mensen ook!

En dat waren mijn antwoorden! Neem je deze tag over? Laat het dan vooral even weten, want ik ben benieuwd naar jouw antwoorden! Neelke, thanks voor het taggen, en hopelijk vond je het leuk om te lezen wat mijn antwoorden zijn :-).

xx
Loes

2 Reacties

 1. 10 juni 2016 / 16:20

  Leuk om jouw antwoorden te lezen! Vooral geinig om te lezen hoe je aan je huidige domeinnaam bent gekomen. Inderdaad lekker makkelijk te onthouden, want als ik hier kom typ ik em ook gewoon uit m’n hoofd 😉

  • Loes
   Auteur
   11 juni 2016 / 13:31

   Haha, gelukkig, dan heeft het dus effect voor meer mensen! En het fijne aan de naam is dat je je ook niet per se aan 1 onderwerp bindt. Dat is dan weer leuk als je over van alles wilt schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *