Moetuintjesupdate | Deel 8

moestuintjesupdate 8 (7)

Het werd zo langzamerhand wel weer eens tijd voor een update wat betreft mijn moestuintjes! We hebben namelijk de eerste rucola en radijsjes al gegeten en de rest groeit ook als maar door! Nu het buiten staat, is het een beetje uit het zicht, en dat betekent dat ik niet (meer) te pas en te onpas met de camera boven de plantjes hang (zoals dat in de vensterbank wel zo mooi kon). En eerlijk gezegd, met die warme dagen had ik eigenlijk helemaal geen zin om er foto’s van te maken. Maar vandaag dus wel, en zie op bovenstaande foto hoe mooi het bankje er bij staat. Prachtig oerwoud toch?

Buiten

Ik weet eigenlijk niet meer of dat met de laatste moestuintjesupdate ook zo was, maar zo goed als alles staat buiten. Ik heb binnen alleen nog de ‘zak’ van Ikea met daarin basilicum en tomaat. En omdat die bodem geen gaatjes heeft (en ook niet krijgt, haha), gaat dat niet naar buiten. Dat wordt 1 grote bende. En het staat nog wel grappig in de vensterbank ook, want die doen het goed (volgende keer foto’s, beloofd!).

Nieuwe zaadjes

Laatst mocht manlief met de kleine meid een hele hand zakjes met zaad bij de Dekamarkt meenemen en die moesten nog geplant worden. Die hebben we inmiddels ook in de potjes staan, dus hopelijk komt daar (later) ook nog wat leuks van!

AUgurk

moestuintjesupdate 8 (1)

Dit was stiekem nog een ‘achterblijvertje’, die zat nog in z’n kiempotje en stond nog binnen. Nu staat ‘ie dus lekker in de grote pot buiten.Kijken wat daar van komt!

Courgette

moestuintjesupdate 8 (8)

De courgette is inmiddels maar van het bankje af gepromoveerd, want die wordt weer zo ontzettend groot! Ik was bang dat ie anders stormschade zou leiden. Maar zonder gekheid, wat een plant is dit he?

Andijvie

moestuintjesupdate 8 (5)

De andijvie schiet ook al mooi op. We hebben er ook nog een klein potje andijvie bij gezet, die dus later gezaaid was. Hopelijk gaat die ook zo mooi groeien.

Eetbare bloemen

moestuintjesupdate 8 (4)

Ja, nog een leuk verhaal, dit bakje: toen we vorige week op het ziekenhuis waren, liepen we nog even door het winkeltje daar. En voor 1 euro kocht ik deze schattige potjes waar eetbare bloemen in gaan groeien (viooltjes en calendula). Ik dacht: dat is het proberen waard! Gisteren gezaaid en vandaag begint de boel al te kiemen. Goed he?

Pluksla

moestuintjesupdate 8 (3)

Nog zo’n projectje wat er al een tijdje lag: zaadjes voor pluksla. Ook die gisteren maar gauw gezaaid en vandaag zit hier ook al wat leven in!

Slamix

moestuintjesupdate 8 (2)

De slamix ziet er prachtig uit zo met al die kleuren (duh, vandaar de mix!), ik denk dat dit ook niet heel lang meer gaat duren!

moestuintjesupdate 8 (16)

Check de worteltjes! De bovenkantjes nog een beetje groen, maar er zitten ECHT oranje wortels in de grond. Jeej!

moestuintjesupdate 8 (15)

De rode biet doet ook goed zijn best.

moestuintjesupdate 8 (14)

En check dit: de bonen zijn al vet lang!! Die gaan we van de week dus eten. Helaas zitten er ‘maar’ 5 of 6 boontjes aan, haha, maar manlief heeft er dus alvast wat bij gekocht :-). En de venkel (rechts) groeit enorm de lucht in. Ben benieuwd wanneer dat echt zo’n ‘knol’ gaat worden.

moestuintjesupdate 8 (13)

Waaah! *engelengezang* Kijk de aardbeien!!! Ze doen het!!! Deze komen niet van de AH, maar van verschillende plekken, maar alle plantjes krijgen vruchten momenteel! Die brede bak had het vorig jaar ook al wel, maar de rest nog niet. Toen kreeg ik de tip van mijn zwager dat de plantjes het eerste jaar geen vruchten geven, en dat deed me toen besluiten om ze niet weg te gooien. En ondanks dat ik ze een beetje heb afgedankt afgelopen winter, lijken ze het nu toch heel goed te doen!

moestuintjesupdate 8 (12)

Hier zien we nog meer rode biet, 2 tomatenplanten die het ook goed doen. Ik ben overigens alweer vergeten wat er in die nieuwe pot zit. Geen stokje bij gestoken, dom dom.

moestuintjesupdate 8 (11)

Dan de broccoli (2x), die gaat ook zo de lucht in. Ik zie hier nog geen broccoli uit ontstaan, eerlijk gezegd.. bummer! De andere venkel doet het ook goed, het lijkt haast wel dille!

moestuintjesupdate 8 (10)

Zie hier de watermeloen. Die blijft ook nog even volhouden. Geen idee wat dat gaat worden, maar ik vind het blad wat aan de plant zit wel erg grappig. Dus we geven gewoon nog steeds wat water en hopen op het beste :-).

moestuintjesupdate 8 (6)

Mooi gezicht toch zo? Ik ben er in elk geval wel blij mee en ben benieuwd hoe het zich houdt de komende tijd!

Hoe is het met jouw moestuintjes? Ik ben erg benieuwd!

xx
Loes

3 Reacties

 1. Rita
  9 juni 2016 / 11:06

  Je hebt echt groene vingers hoor Loes.

  • Loes
   Auteur
   9 juni 2016 / 12:25

   🙂 Ik ben er ook best blij mee, ha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *