5 wensen voor een nieuwe keuken

Wij wonen alweer ruim 9 jaar in ons huis. Toen we er kwamen wonen, voldeed de keuken nog prima en hebben we er dus geen nieuwe keuken in laten zetten. Inmiddels is die keuken ook alweer 20 jaar oud en langzaamaan zien we dat het tijd wordt voor een nieuwe keuken. Stiekem ben ik me al wel wat aan het oriënteren en ik houd wel van een strakke keukenstijl. Om ons heen zijn een aantal mensen onlangs met een nieuwe keuken bezig geweest, wat ook genoeg inspiratie gaf. Vandaag laat ik je mijn 5 wensen voor een nieuwe keuken zien.

1. Een lichte kleur

Onze keuken bevindt zich aan de achterkant van ons huis. We hebben best een heel licht huis met heel veel ramen en een schuifpui achter, maar omdat onze keuken nu heel donker is, lijkt dat hoekje ook erg donker. We hebben aan die kant geen mogelijkheid om een raam te plaatsen (onze keuken grenst aan de garage) en dus zou ik kiezen voor een lichte kleur. Dan kijk je niet meer zo donker in de hoek van de keuken.

2. Hoog werkblad

Ton en ik zijn allebei best wel lang. Onze keuken nu is gelukkig niet heel laag, maar ik zou het best fijn vinden als het werkblad nog 10 cm hoger zou zijn. Dan krijg je geen rugpijn als je langere tijd aan het aanrecht moet staan. Daarnaast vind het ook belangrijk dat er voldoende werkruimte is. Wij staan vaak samen in de keuken om ons favoriete gerecht te maken (pokebowl met kip en mango), en dan is het wel fijn als je elkaar niet in de weg loopt.

3. Een bar aan een ‘eiland’

Het lijkt me echt zo leuk om een soort van bar aan een afwas- of kookeiland te hebben. Zo’n plekje waar je ’s ochtends snel kunt ontbijten, en waar je even kunt gaan zitten als iemand anders (…) eten aan het koken is. Dat mag een hoge bar zijn, maar het zou ook een lager plekje kunnen zijn waar je een soort zitplek creëert. Niet als vervanging van je eettafel natuurlijk, maar voor erbij.

fotobron: Mandemakers keukens

4. Hittebestendig werkblad

Op dit moment hebben we een natuurstenen blad. Qua kleur wellicht niet mijn droomblad, maar qua werken wel. Hete pannen kun je er zo op zetten zonder dat het blad beschadigt en ook kleurstof trekt er niet in (als ik marsepein kleur voor een mooie taart). Dat je niet hoeft na te denken wat je op je werkblad zet, vind ik echt wel ontzettend fijn. In een nieuwe keuken zou dat dan ook iets zijn wat ik heel graag zou willen hebben.

5. Groot fornuis

Het lijkt me zo leuk om een groot fornuis te hebben. Zo een waar je pannen fatsoenlijk op kunnen staan, zonder dat ze elkaar te veel raken, zeg maar. Want dat is nu het geval in onze keuken. 4 koekenpannen kan ik niet kwijt (niet dat dat per se noodzakelijk is, maar soms is het wel dringen geblazen!). Het mooist vind ik zo’n vrijstaand fornuis, met een goede oven er onder. Momenteel hebben we een combi: een magnetron en oven in één, maar daar zou ik in een nieuwe keuken niet nog een keer voor kiezen.

5 wensen voor een nieuwe keuken

Zoals je ziet heb ik al best wel een aantal dingen die ik belangrijk vind voor een nieuwe keuken. Ik vind het heerlijk om te dromen over hoe een nieuwe keuken er uit zou zien, en met welke kleuraccenten ik het af zou maken. Met een andere keuken wordt het dan ook tijd voor nieuwe keukenhanddoeken en deze met eekhoorntjes staan hoog op de verlanglijst!

Wat zijn jouw wensen voor een nieuwe keuken? Laat het weten in de comments!

xx
Loes

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Zie ook mijn disclaimer.

 

1 Reactie

  1. Vincent Rondwijk
    13 juli 2022 / 11:51

    Leuk om te lezen over jouw keukenwensen. Zelf wil ik mijn keuken ook opknappen. De huidige kleur is erg donker en ik zou mijn keukenkastjes in ieder geval lichter willen spuiten. Een groot en hoog werkblad staat ook op mijn wensenlijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *