Het is weer een keer tijd voor een recept. En dit keer een supermakkelijk en superlekker recept. Zo eentje die je prima kunt maken op hete dagen als je geen zin hebt om ‘echt’ uitgebreid te gaan staan koken. Het smaakt namelijk ook prima als het wat lauw of koud is. Dus ’s middags maken en ’s avonds lekker picknicken, dat kan met dit gerecht. De afgelopen weken heeft dit al verschillende keren op onze tafel gestaan: een pokebowl met mango, kip en noedels. Dikke vette yummy!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen heb je nodig:
- ongeveer 350 gram kipfilet of kipfilethaasjes
- 4 eetlepels zoete sojasaus (deze van ABC is echt een lekkere, stroperige saus, wij halen ‘m altijd bij de Toko, maar Jumbo verkoopt het ook)
- 1 theelepel sambal badjak (als je van pittig houdt, mag je er ook meer in doen)
- 1 eetlepel geraspte gember
- 5 eetlepels wokolie (bijvoorbeeld die van Conimex)
- 200 gram eiermie
- een halve limoen
- ongeveer een halve struik paksoi
- 200 gram broccoliroosjes
- een kleine mango
Het oorspronkelijke recept komt van het Instagram-account van de Dekamarkt, maar ik heb sommige ingrediënten in hoeveelheid wat aangepast. Uiteraard ben je er vrij in om naar wens dingen toe te voegen of juist weg te laten.
En zo maak je het
Snij de kipfilet in lange grote stukken. Pak een diep bord en doe de sojasaus, gember en sambal in. Voeg 3 eetlepels wokolie toe. Meng alles tot een marinade en doe de kipfilet erbij. Goed omscheppen. Laat dit ongeveer 15 minuten marineren. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zet ondertussen ook de broccoli in een pan met water: laat zo’n 5 minuten koken en giet dan af.
Snij ondertussen de paksoi in dunne reepjes: hou het wit en het groen gescheiden, het wit moet langer in de pan dan het groene gedeelte.
Laat de mie uitlekken in een zeef of vergiet en doe het terug in de pan. Knijp de halve limoen er over uit en voeg een eetlepel wokolie toe.
Verwarm een eetlepel wokolie in een wok en roerbak de witte stukjes paksoi met de broccoli 2 minuten. Schep dan de groene delen van de paksoi erbij samen met twee eetlepels water. Bak alles in 3-4 minuten beetgaar.
Bak ondertussen in een grilpan de gemarineerde kip bruin en gaar. Schil de mango en snij deze in lange repen (voor zover mogelijk :-)).
Pokebowl met mango, kip en noedels opdienen
Dit gerecht eet het lekkerst uit een bakje of een (diepe) kom.
Doe de noedels als eerste in de kom. Leg de stukjes kip aan de ene kant op de noedels. Aan de andere kant leg je de groenten. In het midden hou je een stukje over voor de mango: klaar is kees!
Je kunt deze pokebowl zowel warm, lauw als koud eten, smaakt allemaal!
Maak jij wel eens een pokebowl? En wat doe je er dan in?
xx
Loes
Oh my, dat ziet er goed uit! Ik ga hem testen deze week. 😀