Zelf een badkamer ontwerpen, kan dat?

Afgelopen jaar hebben wij de keuze gemaakt om in ons huis te blijven wonen, maar om dan wel de hele boel aan te pakken. Dat betekent onder andere dat de badkamer aan vervanging toe is. Op Pinterest zie ik altijd de mooiste dingen voor de badkamer voorbij komen en ook op Instagram lijkt iedereen wel met zijn badkamer bezig. Dat is natuurlijk leuk voor inspiratie, je ontdekt heel snel bepaalde trends. Toch is het ook wel lastig, want onze badkamer is anders dan die van Instagram. Daarom is het handig als je zelf een badkamer kunt ontwerpen, denk je dat dat kan?

zelf een badkamer ontwerpen

Een badkamer uitzoeken

In een showroom staan vaak de meest luxe en mooie badkamers uitgestald. Prachtig om te zien natuurlijk. En net als Pinterest en Instagram heel leuk voor inspiratie. Maar het kan ook enorm overweldigend zijn. Want dat mooie bad staat heel leuk in de showroom, maar hoe zit dat in je eigen badkamer? Met dat schuine muurtje hier en de deur op een andere plek dan in het voorbeeld? Past het bad qua maat wel, of moet het een maatje kleiner?

Badkamers in showrooms lijken maar zelden een raam te hebben. Of een deur. En dat terwijl je badkamer thuis dat wel heeft. Betekent dat je niet eindeloos lange muren kunt inrichten met de mooiste badmeubels of leuke planken. Onze eigen badkamer heeft een dakkapel en dus ook schuine kanten. Dat is best lastig visualiseren, want alle badkamer in de showroom hebben rechte muren.

Zelf een badkamer ontwerpen

Zelf een badkamer ontwerpen

Wat ik heb ervaren bij het uitzoeken van mijn eigen badkamer is dat de showroom van een winkel meestal niet precies dezelfde ruimte heeft als je eigen badkamer. Dat is logisch natuurlijk, maar dat kan soms een enorm vertekend beeld geven van hoe een badkamer uit de winkel eruitziet in jouw huis. Je kunt je natuurlijk altijd laten Als je aan de slag gaat met de ontwerp-tool van Sanidirect dan kun je direct de juiste afmeting ingeven en zo zelf je badkamer ontwerpen.

Speel met de verschillende tegels, maak combinaties die je leuk lijken en bepaal hoe groot je badmeubel kan worden. Je kunt in de tool meerdere ontwerpen maken en omdat het in 3D is, krijg je direct een ruimtelijk beeld bij wat je hebt ontworpen. Als je ontwerp klaar is, kun je het per mail versturen of eventueel uitprinten. Zo kun je vast een beetje wennen aan hoe je badkamer er uit kan zien.

Leuk feitje: wist je dat ze in Engeland het woord ‘bathroom’ gebruiken als eufemisme voor de wc? Dat komt natuurlijk voort uit het feit dat in sommige huizen alleen een wc aanwezig is in de badkamer.

–> Misschien vind je dit ook leuk: 5 wensen voor een nieuwe badkamer

Toch een beetje hulp nodig?

Is het wat overweldigend allemaal? Weet je niet precies voor welke opties je moet kiezen? Uiteraard kun je dan een afspraak maken in de showroom van Sanidirect. Door het hele land zijn vestigingen te vinden waar je terecht kunt met je vragen en voor advies.

Heb jij wel eens zelf een badkamer ontworpen? Hoe ging dat?

xx
Loes
Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Zie ook mijn disclaimer.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *