Winter(s)shoppen bij Borghuis

Rond de kerst vind ik het altijd prachtig om tuincentra te bezoeken. Intratuin heeft dan bijvoorbeeld die prachtige treintjes weer uitgestald in de winkel staan en het is echt een plezier om daar met dochterlief (en dit jaar ook met zoonlief) naartoe te gaan. Van m’n schoonmoeder begreep ik dat ze bij Borghuis een wintershow met Frozen (Tozen!) hadden. Aangezien dochterlief (en mama stiekem ook) dat ge-wel-dig vindt, was dat reden genoeg om eens een bezoekje te brengen. Kijk mee!

20151203_104045

Het feest begint al bij de ingang (of bij de uitgang haha). Zo’n prachtig zitje zou ik zo in mijn tuin willen hebben (als die wat groter was).

20151203_104056

En dan komen we een reusachtige Elsa tegen! Dochterlief is onder de indruk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet zo goed snapte wat de bedoeling hier van was, maar ok.

20151203_104113

Ook in de binnenkomst’hal’: een winters tafereel met zeehonden en pinguïns (‘pinpins’!). Dit ziet er toch super schattig uit.

20151203_104104

Aan de overkant van de pinguïns nog wat lieve ijsberen.

20151203_104335
Eenmaal binnen komen we deze pratende boom tegen. Dochterlief vertrouwt het niet helemaal en gaat vol verbazing staan kijken (‘Kijk mama, rood met witte tippen!’).

20151203_110102_Burst02

Dan lopen we door naar het favoriete deel van dochterlief: het springkussen! De pop moest ook mee springen, zoals je ziet. Zoonlief is ondertussen in de maxi cosi in slaap gevallen, dus we kunnen even lekker springen.

We komen onderweg al wat kerstbomen tegen, en een heuse kerststal! Met echte dieren! Erg leuk om te zien. De haan hoorden we al kraaien toen we op het springkussen waren, dus dat was een mooie speurtocht!

En dan komen we bij de treintjes. Als ik een supergroot huis zou hebben, dan mocht dit direct bij ons in de woonkamer. Zou ik heel leuk vinden in de vensterbanken ofzo. Manlief vindt dit ook zo prachtig. Helaas hebben we er geen ruimte voor. Wel hebben we een mooie trein voor onder de kerstboom, die mag er dit jaar ook weer staan.

En ja hoor, dan komen we in de Frozen-hoek. Dochterlief vliegt naar de tv (met haar zelf uitgekozen egeltje) en is er niet meer weg te krijgen. Uiteindelijk lopen we verder, en dan zie ik dat ze een boekje en een pen van Frozen in de kinderwagen heeft gelegd. Als ik vraag wat dat is, antwoord ze: ‘Voor mij, om te kopen!’. Toen kon ik geen ‘nee’ meer zeggen..

20151203_113947

In de winkel komen we de meest prachtige dingen tegen. Ik vind dat altijd zo gevaarlijk. Als ik in zo’n winkel ben, dan wil ik het liefst een compleet nieuw interieur! Zo’n interieur waar alles precies op elkaar is afgestemd zeg maar.

Zoals dit, hier wil je toch gewoon wonen? Ik hou er van in elk geval.

20151203_115502

Verderop in de winkel treffen we nog de woonkamer van de Kerstman. Ik vind dit er ook zo gezellig uit zien!

20151203_115559

En dan dit prachtige plaatje: een ouderwetse snoepwinkel. Geweldig toch? Ik hou ontzettend van deze nostalgische dingen. Zo prachtig om te zien gewoon!

Al met al zijn we eigenlijk de hele ochtend bij Borghuis geweest. Echt een uitstapje zo voor dochterlief. Lekker op het springkussen, even kijken naar Frozen en ondertussen wat leuks uitzoeken voor in de kerstboom (dochterlief koos fuchsia-roze bloemen.. beetje jammer dat onze boom paarse ballen krijgt, maar goed).

Uiteindelijk zijn we nog goed geslaagd ook: voor Sinterklaas nog wat cadeautjes, lekker wax-geurtjes uit de koopjeshoek (zakjes met scentchips voor 2 euro en 2,50, jippie!), roze bloemen voor dochterlief, 2 kleine hertjes voor in de kerstboom voor dochterlief, mooi sieradendozen van Blond Amsterdam en een grote bos bloemen voor Oma.

Vind jij een tuincentrum rond de kerst ook zo leuk?

xx
Loes

 

4 Reacties

 1. 8 december 2015 / 11:31

  Ik hoor erg veel over de Intratuin in Duiven en dat het daar echt prachtig is. Maar ook heel druk. Dat schrikt me dan toch weer af.

  • 8 december 2015 / 13:38

   De intratuin in Almelo is ook prachtig. Daar hebben ze nu ook een draaimolen die je zelf kunt bedienen. Manlief is er gisteren geweest met de kids. Dochterlief vond het prachtig! Ik zou inderdaad de zaterdagen mijden, maar een doordeweekse dag moet te doen zijn 🙂

 2. Hilde
  8 december 2015 / 15:49

  Ik ben afgelopen zondag nog samen met mijn ouders en zusje naar een tuincentrum geweest; echt geweldig!! <3 we hebben een mooie kerstboom uitgezocht die we aankomend weekend gaan versieren en de kerstshow was weer prachtig 🙂 echt van genoten!

  • 8 december 2015 / 17:19

   Leuk om te horen! Het hoort zo bij de tijd van het jaar hè. Hier heeft manlief gisteren een boom gekocht. Die gaan we vandaag of morgen opzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *