Een alternatieve kerstboom

 

Nu de Sint weer lang en breed vertrokken is, zie je overal de kerstbomen opduiken. Wij hebben dit jaar serieus nagedacht of het wel zo’n slim idee was om een ‘echte’ kerstboom op te zetten. Op de plek waar we normaal gesproken de kerstboom plaatsen, staat nu namelijk de box van de kleine man. En zoonlief is eigenlijk nog te klein om de box al uit de kamer te halen. Daarom ging ik op zoek naar alternatieven voor een kerstboom. Benieuwd wat het is geworden?

alternatieve kerstboomEen alternatieve kerstboom

alternatieve kerstboom 1

Dit prachtige plaatje vind ik werkelijk geweldig! Helaas kleven hier wat nadelen aan: ik kan niet zo goed tekenen, en onze muur heeft geen krijtverf (er zit zelfs structuur op). Dus deze kerstboom kan het voor ons niet worden. Maar het blijft wel prachtig.

08

Dit vind ik ook een leuke: je schroeft een aantal takken op een lange lat. Het leuke van deze boom is dat je er toch lampjes en kerstversiering in kunt doen, zonder dat het direct zo ontzettend veel ruimte in beslag neemt. Een serieuze optie!

06

Een kerstboom op een doek! Dit is te koop bij Ikea. Briljant toch? Ik kan er niks aan doen, maar ik vind dit dus echt geniaal bedacht he. Hoe kom je er op! Jammer is wel dat hier geen echte lampjes in zitten.

04

Oh nou.. deze dan! Geen boom, maar een kunstwerk gewoon! Op een paspop. Ge-wel-dig! En dan die lampjes zo onder de jurk, ik vind dit echt helemaal top. Gaat het bij ons niet worden, want ben bang dat dochterlief de jurk aan wil en het kunstwerk gaat slopen :).

02

Niet zo’n scherpe foto, maar ook een leuk idee: allerlei kransen in verschillende groottes op elkaar gestapeld. Neemt weinig ruimte in beslag en ziet er toch erg kerstig uit. Je zou dit nog uit kunnen breiden met mooie ballen en lampjes. Leuk idee!

SONY DSC

Kerstboom met washi-tape: met tape plak je de ‘boom’ en de ornamentjes aan de muur. Super creatief gevonden, hoewel ik bang ben dat dit bij onze muur met de structuur niet echt gaat werken.

10

Een (al dan niet zelfgemaakte) houten kerstboom. Hier hou ik ook wel echt van. Met leuke plankjes kun je ook andere dingen dan kerstballen kwijt in je boom, en die lampjes maken het helemaal af.

01

Een beetje een strakke boom: nadeel van deze boom is dat de uiteinden waar de draadjes omheen zitten met spijkers in de muur zijn geslagen. Dat vind ik dan weer iets te definitief zeg maar, dus ik zou zoiets zelf nooit op de muur doen. Het zou bijvoorbeeld wel op een MDF-plaat kunnen. Wel mis ik hier de lampjes dan weer.

09

Een kerstboom op canvas: deze lijkt me een beetje klein, maar je kunt dit natuurlijk gewoon op een groter canvas maken. Leuk is hier dat je wel weer lampjes kunt toevoegen (je kunt ze eventueel door het canvas heen prikken, geeft ook een leuk effect!).

4310e689a55b2cbd3c7fd1a885d9d742

Ook al zo’n beauty. Ik heb het idee dat dit meer een ‘hangsel’ is (is dat een Nederlands woord?). Volgens mij zijn de takken hier onderling met elkaar verbonden, waardoor je de boom als het ware op kunt hangen. Ik vind deze ook wel erg mooi hoor. Lampjes er in, en ook hier kun je nog weer wat kerstversiering kwijt.

in ons huis

En dan nu de grap: ik liet mijn man de plaatjes zien van de alternatieve kerstbomen, en zijn reactie was: ‘je gaat de kleine meid toch niet haar kerstboom ontnemen???’

Punt gemaakt dus. Gisteren zijn ze samen op pad geweest en hebben ze een echte kerstboom (zonder kluit) gekocht. Dochterlief heeft ‘m zelf uitgekozen. Het zou een kleiner exemplaar worden dit jaar, want dan kunnen we ‘m naast het dressoir kwijt, maar ik vraag me af of ie echt wel kleiner is. Vanavond maar eens even opzetten.

Foto’s volgen!

Wat vind jij het leukste alternatief?

xx
Loes

Save

Save

4 Reacties

  1. 10 december 2015 / 16:01

    Wat een super leuke en creatieve alternatieven! Bedankt voor het delen en de inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *