5 Kerstdecoratie-knutsels

Nu Sinterklaas (bijna) voorbij is, gaat het langzaamaan steeds meer over kerst. Vandaag een aantal leuke DIY-projecten die ik vond op Pinterest.

rendier

Als eerste mijn favoriet: een rendier in kruissteek. Ik zou hem alleen niet zelf borduren, maar op een canvas maken, met verf. Je kunt dan bijvoorbeeld een stempel maken met een x en op die manier het rendier op het canvas maken. Lekker snel en niet moeilijk, maar wel ontzettend leuk!

krijtbord

Dan een Dick Bruna-achtige engel: Leuk voor op een krijtbord, maar deze zou het ook goed doen op canvast. Een mooie lichtslinger erbij en de kerstsfeer zit er al goed in!

glittertak

Voor wat meer glitter and glamour kun je takken versieren met lijm en glitter: ook erg kerstig. Kleine moeite, groot resultaat!

muts

Deze vind ik ook zo schattig: een mutsje! Heel simpel om te maken, denk dat het ook leuk is om met kinderen te doen. Deze mutsjes kun je straks ook leuk in de kerstboom hangen. Maar dat hoeft niet: het zijn eigenlijk gewoon winter-decoraties, dus je kunt ze ook elders ophangen in huis.

ster

En tot slot deze gehaakte kerststerren. Met een mooi knoopje en lintje er aan prachtig om overal in huis op te hangen (dan bij mij liever in een andere kleur dan rood ;)), maar ze kunnen ook prima in de kerstboom.

Ik moet nog wel even schakelen naar de kerstsfeer, vanmiddag vieren we nog even Sinterklaas, maar denk dat ik komende week wel lekker even aan het knutselen ga om het gezellig te maken in huis.

Welk project zie jij wel zitten?

xx
Loes

 

3 Reacties

  1. 8 december 2015 / 16:08

    Ik vind de dick bruna engel heel erg leuk. Lijkt me ook best leuk voor op een kerstkaart! Leuke ideeën 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *