Wie is de Mol? | Aflevering 4

WIDM 4

Iets later dan gepland, maar hier is het dan nog: mijn blog over Wie is de Mol, aflevering 4.

‘Minder dan je denkt’ is de titel van deze aflevering. Ik breek mijn hoofd op wat die title zou kunnen betekenen.

We beginnen de aflevering met Klaas die het Penningmeesterschap wil overdragen. Hij is het zat, en vindt het leuk om te kijken hoe iemand anders het oppakt, en hij is benieuwd wie er als eerste hapt.

De gegadigden zijn Tim, Marjolein en Ellie, en uiteindelijk ook Cecile. Dan gaan ze stemmen en Cecile krijgt de meeste stemmen, omdat ze goed geld kan uitgeven. Slaat dat op ‘minder dan je denkt’? Ik weet het niet, maar wat me opvalt, is dat ze helemaal niet laten zien wie er op Tim stemt.

Opdracht 1: Ondiep Water

opdracht 1.png

De eerste opdracht dan: er zijn 23 kokers in het water. Sommigen met geld, sommigen leeg en anderen met min geld. De kandidaten krijgen een codelijst, waarop ze kunnen zien welke codes geld bevatten. Kom je in het water terecht, dan ben je uit het spel en de kokers die je eventueel hebt verzameld ook.

Het gevaar is net onder het oppervlak: ik vraag me af wat dat betekent, maar dat wordt al gauw duidelijk: Er zwemmen duikers in het water die proberen de kandidaten om te gooien. Rop en Cecile gaan als eerst. De overige kandidaten komen er achter dat ze niet alle cijfers uit hun hoofd moeten leren: de eerste 4 cijfers zijn uniek, dus dat is voldoende.

Dan wordt Cecile omgekieperd door een duiker.. Damn!

Tim en Ellie gaan dan samen. Ook Tim gaat omver door een duiker, maar wel nadat hij diegene een blauw oog heeft verzorgd. Ellie geeft aan dat ze nog nooit in een kajak heeft gezeten, maar ze peddelt wel erg makkelijk.

Klaas en Annemieke zijn het volgende koppel. Annemieke verliest onderweg haar peddel, maar krijgt die toch ook wel weer terug.  Ze constateert dat er ook foute kokers af zijn. De vraag is dus nu wie dat gedaan heeft..

Taeke en Marjolein dan: Taeke ziet geen nummers die hij nodig had, maar is overal langs geweest. Marjolein schreeuwt alleen maar: ‘Waar zijn de bubbels’? Op zoek naar de duikers. Helaas wordt ook Taeke omver gegooid en Marjolein haalt 1 koker binnen.

Dan blijkt dat er 300 euro mingeld is verzameld. Het is natuurlijk lastig te achterhalen wie dat heeft meegebracht.. Op de kokers zijn de nummers namelijk niet meer te zien.

Opdracht 2: Kiezen of delen.

kiezen of delen.png

Bij het ontbijt belt Art met de instructies voor de 2e opdracht: vorm strategische tweetallen om samen te werken.

Klaas kijkt de kat uit de boom, wil eerst rustig kijken hoe anderen koppels vormen. Annemieke gaat met Taeke. Tim ziet het verbondje van Annemieke en Rop op scherp staan en kiest voor Rop.

Art legt uit dat er van alles te verdienen is, ze mogen 5 minuten een inventarislijst bestuderen om de tactiek te bepalen. Er gaan 2 mensen tegelijk de ‘arena’ in, om tegen elkaar te ‘strijden’. Dan mogen de andere 2 van de duo’s om ook eventueel wat leuks op te halen. Ze mogen slechts 2 minuten in de ‘arena’ rondlopen en moeten dus binnen die 2 minuten weer bij het startpunt zijn, anders zijn ze dat wat ze hebben opgehaald kwijt.

Annemieke gaat de tijd in de gaten houden op de muziek van Blur: Song 2, want die duurt 2 minuten en 14 seconden. Ze is niet eerlijk over dat wat ze vindt: 3 jokers een -500 euro. Cecile loopt te dralen en is niet binnen 2 minuten terug bij het startpunt, helaas. Tim heeft de kaart met de tips voor de test van aflevering 4, Ellie vindt de ‘pak af’ en is daar uitermate tevreden mee. Taeke heeft één joker en is terecht verbaasd over het feit dat hij die vindt: Annemieke zou die hebben en de tegenstander van Annemieke ook..

Rop loopt ook een beetje te dralen en heeft dus uiteindelijk ook niks.

Dan bij Art: Ellie heeft de ‘pak af’ en mag 2 minuten de groep ondervragen om te kijken met wie ze wil ruilen. Annemieke slaagt met vlag en wimpel in haar indrukwekkende ‘lieg-spel’ en laat slechts 1 joker zien die in haar zak zat. Overigens vroeg ik me wel af wat voor elastiek ze tijdens de opdracht onder haar shirt had. Is dit een mol-actie? Wist ze dat er iets te krijgen was en had ze dus extra iets om te gaan om ‘iets’ in te verstoppen? Ik vond dat erg verdacht.

En dan is er nog dit:

waardevol woordenboek.jpg

Wat is er gearceerd in dat woordenboek? Helaas kunnen we dat natuurlijk niet lezen..

Opdracht 3: Sleutelroute

sleutelroute.png

Er zijn 8 raadsels die opgelost moeten worden om sleutels te verdienen. Met die sleutels kunnen de kandidaten klimmen naar een box die op een plateau vast staat met 2 sloten. Die moeten ze met de sleutels los zien te krijgen. De box is ook op slot, en de laatste sleutel hangt beneden: als de box beneden is, kunnen zie die open maken.

Cecile geeft al direct aan dat ze niet gaat klimmen, en verspeelt daarmee 1 kans. Tim klimt als eerste, maar gaat voor Jan Joker naar boven: de sleutels passen niet. Dan gaat Marjolein naar boven, en die probeert ALLEEN maar het slot aan de voorkant: Marjolein… heb je dan helemaal NIET geluisterd?? Ik vond dat zo’n vreemde actie? Haast te duidelijk voor de Mol. Wat dom, echt waar.

Dan Annemieke, maar die durft niet.. Een kans verspeeld, helaas.

Uiteindelijk komt de box toch beneden en kunnen ze ‘m open maken: er zit ‘slechts’ 1500 euro in. Vond ik wel een beetje weinig voor de zwaarte van de opdracht zeg maar.

De test

  • Taeke verdenkt de mannen
  • Rop zit op Annemieke
  • Annemieke verdenkt Tim
  • Tim verdenkt Klaas
  • Cecile blijft bij Ellie
  • Ellie heeft Annemieke laten zakken op haar lijstje
  • Marjolein vertrouwt Ellie niet
  • Klaas verdenkt Tim

En dan de executie: voor Ellie helaas een rood scherm.. Ik ben nog steeds een beetje flabbergasted..

Als ik naar de test kijk, dan valt het me op dat NIEMAND Cecile of Marjolein verdenkt, terwijl zij allebei op Ellie zaten en die er dus nu uit is.. Voor mij is het nog steeds niet heel duidelijk wie nu de Mol is.. Niets is wat het lijkt!

Hints

Op Twitter vond ik nog weer een paar hints, die het allemaal niet makkelijker maken:

WIDM hintwidm hint2

 

izquierda.png

En Izquierda zou ‘linkshandig’ betekenen?

links.png

Zou het dan toch Rop zijn? Of Klaas? Ik ben weer helemaal de kluts kwijt.

Niets is wat het lijkt immers..

xx
Loes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *