Zaterdagavond: Date night! | Persoonlijk

date-night.jpg

Ok, de afgelopen 2 weken kwam er op zondag een blogpost over Wie is de Mol online, maar aangezien we dat gisteravond niet gezien hebben, is dat vandaag niet het geval. Hij komt nog wel, maar wat later.

Sinds onze kleine man er is, zijn we eigenlijk niet meer een avond met z’n tweeën op pad geweest. Nu ik er over nadenk, is dat dus eigenlijk best heel lang geleden! Sinds de nieuwe Star Wars film uit is, wil ik dolgraag naar de bioscoop (zie hier, hier en hier).

Date night

En vanavond is het dus zover! De kindjes logeren bij opa en oma, manlief moet nog even een wedstrijdje volleyballen om 17:00 uur en ik ga me zo klaarmaken om lekker uit eten te gaan. Aansluitend gaan we dan lekker naar de film!

De film is alleen in 3D te zien, en daar zie ik wel een klein beetje tegenop. De laatste keer dat we een 3D film in de bios gezien hebben, was zo’n 3,5 jaar geleden, een van de Transformers films. Ik vond dat toen niet echt een succes. Ik wist niet waar ik kijken moest met de ondertiteling etcetera en we kwamen dus helemaal bekaf uit de bioscoop. We zijn inmiddels dus een tijdje verder en ik hoop dat het dit keer niet tegen valt. Ik vind dit namelijk echt een film die je in de bioscoop gezien moet hebben. Ik voel me wel een beetje een oude doos, maar WAAROM draait ie alleen als 3D film? (Behalve om 14:00 uur ’s middags, maar wie gaat er dan naar de bioscoop?)

Zonder kinderen

Iedereen zegt altijd dat het heel belangrijk is om ook (nog) tijd met z’n tweeën door te brengen als je kinderen hebt. Ik vind dat zelf ook, maar heb nooit echt het gevoel dat we nooit meer met z’n tweeën zijn (snap je het nog?). Als onze kids in bed liggen, hebben we de hele avond voor ons en met een wijntje en een kaasje op de bank een film kijken in het weekend, vind ik ultiem relaxen. Noem het burgerlijk, maar ik vind dat heerlijk. Onze kindjes zijn net te klein voor een (vreemde) oppas in huis en opa en oma springen al zo vaak bij dat ik het soms best vervelend vind om dan ook nog te vragen of ze willen oppassen omdat wij naar de film gaan. Mijn ouders passen deze keer op, en die vonden het juist leuk dat ze weer een keer bleven logeren (lees: vanavond pannenkoeken en morgen lekker lang in de pyjama lummelen, heerlijk toch!). Dus dat is gelukkig goed geregeld.

Vrijdag (2)

Daarbij vind ik het eigenlijk heel raar als de kindjes niet thuis slapen. In de bioscoop mis ik ze totaal niet, maar als je dan thuis komt, en de deuren van hun slaapkamers staan zo open, dan krijg ik altijd zo’n week gevoel (haha, ontzettende mama). Ik doe de deuren dan ook bewust dicht, hihi. En het is ook best een keer lekker dat je niet op je tenen hoeft te lopen als je naar bed gaat, en dat de lampen overal aan kunnen, zonder dat er iemand wakker wordt.

Maar hetgeen waar ik me nog het meest op verheug, is de HELE nacht DOORSLAPEN. Dat ik er niet uit hoef omdat de kleine meid eng heeft gedroomd of omdat zoonlief z’n speen kwijt is. Ik hoop dat het morgenvroeg 10 uur is dat we wakker worden.

Oh ja, lees nog even dit leuke artikel: 30 redenen waarom je een weekend weg moet zonder kinderen.

xx
Loes

8 Reacties

  1. 24 januari 2016 / 09:47

    Ik vond het ook altijd raar als de kinderen er niet waren. Het liefst heb ik ze toch gewoon onder hetzelfde dak.

  2. Neelke | The Dutch Chronicles
    24 januari 2016 / 13:44

    En hoe laat was je wakker? Hoop inderdaad voor je om 10 uur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *