What’s in my diaperbag? | Persoonlijk

whats in my diaperbag

Al eerder liet ik je zien wat ik in mijn ‘gewone’ tas heb zitten in een What’s in my bag-item. Als moeder is dat natuurlijk niet de enige tas die ik altijd bij mij heb. Omdat de kindjes nog klein zijn (lees: in de luiers), heb ik ook een luiertas, een hele fijne die ook bijna overal mee naartoe gaat (als de kindjes mee gaan). Dit keer laat ik je zien wat ik in mijn luiertas heb zitten. Kijk mee!

De luiertas

Whats in my diaperbag (1)

Allereerst natuurlijk DE tas! Dit is er een van Pink Lining uit de collectie Yummy Mummy (alleen om die naam wilde ik de tas al hebben, haha). Ik vind dat echt zo’n leuk merk! Ze hebben hele fleurige tassen die een ontzettend fijn formaat hebben (niet te groot, niet te klein), met veel vakken en een lange band er aan.

Ik kon zelf niet kiezen welke ik nou het leukste vond, dus vorig jaar heb ik zo’n tas voor mijn verjaardag gevraagd. Via de webshop van MamaLoes heeft mijn schoonmoeder er toen 1 besteld, en ik vind ‘m geweldig. Die uiltjes passen echt bij mij en de tas is niet uitgesproken voor meisjes of voor jongens. En dat is wel handig met een meisje EN een jongen.

De inhoud

En dan natuurlijk: wat zit er in??

Whats in my diaperbag (2)

Dit zit er eigenlijk standaard allemaal in (ik zal het zo toelichten). De inhoud van de tas varieert nog wel eens. Omdat dochterlief naar de peuterspeelzaal gaat, heeft zij een eigen tas met haar spulletjes er in. Als we samen op pad gaan kunnen de spullen van de kleine meid hier ook nog bij in en soms zit er ook nog een fles met voeding voor de kleine man in de tas. Het ligt dus een beetje aan waar we wanneer naartoe gaan.

Whats in my diaperbag (3)

In detail: Ik heb altijd 1 (of 2) hydrofiele doeken in de luiertas zitten. Die zijn overal handig voor: om je kindje op te leggen bij het verschonen of om te gebruiken tijdens het geven van de fles. Ook heb ik standaard 2 zetpilletjes bij me, haarlotion (ruikt zo lekker), Tussikind van VSM tegen het hoesten en Arnikind (vallen en stoten gel) van VSM. Vooral die Arnikind gel is met zoonlief echt een noodzaak. Als hij zijn hoofd stoot, smeren we er wat van op, en dan krijgt hij niet zulke grote blauwe plekken. Hoe het spul precies werkt, weet ik niet, maar het is echt wonderspul (en met zo’n wereldontdekker dus echt een must).

Whats in my diaperbag (4)

Er zit altijd wel een lepeltje in de tas en ook een potje fruit. Als we de tijd dan ergens een beetje vergeten zijn, kunnen we altijd een potje fruit als tussendoortje geven.

Whats in my diaperbag (5)

Reservekleertjes zijn ook echt noodzakelijk. Ik heb altijd 2 rompertjes, een broekje en een shirt in de tas zitten, en een paar sokken (of 2). Soms ook 2 broeken en 2 shirts, maar dat ligt weer helemaal aan waar we naartoe gaan en of ik vieze luiers ‘verwacht’ zeg maar. De rompertjes zijn trouwens uit de nieuwe collectie van de Hema. Leuk he?

Whats in my diaperbag (6)

En wat ik tot slot altijd in de luiertas heb zitten is dit zelfgemaakte luieretui. Daarin zitten luiers, luierdoekjes en plastic zakjes om de luiers in weg te gooien. Dit setje is zo verschrikkelijk handig (al zeg ik het zelf). Als je je kindje ergens moet verschonen, en je hebt niet per se schone kleren nodig, dan kun je dit etui zo meenemen naar de verschoonruimte en hoef je niet je hele luiertas mee te sjouwen. Dat vind ik altijd wel handig. En daarnaast kun je dit etui ook eventueel los in je handtas doen, als je niet alle extra’s uit de luiertas mee wilt nemen.

luiertasje naaien (1)

Dichtgeklapt ziet het etui er zo uit. Handig hè? (En ook wel een beetje mooi).

En dat is eigenlijk alles wat er in mijn luiertas zit.

Wat zit er standaard in jouw luiertas?

xx
Loes

P.s. Er zit ook nog een verschoningsmatje bij de tas, maar die heb ik alleen gebruikt toen zoonlief heel klein was. Inmiddels gebruik ik die niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *