What’s in my bag – herfst 2015

DSCN3592

Vandaag laat ik jullie zien wat ik allemaal meesleep in mijn tas!

Te beginnen met de tas zelf natuurlijk. Als ik het plaatje zie, ben ik weer helemaal verliefd. Mijn tas is van Camomilla en die heb ik gekregen (!!) van mijn schoonzusje toen we met z’n vieren op vakantie waren in Rome. Ik was toen zwanger van dochterlief, dus dat is ondertussen ook al weer 3 jaar geleden! De winkel van Camomilla was echt ge-wel-dig, ze hadden er zo veel mooie tassen! Ik kon bijna niet kiezen welke ik de mooiste vond, maar ben ontzettend blij met mijn keuze. In de zomer wissel ik wel eens af, maar eigenlijk heb ik deze tas non-stop gebruikt de afgelopen 3 jaar. En dat zegt iets, want normaal wissel ik om de haverklap van tas.

Langzamerhand begint de tas overigens wel te slijten.. De handvatten krijgen barstjes en de bodem gaat ook bijna kapot. Ik moet dus maar eens gaan nadenken over een vervanger.. Boehoe..!

DSCN3577

Wat deze tas zo fijn maakt is het feit dat er een heeeeeel groot binnenvak in zit, waar veel spullen in kunnen, maar daarnaast zitten er bovenop 2 ritsjes met vakjes voor telefoon en sleutels. Zo ben ik (bijna) nooit mijn sleutels kwijt. Verder zit er ook nog een vakje aan de binnenkant voor bijvoorbeeld maandverband of paracetamol. Ik vind het ook fijn dat je de hele tas kunt afsluiten met een rits, waardoor je er veilig mee over straat kunt. Naast de handvatten zit er ook nog een lang hengsel aan, zodat je de tas ook over de schouder kunt dragen. Dit doe ik echter weinig, en eigenlijk nooit als hij vrij vol zit. Omdat het hengsel vrij dus is, ben ik veel te bang dat het knapt door het gewicht van de tas.

Tot zover de tas.. Het belangrijkste van deze post: wat zit er in?

DSCN3582

 • Mijn Flow-agenda van 2015
 • Dove Invisible Dry Deo
 • Een doosje kauwgom van de Action
 • Tempo zakdoekjes met balsem
 • Lip balm stick van de Hema (helaas niet meer te koop)
 • Mijn paspoort (in Oranje Spyker Formula One team-hoesje)
 • Hand Food Sugar Crush van Soap & Glory
 • 2 setjes oordopjes voor m’n mobiele telefoon
 • Een lief spiegeltje in een doosje van Hello Kitty
 • Pasjesportemonneetje
 • Toilettasje met spulletjes die ik niet los in de tas wil hebben (zie verderop)
 • Portemonnee, vorig jaar gekocht op Flavourites Live
 • Mijn telefoon
 • Boekje waar ik alles in schrijf wat ik wil/moet onthouden

Voor mijn portemonnee zoek ik ook nog een vervanger. Ik ben altijd fan geweest van zulke grote portemonnees, waarin je briefgeld zeg maar niet dubbel hoeft te vouwen. Wel wil ik dan een variant zonder ritsen aan voor- en/of achterzijde. Er mag wel een rits zitten om ‘m helemaal dicht te doen (zoals deze), maar dat mag ook met een drukknoop zijn. Deze portemonnee voldoet in principe aan die eis, alleen de sterren die op de voorkant zitten hebben zulke scherpe punten dat ze mijn telefoon beschadigen (als die er tegenaan ligt) en als ik snel m’n portemonnee wil pakken, dan prik ik me er steeds aan. Gewoon niet helemaal fijn dus. Wel een prachtig exemplaar, dus ik vind het wel jammer dat ik er niet zo blij mee ben.

DSCN3586

Dan nog even het plaatje van het kleine toilettasje: hierin zitten de volgende dingen:

 • Compeed stick tegen blaren
 • Burt’s Bees lippenbalsem
 • Sephora lippenbalsem-ei
 • Essence Natural Beauty Longlasting Lippenstift in kleur 07
 • Het wonderpotje van Oriflame, maar dan gevuld met Lemony Flutter van Lush
 • Een pincet
 • Haarelastiekjes en haarspeldjes
 • Paracetamol
 • Het toilettasje zelf is van H&M geloof ik, maar al jaren in mijn bezit.

DSCN3589

Tot slot nog even dit leuke plaatje.. Dit spiegeltje heb ik ook al 3 jaar. Dit is een ‘speeltje’ uit zo’n verrassingsbol die je uit een automaat kunt halen. We waren 3 jaar geleden op vakantie in Zuid-Frankrijk en daar kwam ik zo’n automaat tegen. Op de buitenkant stond Hello Kitty, en dan is mijn aandacht snel gevestigd! 2 euro moest er in, en dat heb ik dus gedaan. Dit spiegeltje was het resultaat. Inmiddels is het gezichtje van Hello Kitty op het doosje wel wat vervaagd, en dat geeft geloof ik wel aan hoe vaak ik het gebruik. Het zit altijd in mijn tas. Want ondanks dat het gezichtje van Hello Kitty ook op het spiegeltje staat, kun je er toch prima in kijken. Mijn dochter vindt hem ook briljant overigens.

Best netjes toch, wat er in mijn tas zit? Hoewel mijn man er nooit iets in kan vinden haha.

xx
Loes

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *