Mama-dilemma: spuitluiers :(

Ok, de titel van deze blogpost is niet heel uitnodigend, ik weet het.. Maar toch wil ik dit graag met jullie delen. Vanwege het leuke onderwerp, geen plaatje in de shortcut dit keer 🙂 :).

Mama’s met kleine kinderen kennen het wel: de zogenaamde spuitluiers. Dat het net lijkt of je kindje helemaal geen luier om heeft gehad, omdat ‘ie van z’n nek tot z’n enkels onder de POEP zit.. Bij dochterlief hebben we dat best vaak gehad, en ik heb haar zelfs een keer uit de romper geknipt, omdat ik de romper niet over haar hoofd wilde trekken.. Dat was overigens voordat ik dit briljante filmpje had gezien, waar je ziet hoe je een romper over de schoudertjes naar beneden kan afrollen…:

Maar goed, dan is het zover: de romper is uit. En die zit he-le-maal vol vlekken.. In het begin dacht ik nog: gewoon in de wasmachine gooien en dan zie ik het wel, maar dat werkte dus niet: nog steeds vieze vlekken die er dan niet meer uit gaan…

Ik weet eigenlijk niet HOE ik het ontdekt heb, en het maakt ook niet uit, maar er is voor mij maar 1 middel wat echt goed werkt tegen vieze poepvlekken: ossengalzeep! Op dit moment gebruik ik deze, te koop bij Kruidvat:

Dit zeepje kost €1,39 (echt waar) en je doet er best een tijd mee (natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid vieze rompers).

1879968O_gr

In het doosje zit een gelige zeep. Hoe het werkt:
Je maakt je kledingstuk (in mijn geval meestal een romper) eerst goed nat onder de kraan. Ik leg het vieze stuk dan altijd plat in de wasbak. Vervolgens beweeg ik met de zijkant van de zeep over de vlek. In ieder geval zo lang tot ik het gevoel heb dat er genoeg zeep in zit. Vervolgens boen ik de zeep in de vlek: dat doe ik door het kledingstuk in 2 handen te nemen, en de stof als het ware tegen elkaar te strijken. Dit herhaal je eigenlijk net zo lang tot dat de vlek is verdwenen. Dan kan de romper in de wasmachine (het liefst direct na het boenen, zodat alles nog nat is).

Het ligt er een beetje aan hoe lang je dit moet doen, maar mijn ervaring is dat als je dit goed doet, je romper echt schoon uit de was komt. In de 2,5 jaar dat ik moeder ben, heb ik denk ik zo’n 3 of 4 zeepjes versleten. Dat valt qua kosten dus super mee! Ik heb er standaard 2 in huis: 1 op de badkamer en 1 in de keuken, zodat ik overal snel vlekken kan verwijderen.

xx
Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *