Tag: De Thee-tag!

282383_10150256008009182_5301214_n

Via de blog van Rithika kwam ik deze leuke tag tegen, de oorspronkelijke bedenkers zijn Willemijn en Martine. Vandaag lezen jullie mijn antwoorden!

Losse thee of theezakjes?
Dat ligt er aan waar ik ben: thuis heb ik ook vaak losse thee, maar op het werk drink ik eigenlijk altijd thee uit een zakje. Daarnaast drink ik thuis ook vaak kruidenthee in oplosvorm. Ik heb niet per se een voorkeur voor 1 variant, juist de afwisseling maakt het zo leuk.

269583_10150256007974182_5786231_n

Sterke thee of slappe thee?
Eigenlijk er tussenin.. Sterke thee vind ik niet echt lekker, maar slappe thee is ook niet fantastisch. In Engeland krijg je vaak veel te sterke thee (als je zelf je zakje er niet in ‘mag’ hangen) en dan voeg ik vaak melk en suiker toe, omdat ik het anders niet weg krijg. Vroeger dronk ik overigens ook altijd thee met melk en suiker, dus daar krijg ik dan een beetje zo’n nostalgisch gevoel bij haha.

Wat voor lekkers eet je graag bij de thee?
Dat ligt er helemaal aan waar ik ben, en wat voor jaargetijde het is. Momenteel vind ik een stuk gevuld speculaas wel erg lekker bij de thee. Als de SInt straks weer vertrokken is, ben ik daar qua smaak dan ook wel weer even klaar mee, maar het hoort echt bij nu. Op vakantie in Engeland vind ik alles wat er maar bij kan heerlijk: scones met clotted cream, carrot cake, noem het maar op! Iets wat ik altijd lekker vind bij de thee is een stukje chocolade, of van die biscuitjes met suiker en kaneel er op.. Mmmhh!! Ik krijg er spontaan zin in! Je merkt, ik heb niet echt 1 favoriet. Als het maar lekker zoet is!!

269416_10150256007229182_3602773_n

Wat zijn je favoriete merken thee?
Twinings, Clipper, Lipton, losse thee van Het Gouden Randje, en dan zijn er vast nog wel wat die ik mis. Op kantoor drink ik ook thee van Douwe Egberts, die vind ik met vlagen weer interessant zeg maar. Ik vind het leuk om te zien dat er in de supermarkt ook steeds meer qua thee te koop is. Dan kan je lekker uitproberen, zonder dat je stad en land af hoeft om ‘speciale’ thee te kopen.

268754_10150256007144182_5691746_n

Drink je op bepaalde tijdstippen een specifieke soort thee?
Niet echt, ik drink lekker waar ik zin in heb! Een earl grey/lady grey doet het voor mij altijd goed overigens.

Noem je drie favoriete theesmaken op dit moment
Rooibos Mango Chai van de Aldi  Lady Grey van Twinings en Clipper Organic Green Tea Chai.
En een all-time favorite is wel de kruidenthee van Zonnatura.

AHI_434d50323031363838_1_LowRes_JPG 001162890_001_229545_708 1-SLG0614-50-F11188 rooibos_big_17677

Uit welke kopje(s) of glazen drink je het liefst thee?
Eigenlijk wel het liefst uit een glas. Ik kan niet goed uitleggen waarom, maar dat vind ik het lekkerst drinken. Als bij ons thuis alle theeglazen in de vaatwasser staan, vind ik het ook wel lekker om uit zo’n onwijs grote Starbucks-mok te drinken. Die is bijna een halve liter, dus dan hoef je lekker niet zo vaak te lopen :).

Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen? (Denk aan groot, klein, dik/dun glas, dik/dun steen)
Zoals ik bij het vorige punt al schreef vind ik het het lekkerst om thee uit een glas te drinken. Hoe groter het glas, des te beter. Ik vind dit glas van Douwe Egberts eigenlijk wel ideaal!

1195232

Welke thee vind je echt niet te pruimen?
Dat vind ik een lastige vraag. Oh nee, wacht, sinaasappelthee. Dat vind ik echt niet lekker. Overigens vind ik alles met sinaasappelsmaak niet echt geweldig, behalve sinaasappels zelf haha. Maar geloof dat er weinig thee is die ik niet lekker vind.

Wanneer geniet je het meest van een kopje thee?
Ik denk op vakantie. Ik associeer thee toch altijd wel een beetje met Engeland, daar heb je zulke leuke thee-huisjes (zoals op de foto’s in deze post). Als je dan op een heerlijke locatie zit, met een lekkere kop thee en een heerlijk stuk taart, wat wil je dan nog meer?

xx
Loes

P.s., als je deze tag overneemt, laat dan even een berichtje achter, dan kan ik jouw antwoorden ook lezen!

Delen:

3 Reacties

  1. 2 november 2015 / 10:16

    Wat leuk om te lezen! En lief dat je mij hebt genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *