Wat doe jij eigenlijk met je foto’s?

Ken je de oude vertrouwde fotorolletjes nog? Als je op vakantie ging, dan nam je er 1 of 2 mee, met 24 foto’s welteverstaan, of stiekem 3, maar meer niet. En dan moest je je best doen om het rolletje vol te krijgen, want als ‘ie niet vol was, was dat ook jammer. En als je dan terug kwam van vakantie, dan bracht je het rolletje naar Dixons om te laten ontwikkelen. Om vervolgens je foto’s een week later op te halen, en er dan achter te komen dat je op meer dan de helft met je ogen dicht staat.. Dikke bummer…

Het digitale tijdperk

Hoe anders is het tegenwoordig, in het ‘digitale tijdperk’ (ok, ik klink nu heel erg als een oude taart, haha). Iedereen heeft een mobiele telefoon waar je minstens zulke goede foto’s mee maakt als met een gemiddeld fototoestel, en bij ons in huis is het zelfs zo ‘erg’ dat manlief wel zonder fototoestel op vakantie gaat. Dat geldt niet helemaal voor mij, want ik fotografeer graag. Ik neem zelfs 2 fototoestellen met op vakantie; mijn compact camera en de spiegelreflex camera. En daar maak ik genoeg foto’s mee!

Helemaal nu er kinderen zijn maak ik meer foto’s dan ooit. Ze zitten nooit stil en ik moet wel 20 keer knippen voordat ik ze goed op de foto heb. Best lastig hoor, van die bewegende elementen! Toch maak ik ook veel foto’s met mijn mobiele telefoon hoor, maar dan gewoon van de dagelijkse dingen. Voor mijn blog gebruik ik de spiegelreflex het meest, gewoon omdat je daar de mooiste effecten mee kunt bereiken.

Wat doe jij eigenlijk met je foto’s?

Dat is eigenlijk best een gewetensvraag. Ik wil niet eens weten hoeveel schijfruimte aan foto’s ik heb, of hoeveel foto’s dat dan eigenlijk zijn. Veel, heel veel, denk ik. Van elke vakantie probeer ik een fotoalbum te maken, want dat kun je zo makkelijk online doen. Geen gedoe meer met foto’s inplakken, ik hou er van.

En toch zijn er soms van die prachtige pareltjes die het verdienen om ergens opgehangen te worden. Dat vergeet ik vaak, helemaal met foto’s van de kinderen. En tegen de tijd dat ik dan bedenk om er iets leuks mee te doen, zijn we weer een jaar verder en zijn de kids zo veranderd dat het geen zin meer heeft om een oude foto op te gaan hangen.

Foto op karton van Fotofabriek

Van Fotofabriek mocht ik 2 foto’s op karton in snijvorm uitzoeken om te testen. Dat liet ik me geen 2 keer zeggen, want ik ben altijd benieuwd naar de mogelijkheden die er zijn voor het afdrukken van foto’s.

Er zijn 4 vormen waar je uit kunt kiezen, naast natuurlijk een ‘gewone’ rechthoekige vorm: een auto, wolk, huis of raket. Ik vond het lastig kiezen, want ik vind ze eigenlijk allemaal erg leuk!

Ik koos het huis als vorm, en plaatste mijn bestelling. Binnen een paar dagen kreeg ik een pakketje.

wat doe jij eigenlijk met je foto's (1)

Het pakketje was goed beschermd ingepakt, een fijn idee!

wat doe jij eigenlijk met je foto's (2)

En kijk, hier zijn mijn 2 toppers, allebei prominent aanwezig in huis nu.

wat doe jij eigenlijk met je foto's (3)

Prachtig geworden he?

wat doe jij eigenlijk met je foto's (4)

En deze ook toch?

Ik had nog nooit eerder een foto op karton gezien, en vind het een leuk product. Ik vind het alleen een beetje lastig wat je precies met de plaat kunt: er zit namelijk geen haakje aan de achterkant om ‘m op te hangen. Nu blijkt dat ik die had kunnen bestellen bij de foto, maar dat heb ik niet gezien, helaas. Ik had dan kunnen kiezen voor een zwevend ophangsysteem. Standaard zit er alleen een plakstrip achter, en die zou je bijvoorbeeld wel op een leuk stuk karton of hout kunnen plakken om ‘m op te hangen.

Voor nu heb ik er voor gekozen om ze op de plank boven de televisie te zetten, want je kunt de platen ook prima ergens tegenaan zetten. Wellicht dat ik later nog besluit om ze toch ergens op te pakken, wie weet!

Over fotofabriek

Fotofabriek.nl is onderdeel van Chris Russell BV. Chris Russell is een full-service reclamebureau en een digitale drukkerij. Wij verzorgen al meer dan 20 jaar reclame en drukwerk voor toonaangevende winkelketens in Nederland. Via Fotofabriek kan nu geprofiteerd worden van onze uitgebreide kennis en expertise op het gebied van fotobewerking en digitaal drukken. Fotofabriek is in 2008 opgericht.Fotofabriek biedt een gratis softwarepakket voor het vormgeven en bewerken van fotoproducten van perfecte kwaliteit. Maak een fotoalbum, verjaardagskalender, canvas, wenskaarten of één van onze vele fotoproducten en verstuur het bestand vervolgens naar de fotoservice van Fotofabriek. Wij drukken, binden en verpakken het product op professionele wijze en verzenden de bestelling binnen twee tot zeven (afhankelijk van het product) werkdagen naar ieder adres in Nederland en België.Fotofabriek was in 2016 door Tros Radar uitgekozen winnaar van de fotoboektest.

Lijkt het je ook leuk om een foto op karton te bestellen? Dat kan je hier doen!

xx
Loes

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd.. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

 

6 Reacties

 1. 21 januari 2017 / 18:30

  De kwaliteit is wel mooi alleen zou ik het zelf niet zo snel af laten drukken op karton omdat je zoiets eigenlijk ook zelf kunt maken.

  • Loes
   Auteur
   22 januari 2017 / 17:16

   Ik doe veel aan DIY, maar dit kan ik zelf niet maken, het karton is heel dik (dubbel) en kan niet zo in een printer. En het netjes uitsnijden is ook lastig lijkt me, dat krijg ik zelf nooit zo strak.

 2. Kiss & Make-up
  22 januari 2017 / 20:00

  Ik laat mijn fotot’s (een selectie alleszins) nog steeds afdrukken, tegenwoordig meestal direct in een album.

  • Loes
   Auteur
   22 januari 2017 / 20:44

   Dat is ook het beste! Anders blijft het maar liggen 🙂

 3. Neelke
  25 januari 2017 / 11:33

  Leuk! Ik vind die foto’ s op karton eigenlijk wel erg leuk. En de foto’s in kwestie zijn ook echt te schattig. Ik heb laatst nog wat foto’s laten afdrukken en in lijstjes gedaan. Maar met de fotoboeken loop ik echt zooo hard achter…

  • Loes
   Auteur
   30 januari 2017 / 21:43

   Ja, ik vind ze ook best grappig. En als ik het zat ben op de plank kan ik er altijd nog haakjes achter maken. Ik loop ook zo achter, tijd vliegt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *