Voorlezen voor de allerkleinsten: 5 leuke kinderboeken | Kids

De leukste kinderboeken (10)

Met 2 (kleine) kindjes hebben we ook een heleboel boekjes in huis. Zo leuk om samen te lezen! Voor onze 3-jarige dochter kunnen we inmiddels echte verhaaltjes voorlezen (Jip en Janneke), maar voor de kleine man (die bijna 10 maanden is), lukt dat natuurlijk nog niet. Vandaag laat ik de leukste voorleesboekjes voor de kleintjes zien!

De leukste kinderboeken (2)

Mama kwijt van Chris Haughton.

Dit boekje kregen we eigenlijk al met de geboorte van onze dochter. Het is zo’n schattig verhaal! Een baby-uiltje valt uit zijn nest en is zijn moeder kwijt. Hij gaat samen met een eekhoorn op zoek naar zijn moeder. Het is geen lang verhaaltje en de plaatjes zijn zo prachtig! De kleine meid kon al snel het verhaal navertellen, en nog steeds is het favoriet.

De leukste kinderboeken (5)

Het flapjesboek van Dikkie Dik: Dikkie Dik in de tuin.

Dit is een fijn boek van stevig karton, waardoor kleine kinderhandjes ook al zelf kunnen ‘lezen’. Als kindjes begrijpen wat je zegt, is het echt heel schattig om ze van alles aan te laten wijzen. En die flapjes zijn zo spannend, echt leuk!

De leukste kinderboeken (6)

Bo van Olivier Dunrea.

Eigenlijk zijn al die boekjes van Olivier Dunrea erg leuk, Gonnie en zijn vriendjes is ook al zo schattig. Dit boekje gaat over Bo, een lief, klein, blauw gansje dat van eten houdt. Het boekje heeft een klein beetje een educatief karakter: je kunt niet alles eten! Erg schattige plaatjes en ook hier weer niet teveel tekst in het boekje. Prima om voor die kleintjes te lezen. Voor zoonlief is dit boekje precies lang genoeg.

De leukste kinderboeken (7)

Een verhaal dat ik als klein kind al fascineren vond: Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle!

En dit boekje komt uit zo’n zakje waar ook een pluche rups in zat, zo schattig! Ik vind de tekeningen in dit boek zo prachtig. En dan het feit dat alles wat de rups at een gat in het midden heeft: dat is echt goed voor kleine vingertjes, die passen er dan prima in!

De leukste kinderboeken (4)

Tot slot een boekje wat eigenlijk niet echt een voorleesboek is: ‘Daar gaan we’, uit de Gouden boekjes-serie. Dit is een boekje wat niet zo te koop is, maar wat we cadeau kregen bij Boekstart. Er staan allerlei kinderliedjes in, en er staat dan een prachtige tekening op de pagina als achtergrond. Zulke mooie platen! En op 2 na ken ik alle liedjes, dus regelmatig loop ik hier te zingen in huis, en de kleine meid begint de liedjes ook te kennen. Zoonlief vindt het gewoon prachtig als er herrie wordt gemaakt, dus zo hou ik 2 kindjes zoet :-).

Wat is jouw favoriete boekje om voor te lezen?

xx
Loes

Dit artikel bevat affiliate links. Wil je weten wat dat betekent? Lees dan mijn disclaimer.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *