Twinmarkers van Action | GETEST

Onlangs probeerde ik de brushpennen van de Action, en daar was ik niet zo tevreden over. Ik nam echter ook de twinmarkers mee: stiften met aan de ene kan een dikke punt en aan de andere kant een dun puntje, vandaar de naam ’twin’. Vallen deze wel in de smaak?

Twinmarkers van Action

twinmarkers van action 3

Deze stiften worden verkocht in pakjes van 3. Ik kon natuurlijk weer eens niet kiezen tussen de verschillende kleuren en nam 3 pakjes mee.

twinmarkers van action 2

Een twinmarker dus. Een stift met aan 2 kanten een punt: aan de ene kant een dikke punt die je op verschillende manieren kunt vasthouden om verschillende diktes te maken. Aan de andere kant zit een dun puntje om fijne lijntjes mee te maken.

Ik kende dit soort stiften al van het merk Copic, vanuit mijn studie. Die stiften waren destijds enorm prijzig (en nog steeds). Nu ben ik altijd benieuwd of goedkoop duurkoop is en dat testte ik dus uit.

twinmarkers van action 5

twinmarkers van action6

9 stiften heb ik dus in mijn bezit, met vooral roze/rode en blauwe tinten. Dat leek me wel het leukst, want die gebruik ik in de praktijk het meest. Overigens kan ik niet echt goed tekenen, dus ik gebruik ze vooral voor kleine projectjes. Als ik bijvoorbeeld een zelfgemaakt cadeau weg geef, dan schrijf ik altijd een leuke tekst op een witte papieren tas om hem te personaliseren.  En daar gebruik ik deze stiften dan voor.

En, is het wat?

twinmarkers van action (1)-

Op deze foto kun je de verschillende lijnen van de dikke punt zien en ook de dunne punt.

Ik ben enorm verrast door de kwaliteit van de stiften. Zo op het eerste oog zie ik geen verschil met de Copic twinmarkers. Ze maken prachtige lijnen en de kleuren zijn heel intens. De stiften liggen prettig in de hand en ik kan er prima mee schrijven.

twinmarkers van action 7

Zomaar even een uitprobeersel: ik zal de stiften het meest voor dit soort dingen gebruiken, simpele tekeningen en om te schrijven dus.

Ja, ik ben echt dik tevreden over deze twinmarkers van Action! De kleuren zijn mooi intens en ze zijn fijn in het gebruik. Over de duurzaamheid kan ik niet echt wat zeggen, omdat ik ze niet zo heel vaak gebruik, zullen ze ook wel niet zo snel op zijn.

Deze twinmarkers van Action kosten € 0,95 per setje van 3. Eén pen van Copic kost tussen de 6 en 8 euro (€ 7,95) dus dat scheelt enorm veel!

Heb jij de twinmarkers van Action al eens geporbeerd? En wat is jouw oordeel?

xx
Loes

4 Reacties

 1. Esmee
  5 mei 2017 / 18:53

  Ik heb ze ook en ze zijn zeker heel erg gaaf, voor een super mooie prijs ook nog eens. Ik merk zelf alleen (ook met copic trouwens) dat op veel papier de stiften doordrukken of uitvloeien… dat vind ik wel echt een beetje hinderlijk, maar is helaas niet anders. Voor deze prijs hoef je het in ieder geval daarom niet te laten!

  • Loes
   Auteur
   5 mei 2017 / 19:58

   Klopt, ze drukken enorm door. Maar dat is met dure Copic stiften ook het geval dus wat dat betreft maakt het geen verschil 🙂

 2. Alyssa
  2 januari 2023 / 18:31

  Hoii! Zijn deze stiften vergelijkbaar met textielstiften?

  • Loes
   Auteur
   4 januari 2023 / 21:10

   Nee, het is niet te vergelijken met textielstiften. Dit zijn stiften voor op papier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *