Trakteren op het KDV

traktatie KDV

Dochterlief gaat al een hele tijd naar het kinderdagverblijf. Sinds ik na mijn zwangerschapsverlof van zoonlief weer aan het werk ben, gaat zoonlief mee. Omdat wij een ‘oppasoma’ hebben die wisselend werkt, hebben wij flexibele opvang. Dat is ideaal: ik kan 2 weken van tevoren aangeven wat het rooster wordt, en moet verplicht 25 uur per maand afnemen. Dat is natuurlijk minimaal en nu komt het punt dat we helemaal geen kinderdagverblijf meer nodig hebben. Oma gaat minder werken, en daardoor een dag vast in de week oppassen, en ik ga zelf een halve dag minder werken. Dus hebben we de kinderopvang opgezegd. Wat een luxe he?

Trakteren op het KDV

Maar nu komt het dilemma.. Ik moet natuurlijk wel zorgen voor een leuke traktatie als afscheid. En man, wat is dat lastig. Helemaal omdat het niet is vanwege het naar school gaan (dochterlief is nog niet zo oud). Daar zijn zoveel leuke dingen voor te vinden! Toch vond ik op Pinterest echt geweldige dingen. Het enige nadeel is dan weer dat ik nu echt keuzestress heb.. Wat moet ik toch maken?

Mijn favorieten:

piratenschip

Het Piratenschip. Als je mijn dochter vraagt wat ze later wil worden, dan zegt ze: ‘Prinses-piraat,  AAAAAARRRRRRHHH!!!!’ Dit zou dus serieus een goede optie zijn. Ook namens zoonlief wel een goede optie denk ik.

aap

Deze lieve aapjes vind ik ook superschattig! Lekker met een rijstewafel (vind dochterlief ook lekker). Daarnaast vind ik het wel leuk dat 1 van de favoriete knuffels van zoonlief een aapje is.

dikkezoen

Een dikke zoen. Dit vind ik zo’n schattige traktatie, als gebaar zeg maar. Kan ook direct voor de leidsters gebruikt worden, want dit geldt natuurlijk voor iedereen! Ik zou alleen dan nog iets doen met roze en blauwe tape, vanwege dochterlief en zoonlief.

Olaf

Olaf van Frozen! Dochterlief is helemaal weg van deze film, maar dan natuurlijk van Anna en Elsa. Ik vind het dan denk ik nu wel leuke om Olaf als traktatie te kiezen, omdat het dan niet alleen meisjesachtig is als het ware.

nog meer traktaties

Een lief bootje van eierkoeken. Als ik nou weinig tijd over hou (…) dan wordt het denk ik toch iets als dit. Zowel voor jongens als meisje geschikt.

schaap

Deze zwarte schaapjes! Ook te schattig! Je zou de rijstewafels nog in een cellofaantje kunnen doen, dan is het nog even houdbaar.

olifant

Lieve olifant. Dochterlief is helemaal wild van dit soort toeters. Ik weet alleen niet of ze op het KDV heel blij worden van 10 kids met zo’n ding…

schateiland

Schateiland! Deze vind ik ook echt creatief gevonden. En dochterlief vindt deze snoepjes heeeeel erg lekker. Ook hier geldt: niet alleen iets voor meisjes, dus leuk als duo-traktatie.

klok

Horloges! Nog zo’n leuk idee. Ook dit zou dochterlief geweldig vinden om de trakteren, ze heeft nu zo’n fase waarin ze horloges helemaal fantastisch vindt (overigens noemt ze alles wat om de pols kan een horloge, maar dat geheel terzijde).

Tot slot nog een traktatie voor de leidsters:

soeppie

Met als tekst: ‘Door jullie is het allemaal niet in de soep gelopen’. Ook leuk gevonden toch?

Wat vind jij de leukste?

Ik maak natuurlijk foto’s van de traktatie die het geworden is!

xx
Loes

6 Reacties

 1. 24 november 2015 / 09:17

  Oh de schateilandjes 🙂 Je dochter heeft het goed gezien: piraten-prinses zou een geweldige baan zijn. Dus dit pas misschien ook heel goed bij haar?

  • 24 november 2015 / 09:42

   Haha, ja, ‘AAAAAARRRHHHH, ik ben op zoek naar de schat!’ Ik zie het al helemaal voor me! Kan ze met een lapje op d’r ook en een haak aan de hand naar het KDV.

 2. 25 november 2015 / 20:02

  Ik vind het ook altijd zo lastig om weer eens met iets origineels te komen. Ik vind olaf van frozen heel erg leuk. De laatste keer heb ik voor mijn zoontje piratenbanaantjes gemaakt, hij vond het super leuk en daar was ik dan weer blij mee 🙂

  • 27 november 2015 / 13:11

   Oh, dat klinkt ook leuk! Hier is het inderdaad Olaf geworden, zal de tutorial binnenkort plaatsen, want het was zo gepiept! En iedereen vond het leuk en lekker. Was dus een groot succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *