Mijn Top 2000-stemlijst

top2000

Ieder jaar tussen kerst en oud en nieuw staan bij ons de radio en TV standaard aan. Op de radio luisteren we naar Radio 2 vanwege de Top 2000 en op TV kijken we altijd naar Serious Request. Beiden zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met de kerstperiode. Op het plaatje de top 10 van de Top 2000 van 2014. Vandaag deel ik mijn stemlijst voor de Top 2000 van 2015.


Ik moet zeggen dat ik nooit zo vaak naar Radio 2 luisterde, behalve dan na de kerst zeg maar. 3FM stond standaard altijd aan in mijn auto (en draait als app op de tablet hier in huis). Maar toen Gerard Ekdom afgelopen voorjaar (geloof ik) aankondigde dat hij naar Radio 2 ging, begon ik mij ook iets te beseffen: misschien krijg ik langzaamaan ook de leeftijd om naar Radio 2 te luisteren. Radio 2 was in mijn ogen eigenlijk altijd voor ‘oudere mensen’ (sorry als ik daar iemand mee beledig). Ik voelde me altijd prima thuis bij 3FM. Leuke nieuwe bandjes, leuke Live-dingen, ik hou van de muziek, ja 3FM paste altijd als een lekkere jas zeg maar. Toen vervolgens ook Coen en Sander weg gingen bij 3FM en Frank van de Lende dat over ging nemen, had ik wel een klein beetje paniek. Ik vind Frank z’n stem zo vervelend… Echt gewoon niet fijn om naar te luisteren. Daarnaast vind ik 538 ook niet zo’n fijne zender (waar Coen en Sander nu dan zitten).

Toen ik hoorde dat Gerard een ochtendshow ging doen, was ik wel erg blij. Als ik ’s ochtends naar kantoor rijd, heb ik eigenlijk altijd de radio aan. Ik heb dus nu eigenlijk de situatie dat ik ’s ochtends altijd naar Radio 2 luister, en later op de dag switch ik naar 3FM. Tot Frank er op komt, en dan luister ik vaak eigen cd’s.

Nu ik wat vaker naar Radio 2 luister, kreeg ik dus mee dat je deze week kunt stemmen voor de Top 2000. Dat had ik nog nooit gedaan, omdat ik er altijd te laat mee was (haha). Vandaag heb ik m’n hoofd maar eens even zitten breken op een lijst. Het blijft lastig hoor, want ondertussen bedenk ik dat ik best nog wel wat dingen vergeten ben.

Maar goed.

Even visueel:

deel 1

Dit is deel 1, dat zijn de nummers die ik uit een bestaande lijst kon kiezen.

deel 2

Dit is dan deel 2, dat zijn de losse nummers die ik ook nog in kon voeren. Je kunt mijn lijst hier bekijken.

Dan nu even uitgeschreven:

 1. Eva Cassidy – Fields of Gold
 2. Marillion – Kayleigh
 3. Billy Joel – Pianoman
 4. U2 – With or Without You
 5. Dire Straits – Sultans of Swing
 6. Coldplay – Viva la Vida
 7. Fleetwood Mac – Go Your Own Way
 8. Supertramp – Goodbye Stranger
 9. Keane – Sovereign Light Cafe
 10. The Killers – Human
 11. Bryan Adams – Summer of ’69
 12. Simon & Garfunkel – The Sound of Silence
 13. The Cure – A Forest
 14. The Beatles – While my Guitar Gently Weeps
 15. Metallica – Enter Sandman
 16. Phil Collins – We Wait and We Wonder
 17. Di-rect – Daydreams in a Blackout
 18. The Outfield – Your Love
 19. Adele – Hello
 20. Dune – Are you ready to fly

Een uiteenlopende lijst dus.

Een aantal van deze nummers geven me zo’n heerlijk vakantiegevoel, omdat we die tijdens verschillende vakanties gedraaid hebben.

Sovereign Light Cafe van Keane heeft voor ons nog meer emotionele lading, want dat lied heb ik gespeeld (piano) en gezongen voor manlief op onze bruiloft. Die cd van Keane (Strangeland) hebben we grijs gedraaid op de vakantie waar ik ten huwelijk ben gevraagd en blijft op die manier dus altijd verbonden met ons huwelijk.

Verder heb ik afgelopen week ontzettend om Gerard Ekdom gelachen, omdat hij DJ Paul Elstak draaide. Op Radio 2 ja. Ik voelde me ineens weer heel jong. Hij hield min of meer een pleidooi voor dat nummer in de Top 2000. Omdat het ondertussen ook alweer 20 jaar oud is. Net of dat een criterium moet zijn voor de Top 2000. Ik vond het echter wel een mooie oproep, en bedacht dat ik Dune aan de lijst toe wilde voegen. Ik ben benieuwd of Dune dit jaar in de lijst komt te staan. Of anders DJ Paul Elstak. Dan voel ik met niet meer zo’n ouwe lul (die naar Radio 2 luistert…) :).

Stem jij ook op de Top 2000? En waar stem je dan op?

xx
Loes

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *