Sharpies | Mijn nieuwe stiften!

sharpies mijn nieuwe stiften

Als je veel DIY-projecten op Pinterest bekijkt of Amerikaanse DIY-sites bezoekt, dan zul je deze stiften ongetwijfeld kennen: Sharpies! In Nederland zijn ze (gelukkig) ook gewoon verkrijgbaar en toen ik door Karen werd gevraagd om het boek Bijdehand – vier seizoenen inspiratie voor handlettering en tekenen van Hyshil Sander (hier) te reviewen, had ik ein-de-lijk een reden om ze aan te schaffen.

Mijn nieuwe sharpies

sharpies 2

Ik heb heel lang zitten zoeken welke sharpies ik nou wilde hebben. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende sharpies en al zoekende leerde ik dat er ook sharpies voor stof zijn en zelfs voor porselein. <3 <3

Maar ik wilde eigenlijk ‘gewoon’ stiften om te kijken of ik handlettering leuk zou vinden en dus heb ik geen ‘speciale’ sharpies gekocht. Wel is het een enorme set geworden, met 28 sharpies. Een limited edition set, volgens de verpakking.

Man man, wat een feest, deze verpakking. Ik kan er niets aan doen, maar ik word er dus zo verschrikkelijk blij van! Er zitten geen 28 kleuren in, zoals je wellicht al ziet, het zijn 25 kleuren (en dus 3 dubbelen). Voor ieder wat wils eigenlijk!

Tekenen met sharpies

Om te laten zien hoe dik de punten tekenen heb ik alle sharpies even uitgeprobeerd. In de plaatjes hieronder kun je zien hoe de kleuren zijn, en hoe dik de lijn dus kan worden.

sharpies 3

Ik heb de onderste lijn iets harder aangezet, waardoor er een iets dikkere lijn bestaat. De kleuren komen niet altijd overeen met de dop, maar ik denk dat het ook te maken heeft met welke ondergrond je gebruikt.

sharpies 4

De roze/rode tinten. Ook hier niet helemaal een overeenkomst met de kleur op papier, maar het zijn allemaal wel prachtige kleuren. Wel een kleine kanttekening: ik zou altijd op een ondergrond werken die ook ‘vies’ mag worden, want de stiften drukken enorm door!

sharpies 5

Ik probeerde natuurlijk ook even wat tekeningetjes uit, want daar waren die dingen voor natuurlijk. Laten we maar weer eens beginnen met het feit dat ik absoluut geen talent voor tekenen heb. Ik maakte een paar gezichtjes (en trok de conclusie dat ik wangetjes beter met potlood zou kunnen maken) en een engeltje. Dat engeltje werd overigens ‘spookje’ genoemd door dochterlief. Weet niet zo goed of dat met mijn tekenkunsten te maken heeft of haar gebruik aan algemene kennis πŸ˜‰ πŸ˜‰

sharpies 6

Fijn he, bijna kerst πŸ™‚

sharpies 7

Dat engeltje was wel prima te doen en dus ging ik voor een exemplaar met wat meer versiersels er bij. De stiften werken fijn, er zit een dunne punt aan, waar je goed mee kunt tekenen. Niet te dun, maar ook zeker niet te dik.

Handlettering

sharpies 1

En ook voor handlettering kun je de sharpies prima gebruiken. De kleuren zijn prachtig op papier en daar heb ik dus helemaal niets over te klagen. Wel ben ik blij dat ik zoveel verschillende kleuren heb, haha.

Ik moet binnenkort nog eens op zoek naar leuke projecten die ik met deze sharpies kan doen, dus ik hoop dat ik in 2017 daar meer over kan laten zien. Want het zou natuurlijk jammer zijn om die prachtige stiften niet nog veel meer te gebruiken!

Ik kocht de sharpies bij pipoos.com, helaas is deze set niet meer te krijgen, maar er zijn wel andere sets. Zie hier.

Kende jij sharpies al? En wat zou jij er mee willen maken? Ik ben benieuwd!

Save

Save

Save

7 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *