Series op Netflix: mijn aanraders (en afraders)

[:nl]Nog niet eens zo heel lang geleden hadden wij geen abonnement op Netflix. Ik vond het te duur, zag de toegevoegde waarde er niet van en er waren genoeg leuke series op TV. Ik weet niet precies wanneer daar nou verandering in kwam, maar ik nam een proefabonnement op Netflix. En nu, een paar maanden verder, kan ik me geen leven zonder Netflix voorstellen. (Ok, *dramamodus uit*).

Series op netflix

Ok, het klinkt misschien heel oppervlakkig, maar tot nu toe hebben wij Netflix eigenlijk alleen nog maar gebruikt voor series. Op de een of andere manier vind ik dat leuker dan films. Niet helemaal waar, want heel af en toe kijken we ook best wel een film. Maar er zijn gewoon zo verschrikkelijk veel leuke series te kijken! Vandaag deel ik mijn aanraders, maar ook mijn afraders. En dan hebben we het dus alleen over de series voor volwassenen. Mijn kids hebben een eigen account op Netflix (fantastisch, hoe dat werkt) en daar zou ik ook een blogpost over vol kunnen typen, maar dat doen we even niet :-).

Mijn favoriete series op netflix

Laten we beginnen met de favorieten. En dat zijn er inmiddels best een aantal!

Marco Polo

Als je die nog niet gekeken hebt, kan ik je dat echt aanraden! Er staan inmiddels 2 seizoenen op Netflix, en man, wat vind ik het jammer dat er niet meer seizoenen zijn. De serie gaat over de jaren van de ontdekkingsreiziger Marco Polo aan het hof van Kublai Khan, de kleinzoon van Dzjengis Khan, die in de 13e eeuw over Mongolië heerst. Het verhaal zit vol spanning, levenslessen, liefdesverhalen maar ook vechtscenes (die overigens soms net balletvoorstellingen lijken, zo prachtig zijn ze in elkaar gezet). Ik kende deze geschiedenis niet zo heel goed (met de Khan’s), maar vond het echt super interessant om te zien.

Shooter

Van de serie Shooter is maar 1 seizoen gemaakt, dus als je geen zin hebt in avondenlange series, dan is dit een aanrader. Shooter is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2007, en het verhaal komt in grote lijnen overheen. Bob Lee Swagger is een hoog onderscheiden ex-marinier die een teruggetrokken leven leidt. Hij wordt gevraagd als scherpschutter om een aanslag op de president te voorkomen, maar tijdens het uitvoeren van die opdracht blijkt dat hij erin geluisd wordt. Super spannend deze serie, en ik had heel vaak een gevoel van onrecht. Als je de film leuk vond, is dit dus ook een aanrader.

The Last kingdom

Ik vind het altijd best lastig om weer aan een nieuwe serie te beginnen (want: is het wel leuk?), maar dit vond ik echt een leuke verrassing. Niet alleen is de hoofdrolspeler best fijn om naar te kijken, het verhaal is ook spannend en boeiend. De serie speelt zich af in Engeland in 872 als Koning Alfred zijn koninkrijk probeert te beschermen tegen de Noormannen. Uhtred (de hoofdrolspeler) is geboren in Engeland, maar opgevoed door de Denen en worstelt dus vaak met aan welke kant hij eigenlijk staat. Ondanks dat er best gevochten wordt in de serie vond ik het toch een leuke serie om te kijken (net als manlief overigens).

Luke Cage

Wij zijn thuis best wel into de series van Marvel. En zo begonnen we ook aan Luke Cage. Luke heeft ongevraagd superkrachten gekregen en komt vaak in situaties terecht waar hij niet anders kan dan de superkrachten gebruiken. Daredevil vonden we al leuk, dus als je die serie leuk vond, is dit ook een aanrader. Je zult nog een ‘oude bekende’ tegenkomen (die overigens in nog meer series van Marvel meespeelt).

Iron fist

Nog een serie uit de Marvel-collectie; 1 die nog niet zo lang beschikbaar is op Netflix: Iron Fist. Deze serie gaat over Danny Rand, die bij een vliegtuigongeluk op jonge leeftijd zou zijn overleden. 15 jaar na het ongeluk keert hij terug in New York, maar met een superkracht: hij is de Iron Fist en hij moet zijn grote vijand verslaan. Iron Fist bevat een boel Kung-Fu en ik vind het verhaal stiekem wel een beetje heel erg lijken op Arrow (wat wij overigens ook altijd met veel plezier keken). Helaas is er nog maar 1 seizoen beschikbaar en we hebben nog maar 2 afleveringen over. Vermakelijke tv!

Mijn afraders op netflix

Zoals ik zei vind ik het best lastig om een nieuwe serie te starten. Er waren een heleboel series die we echt leuk vonden (zo ook House of Cards, Daredevil, Narcos, The Musketeers, Orange is the New Black, Gilmore Girls (oke, die laatste 2 gelden alleen voor mij), Sherlock, Gotham, The Bridge), maar er zijn toch ook echt wel series waar we na de eerste 2 afleveringen (of al veel eerder) dachten van: dit wordt ‘m niet.

Lilyhammer

Ik had hier hele goede verhalen over gehoord. En een serie die zich afspeelt (grotendeels) in Noorwegen, heeft bij mij al een streepje voor. Dus we begonnen. Lilyhammer gaat over de Amerikaan Frank Tagliano, die het maffialeven in New York verruilt voor een (ondergedoken?) bestaan in Lillehammer. Daar begint hij een nachtclub (?) en gaan zijn maffiapraktijken min of meer verder.

Na de eerste aflevering dachten we echt van: mmh, gaat dit leuk worden? Toen manlief vervolgens halverwege de 2e aflevering in slaap viel, wist ik het: dit gaat ‘m niet worden voor ons. De personages waren niet leuk, te stereotyp en ik ergerde me meer aan alles wat er gebeurde dan dat het leuk was. Nee, voor ons was dit een afrader.

peaky blinders

Een serie die manlief vooral erg aansprak. Peaky Blinders speelt zich af in Birmingham in het jaar 1919. Een van de hoofdrolspelers is Thomas Selby, die de leiding heeft over één van de meest angstaanjagende bendes van de stad, de Peaky Blinders. De hulp van inspecteur Chester Campbell uit Belfast wordt ingeroepen om de straten van Birmingham te ontdoen van de criminelen. Ik kan niet goed uitleggen wat het was met deze serie, maar op de een of andere manier ging het verhaal niet snel genoeg. Na 2 afleveringen hadden we ook hier zoiets van: dit gaat ‘m niet worden voor ons. En dus keken we niet verder.

Frontier

Misschien niet helemaal eerlijk om deze serie hier in dit lijstje te plaatsen, maar ik doe het toch. Na The Last Kingdom keken we naar deze serie (want aanbeveling van Netflix omdat we The Last Kingdom hadden gekeken). Dat beloofde wat dus! Frontier gaat over het Noord-Amerika van de achttiende eeuw, waar meedogenloze pelsjagers en ondernemers vechten om de heerschappij over de bonthandel vanuit de machtige Hudson’s Bay Company. Het verhaal wordt vanuit meerdere perspectieven weergegeven en legt de gespannen relaties tussen inheemse stammen en de Europeanen in deze periode uit. Dit gaat vaak gepaard met bloederige conflicten.

Dat laatste was voor mij precies de reden waarom ik het niet leuk vond: veel te veel geweld en ik kon soms gewoon niet kijken naar bepaalde scenes. Dus ook deze serie hebben we af gezet.

Netflix dus

Het valt dus eigenlijk nog best wel mee wat ik heb aan afraders. En het is natuurlijk ook heel erg persoonlijk. Van veel series denken we op voorhand al: ‘niks voor ons’, en dan beginnen we er ook niet aan. Het leuke van Netflix vind ik wel de aanbevelingen. Zo ga je toch series kijken die je op het eerste gezicht misschien had overgeslagen en ontdek je weer nieuwe pareltjes.

Wat zijn jouw aanraders op Netflix? Na dit weekend heb ik weer wat tips voor nieuwe series nodig 🙂

xx
Loes[:]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *