Review My Fairy Garden Flowerpot: om een sprookjestuin te maken!

My Fairy Garden

Een tijdje geleden ontving ik deze super schattige My Fairy Flowerpot, om samen met de kleine meid te proberen. Mama is al enige tijd fan van moestuintjes, en de kleine meid gaat het ook steeds leuker vinden. Ze heeft inmiddels een eigen gietertje, en ook een harkje en 2 schepjes, zodat ze papa goed kan helpen in de tuin. Des te leuker was het dat we deze My Fairy Flowerpot mochten proberen, want laten elfjes (en vooral roze elfjes) nou ook nog favoriet zijn!

My Fairy Garden (1)-

Zo ziet de verpakking er uit. Als dit pakketje binnenkomt, trekt het direct de aandacht van de kleine meid. Haar belangrijkste vraag: ‘Waarom houdt dat elfje haar rokje zo vast?’ Hihi..

My Fairy Garden (2)-

Kijk dan hoe schattig. Onder in de pot zit dus een deur, waar het elfje in past. De pot is overigens van kunststof gemaakt, en aan de binnenkant zit dus ook een soort uitsparing, waardoor het zand niet in het kamertje van het elfje kan komen.

My Fairy Garden (3)-

‘Kijk mama, het elfje zit achter de deur!’. Dat snoetje zegt alles toch?

My Fairy Garden (4)-

Standaard worden er mosterdzaadjes geleverd bij deze pot, maar ik besluit om er munt in te zaaien. Dat hadden we ook nog liggen. Samen gaan we aan de slag. Of in ieder geval, de kleine meid speelt met het elfje, en mama doet het ‘echte’ werk.

My Fairy Garden (5)-

Als ik eenmaal het mini-tuingereedschap er bij pak (gescoord bij Flying Tiger overigens!), wil ze toch ook wel heel erg graag zelf scheppen.

My Fairy Garden (6)-

Opperste concentratie!

My Fairy Garden (7)-

En klaar! Het elfje kan prima wonen zo!

My Fairy Garden (8)-

Deurtje open, deurtje dicht.

My Fairy Garden (9)-

‘Mama, kijk! Er zijn er nog meer!’.

My Fairy Garden (10)-

We besluiten nog even de zaadjes af te dekken met plastic folie, zo blijft het lekker warm, en hopelijk ontkiemen de zaadjes zo extra snel. We prikken wel wat gaatjes in de folie, zodat de lucht er wel goed bij kan.

My Fairy Garden (11)-

We vinden het wel gezellig als deze My Fairy Garden Flowerpot op de tafel blijft staan, tussen de uiltjes en de roze geurkaarsjes. Zo kunnen we het vanuit huis ook zien, en staat het elfje toch een beetje beschermd (net onder de rand van het platte dak). En zo kunnen we ook zien of er stiekem andere sprookjesfiguren aan komen waaien. Je weet maar nooit!

Wat ik er van vind?

Ik vind dit echt een super schattige methode om kinderen kennis te laten maken met moestuinieren. De kleine meid is er helemaal weg van en wil steeds met het elfje spelen. En water geven (met als risico dat het plantje teveel water krijgt, haha). Het zorgt er dus wel echt voor dat kinderen meer interesse krijgen in het laten groeien van wat dan ook.

Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat ik het wel heel specifiek voor meisjes vind. Het is mooi roze en elfjes zijn nou niet standaard speelgoed voor jongens. Voor onze kleine meid geen probleem hoor, die vond het helemaal geweldig.

De My Fairy Garden Flowerpot kun je hier bestellen, en kost € 14,99. Als je het leuk vindt, kun je My Fairy Garden ook volgens op Facebook, Pinterest of Instagram.

Kende jij My Fairy Garden al? En hoe zou dit in jouw tuin staan? Ik ben benieuwd!

xx
Loes

Let op: dit product heb ik gekregen om te reviewen. Lees ook mijn disclaimer.

7 Reacties

 1. 28 juli 2016 / 12:20

  Wat leuk! Ondanks dat het misschien alleen voor meiden is, is het leuk voor in de klas lijkt mij!

  • Loes
   Auteur
   28 juli 2016 / 20:42

   Dat lijkt me ook wel. Zo hou je de aandacht er wel bij, en dat is natuurlijk het doel. Misschien kun je zelf nog kleine kaboutertjes scoren ergens? Dat is dan misschien voor de jongens leuker.

 2. 28 juli 2016 / 14:49

  Wat leuk! Vind dit echt tof voor kinderen en inderdaad een leuke manier om ze kennis te laten maken met tuinieren. Denk dat mijn nichtje dit ook helemaal geweldig zou vinden, haha!

  • Loes
   Auteur
   28 juli 2016 / 20:42

   Het is ook echt heel schattig! Ik ben benieuwd hoe lang de kleine meid de aandacht er bij kan houden 😉

 3. Marjon
  28 juli 2016 / 21:58

  te schattig! dat ziet er leuk en lief uit. Hier wordt ook altijd goed geholpen in de tuin en met het oogsten van boontjes ed.

  • Loes
   Auteur
   29 juli 2016 / 09:02

   Dat is ook gewoon zo ontzettend leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *