Polaroidfoto’s in je interieur | DIY

Hema polaroid DIY

Ok, vandaag echt een super simpel, maar o zo leuk project voor in huis. Overal zie je tegenwoordig weer van die leuke polaroid-achtige camera’s, zoals de Fujifilm Instax Camera Mini 8 (die bovenaan mijn verlanglijstje staat overigens, dus als je dit leest schat: mag ik de roze? Of de gele? Of anders de blauwe?? Pleeeeaaase?). Hoe retro is dat, dat je foto direct uit het fototoestel rolt nadat ‘ie gemaakt is? Ik heb ‘vroeger’ wel een echte polaroid camera gehad, en die heb ik voor 25 gulden ooit weer verkocht (waar ik nu enorm spijt van heb, haha). Ik maakte er overigens bijna geen foto’s mee, want stiekem vond ik dat erg jammer.

Polaroids?

En in het digitale tijdperk moet ik ook zeggen dat het me wel lastig lijkt hoor, zon ding wat direct foto’s print. Het is zo makkelijk dat je eerst even op je scherm kan zien of een foto ‘gelukt’ is of niet, of iemand zijn ogen dicht heeft en of je überhaupt datgene wat je graag wilde op de foto hebt staan.

Maaaaaarrrrrr, wat ik zo leuk vind aan de vroegere Polaroidcamera, is het formaat van de foto’s die er uit komen. En toe-val-lig zag ik een keer bij de Hema voorbij komen dat je je foto’s op dat formaat (ongeveer) kunt afdrukken. Na onze vakantie in Engeland hadden we natuurlijk veel foto’s. Tijd om een album te maken had ik nog niet, dus ik dacht: laat ik er eens een paar (…) afdrukken op polaroid-formaat. Ik kon natuurlijk weer niet kiezen, en dus liet ik 30 foto’s afdrukken.

DIY – Aan de slag!

Toen ze binnen kwamen, wist ik gelijk wat ik er mee wilde doen: ze moesten op de deur in onze keuken komen. Die deur was nog zo kaal, en het leek mee een leuke herinnering aan onze vakantie. En zo geschiedde!

creatief met polaroids (1)

Als eerst begon ik met het neerleggen van de foto’s in hartvorm op tafel. Zo kon ik bepalen of ik genoeg foto’s had voor de vorm (ja), of mijn deur breed genoeg was (ja) en hoe ik ze wilde positioneren.

creatief met polaroids (2)

Vervolgens ging ik in mijn verzameling washi-tape op zoek naar 3 leuke tapes om de foto’s mee op de deur te plakken.

creatief met polaroids (3)

Aan de slag dan maar! Ik begon met de alleronderste foto en stiekem bleek dat een goede set. Zo kon ik het hart mooi naar boven opbouwen en met het plakken van de washi-tape ging dat prima.

creatief met polaroids (6)

Ik moet zeggen dat ik stiekem wel een klein beetje teleurgesteld was in de kwaliteit van de foto’s. Ik weet niet precies wat ik had verwacht, maar ik vond de foto’s een beetje korrelig (terwijl ik wel kwaliteit-foto’s heb ingeleverd).

creatief met polaroids (7)

Even een aantal shots van dichtbij, maar op deze foto’s is het lastig te zien.

creatief met polaroids (8)

Ach, en de inhoud is zo leuk dat de kwaliteit misschien ook niet meer uit maakt dan.

creatief met polaroids (9)

Nog eentje, lastig zien he op een digitale foto van printjes? Maar goed, klein beetje kritische noot dus.

creatief met polaroids (4)

Maar het eindresultaat mag er wezen hoor! Het is een mooi kleurrijk geheel geworden, met alle hoogtepunten van de vakantie er op. Zo is de deur een stuk minder saai geworden en kunnen we steeds nog even terugdenken aan onze vakantie in Engeland.

Hema fotoservice

Nog even wat informatie over het printen van de polaroids: je kunt maximaal 80 printjes in 1 keer bestellen, en je moet er minimaal 20 bestellen. De prijs voor 20 stuks is € 9,00 en per 10 extra betaal je € 2,50. De verwerkingskosten zijn € 1,50. Betekende in mijn geval dat ik voor 30 foto’s dus € 13,- kwijt was. Dat vind ik een hele redelijke prijs. De foto’s hebben een afmeting van 9 x 10 cm.

En jij, ben je ook zo fan van polaroid-formaat-foto’s? En wat zou jij er mee willen doen? Ik ben benieuwd of jij er nog meer creatieve ideetjes mee hebt. Laat je het weten in de comments?

xx
Loes

3 Reacties

 1. Kim Coomans
  5 augustus 2016 / 12:21

  Wat een leuk idee! En ik wist helemaal niet dat je deze afdrukken bij HEMA kon bestellen, goede tip!

  • Loes
   Auteur
   7 augustus 2016 / 22:22

   Ja leuk he, dat het ook bij Hema kan! Hoewel ik de kwaliteit dus wel wat vind tegenvallen.. Maar blijft leuk om zo naar je foto’s te kijken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *