Review: Magisch Speelzand van de DekaMarkt

dscn3689

Vorige week kwamen we bij de Dekamarkt ‘magisch speelzand’ tegen. Dochterlief zag de pot met het roze spul en riep direct: ‘Mama, mag ik DIT hebben?’ Omdat ik zelf ook wel benieuwd was, hebben we het meegenomen.

dscn3679

In de pot zat naast een flinke lading zand ook nog een zakje met wat vormpjes. We hebben thuis het tafelzeil op tafel gelegd, en zijn begonnen! Het spul voelt aan als echt zand, qua structuur dus wat groffer. Het ruikt wel een beetje funky, ik vind het niet echt lekker ruiken. En aan je handen voelt het zand een beetje komisch (dat zal ongetwijfeld aan mij liggen, ik hou ook niet echt van het strand zeg maar). Eens kijken hoe het met de vormpjes gaat.

dscn3680

Even goed aandrukken (een maatlepel van de Hero-voeding werkt daar prima voor!).

dscn3684

En hoppa, op de kop! Zoals je ziet was ik niet heel goed begonnen. Je moet zorgen dat de puntjes van de vormpjes ook goed vol komen te zitten, anders komt je vorm er niet helemaal goed uit.

Nog maar eens proberen.

dscn3687

Zoals je ziet lukt niet alles even goed. Je moet het zand echt goed aandrukken in de vormpjes, anders komen ze er niet goed uit. En dan storten ze uiteindelijk een beetje in.

dscn3689

Ik vind het wel grappig spul. Het lijkt een beetje plakkerig zand, maar het laat zich niet echt makkelijk bewerken. Je moet het in de vormpjes in laagjes opbouwen als het ware, en dan goed aandrukken. Het is dus voor kleine kinderen lastig om de vormpjes goed te maken, omdat je het zand echt goed moet aandrukken in de kleine vormpjes. Dat vereist enige motoriek (en daar heb ik onze dochter nog niet echt op kunnen betrappen ;)).

dscn3678

Ze vindt het overigens wel echt fantastisch om mee te spelen, en ze vraag er steeds naar. Zo op een tafelzeil is er prima mee te spelen, maar het levert wel een kliederboel op op de grond. Gelukkig is het spul knalroze en kan ik met stoffer en blik en boel zo bij elkaar vegen en weer terug in de pot doen.

Conclusie: Ik denk dat dochterlief nog een beetje te jong is om er echt goed mee te spelen. Ze vindt nu vooral de kleur leuk, en ze vindt het heerlijk om er lekker mee te kliederen. Voor dat doel dus prima. Mama maakt af en toe mooie vormpjes en dat noemt dochterlief dan ‘haar kasteel’. Voorlopig hebben we hier nog veel speelplezier van!

Deze pot bevat 400 gram en kostte € 5,95 bij de Dekamarkt.

xx
Loes

3 Reacties

 1. Ysanne
  16 november 2015 / 20:49

  Haha magisch zand lijkt me zo tof! Ik wist het wel als ik even 18 jaar jonger was (of mag het stiekem nu ook?).

  • 16 november 2015 / 20:58

   Haha, het mag nu ook hoor! En in het kader van ‘ik moet het testen voor mijn blog’ kan natuurlijk alles! 😉 😉

   • Ysanne
    16 november 2015 / 21:43

    Haha oke hop, op het verlanglijstje dan maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *