Pasta Pesto met mozzarella, champignon, tomaat en basilicum

Ik ben wel een beetje klaar met de ‘standaard’ pastasauzen. Soms is het zo handig (en snel) om gewoon een rode saus mee te nemen, wat groente en vlees er bij en je hebt super snel een maaltijd op tafel. Maar de laatste tijd stond het me gewoon even niet zo aan. Dus ik probeerde wat anders.

Pasta

Tja, pasta dus. Ik heb er sinds mijn zwangerschap van dochterlief een beetje een vreemde verhouding mee. Tijdens die zwangerschap kon ik namelijk echt geen pasta verdragen. Ik werd al misselijk bij de gedachte en ik kan niet uitleggen waarom. Waarschijnlijk waren het gewoon de hormonen, maar ik wilde absoluut geen pasta meer eten. Na de bevallig nam die afkeer wat af, maar ik vind pasta gewoon niet meer zo lekker als 5 jaar geleden. Gek eigenlijk hè?

En dus ben ik op zoek naar recepten die pasta net even anders maken: dus niet per se met een rode saus, maar wel iets met gehakt (want dat is soms zo makkelijk). En zo kwam het dat ik pesto meenam bij de supermarkt en aan de slag ging. Ik deel vandaag het recept met je.

Ingrediënten

Dit heb je nodig voor 4 personen:

pasta pesto (9)-

 • 1 zak paas pasta van de AH (of andere pasta die je lekker vindt, ongeveer 250 gram)
 • 400 gram gehakt
 • een handje snoeptomaatjes
 • 1 bakje champignons
 • een bol mozzarella (of meer als je dat lekker vindt)
 • 1 rode ui
 • olijfolie
 • peper
 • zout
 • groene pesto
 • verse blaadjes basilicum

En zo maak je het

pasta pesto (2)-

Snij de uitjes fijn. Ik gebruik er altijd de hakmolen van de staafmixer voor, omdat ik altijd zo moet huilen als ik ui moet snijden, haha.

pasta pesto (1)-

Snij de champignons in grove stukken (in vieren of in zessen afhankelijk van hoe groot je champignons zijn). Snij de snoeptomaatjes doormidden.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

pasta pesto (3)-

Bak de ui even aan in een wok en voeg het gehakt toe. Voeg ook de champignons toe en bak die even mee. Op het allerlaatst kun je de tomaatjes toevoegen. Let wel op dat de tomaatjes niet te lang meekoken, want anders blijft er niets van over. Voeg minstens 4 eetlepels pesto toe (even proeven tussendoor of het genoeg is voor jou) en roer het goed door. Je saus is dan klaar.

pasta pesto (4)-

Hier is de pasta al klaar, wat ziet dit er leuk uit he?

pasta pesto (5)-

Ze vielen bij de kids ook goed in de smaak, deze paaspasta van Albert Heijn.

pasta pesto (6)-

Snijd de mozzarella in plakjes en leg die samen met de blaadjes basilicum op een bordje.

pasta pesto (7)-

Verdeel de pasta over 4 borden en schep de saus uit de pan er over heen. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel, samen met de basilicum over het pasta-mengsel.

Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete pastarecept? Ik ben benieuwd!

xx
LoesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *