Oh Denneboom!

Eigenlijk was ik van plan om dit jaar een alternatieve kerstboom neer te zetten (lees hier). Afgelopen maandag hebben we toch een echte kerstboom aangeschaft, maar dit jaar dus niet zo’n grote. Ik moet zeggen dat ik het toch wel weer erg leuk vind zo!

Ik heb sinds we in dit huis wonen paarse, zilverkleurige en wat roze ballen/decoratie. Dit past bij de rest van ons interieur: onze accentkleur is paars. Het kleine meisje vond het prachtig: ‘Mama, mag ik helpen?’. Ze is eigenlijk nog te klein om echt ballen op te hangen, dus ik heb haar de doosjes open laten maken en ze mocht de ballen aangeven. Een hele verantwoordelijkheid natuurlijk.

Maar leuk dat ze het vond! Ze moest alle ballen even ‘draaien’ (aan dat ding waar je de haakjes doorheen doet) en daarna kreeg ik ze.

20151209_180845

Zo begonnen we: eerst de lampjes, dan de slingers, en dan bovenin de kleine kerstballetjes. En dan steeds verder naar onderen.

Ik kwam er alleen achter dat ik (nog steeds) geen paarse piek heb!! Daar worstel ik ieder jaar mee, en ik had er tot nog toe niet een gevonden die ik mooi vond. Afgelopen week bij Borghuis hadden ze er wel een, maar toen dacht ik: ik heb al een paarse piek. Niet dus.

En nu baal ik, want dan moet ik weer op pad om een piek te kopen.
Vooralsnog zitten er 2 grote paarse bloemen in de top van de kerstboom. Als voorlopig alternatief, want die piek wil ik hebben!

20151209_210427
Het prachtige eindresultaat: met het treintje er onder! Vorig jaar heeft mijn man deze voor Sinterklaas gekregen. Echt zo’n leuk ding! Hij maakt wel veel herrie, en er komt echt rook uit de locomotief, goed hè? Ik vind het echt onder de kerstboom horen. Weer eens wat anders dan een kerststalletje, hoewel ik dat ook altijd wel lekker nostalgisch vind.

Wat heb jij gekozen als kerstboom dit jaar?

xx
Loes

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *