MYOMY My Paperbag | Mijn nieuwe tas

Afgelopen zondag was ik jarig. Ik had op mijn verlanglijstje een klein zwart tasje staan. Zo’n tasje wat je mee kunt nemen naar feestjes of andere gelegenheden waar je niet wilt sjouwen met een HANDtas, maar wel je telefoon, sleutel en portemonnee mee wilt nemen. In mijn ’tassencollectie’ zit wel een mooi okergeel exemplaar, maar die past toch niet bij elke outfit (I know, first world problems…). Ik wilde dus graag een zwart exemplaar. En ik liet me verrassen.

Het cadeau

myomy paperbag (1)-

Na het uitpakken zag ik meteen al dat dit een My Paperbag van MYOMY do goods was. Ik heb al heel vaak naar een ‘grote zus’ van dit exemplaar staan kijken. Die zijn ook zo leuk! Ik heb nu een tasje van ongeveer 19,5 x 16 cm en dat is precies groot genoeg voor de belangrijkste dingen om mee te nemen.

myomy paperbag 2

myomy paperbag 4

Ik vind dit design zo leuk. De ‘oorspronkelijke’ My Paperbag is gebaseerd op de papieren tassen die je in Amerikaanse supermarkten krijgt, en de ontwerper er van werd geïnspireerd door een zwerver in de tram die zo’n papieren tas bij zicht had. Ik hou ontzettend van dat soort verhalen.

En kijk dan wat een plaatje dit is: ik heb ‘m in de kleur ‘off black’. Hij lijkt haast een beetje donkergrijs, een hele mooie kleur. Er zit een lang hengsel aan, zodat je ‘m over de schouder kan dragen. Maar er zit ook een korter hengsel aan, zodat je ‘m als een soort van clutch kunt dragen. Overigens zeggen ze ook dat je ‘m als bag-in-bag kunt gebruiken, maar daarvoor vind ik ‘m veel te mooi!

Over Myomy

MYOMY do goods is het Nederlandse modemerk dat met haar producten de wereld een beetje mooier wil maken. Mooie designs voor haar klanten in het Westen; een mooi leven voor de makers in het oosten en een mooie aardbol door een zo schoon mogelijke productie. In 2007 startte zij met haar eerste design: MY PAPER BAG.

Zij selecteert met zorg Nederlandse ontwerpers om zo fairtrade productie en ecologisch gelooid leer te koppelen aan high end leren tassen en mode accessoires.

Hiermee biedt MYOMY op eigen bodem een podium voor Dutch design talent. Zowel bekende ontwerpers als Hans Ubbink en Ramon Middelkoop, als jonge talenten als Yvette van Eijndhoven en Nikki Giling tekenen voor de collecties van MYOMY do goods.

In India wordt iedere tas met de hand gemaakt door lokale ambachtslieden. Door jarenlange nauwe samenwerking en de implementatie van een zorgvuldig ontwikkeld kwaliteitssysteem kan de kwaliteit van MYOMY’s fairtrade productie zich inmiddels meten met de high end producenten uit onze wereld. In Mongolië is de productie opgestart onder de strenge kwaliteitseisen van het ADUU MAL project.

De fairtrade certificering in India zorgt ervoor dat iedere tas die u aanschaft bijdraagt aan een menswaardig bestaan door bij voorbeeld het bieden van goede gezondheidszorg en educatie voor de hele familie.

Het leer is van hoge kwaliteit en afkomstig van dieren die een goed leven hebben gehad bij boerenfamilies in India en Mongolië. Gedurende het looiproces maakt MYOMY zo min mogelijk gebruik van zware metalen en chemicaliën, zodat de kwaliteit van het drinkwater behouden blijft. Doordat het leer in de drum haar kleur krijgt en de huid van ieder dier anders is heeft iedere tas haar unieke karakter.

(bron)

En hoe bevalt ie?

myomy paperbag 5

Nou, ik kan je vertellen dat ik er helemaal blij mee ben. Ik zoek gewoon redenen om een klein tasje mee te nemen (als ik ga wandelen met de kids bijvoorbeeld, haha), omdat ik ‘m zo leuk vind. Je kunt er precies alles in kwijt wat je ‘nodig’ hebt: telefoon, portemonnee, sleutels, lippenbalsem en papieren zakdoekjes. Helemaal goed dus.

myomy paperbag 6

myomy paperbag 7

myomy paperbag 9

Need I say more? Fotogeniek exemplaar toch? Deze tas wordt trouwens nog mooier als je ‘m veel gebruikt, dan krijg je zo’n doorleefd exemplaar, wat met een leren tas echt prachtig is. Uniek wordt ‘ie dan.

myomy paperbag (10)-

myomy paperbag (11)-

Ja, en die kartels: ik vind ze echt zo leuk! Er zit maar 1 nadeel aan deze tas en dat is dat ik zijn grote zus nu ook wel heel graag wil hebben <3. Die gaat dus op het verlanglijstje voor mijn verjaardag volgend jaar!

Kende jij dit merk al? En ben je ook zo enthousiast over het design? Ik ben benieuwd!

xx
Loes

 

5 Reacties

 1. Rita
  17 februari 2017 / 08:06

  Wat leuk om te zien. Fijn dat je er zo blij mee bent. Maar het is ook een echt “Loes”kado.
  En soms vind je die zomaar.

 2. Neelke
  17 februari 2017 / 08:50

  Wat een superleuke tas! Ik ken inderdaad de grotere exemplaren (waar ik ook meerdere malen kwijlend bij heb gestaan) maar deze is ook nieuw voor mij. Erg mooi en wat een supermooie kleur ook!

 3. 17 februari 2017 / 12:59

  Wat leuk zo’n verhaal over het ontstaan van de tas! Erg mooi! Maar de tas is te klein voor mij. Ik zou voor de grotere variant gaan haha

 4. Myrthe
  17 februari 2017 / 13:31

  Ik vind ze ook mooi en bonuspunt dat ze van echt leer zijn :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *