Een beha op internet bestellen | Is dat nou zo handig?

In het digitale tijdperk is het niets nieuws om je kleding online te bestellen. Jouw maat uitverkocht in de winkel? Daar heb je op internet (bijna) geen last van. Ook heb je geen last van een ‘beperkt’ assortiment in de dorpswinkel, het internet verkoopt letterlijk alles. Toch vind ik 1 ding altijd erg lastig om online te kopen, en dat is een beha. Op de een of andere manier lukt me dat nooit fatsoenlijk en moet ik altijd verschillende maten passen om te zorgen dat het goed gaat. Tot ik Double Dutch Lingerie ontdekte.

een beha op internet bestellen

Tja, erg lastig dus. Zoals met kleding heb ik ook voor beha’s per merk een andere maat. Helemaal na 2 zwangerschappen, mijn oude beha’s heb ik eigenlijk allemaal weg kunnen doen (boehoe, bye Marlies Dekkers… 🙁 ).

Toen ik bij Miss Lipgloss (tegenwoordig Cynthia.nl) een artikel voorbij zag komen over Double Dutch Lingerie was ik erg verrast. Bij Double Dutch kun je namelijk een proefbox bestellen: 1 beha in je ‘verwachte’ maat en 2 beha’s in een maat groter of kleiner. Dat niemand dat eerder heeft bedacht! Ik vind dat dus echt een briljant concept.

Je koopt zo’n Home Try-On box voor € 6,95 en de beha’s die niet passen, stuur je weer terug (kostenloos). Als je besluit om alleen de zwarte (pas)beha te houden, betaal je nog € 39,95. Besluit je om een (customized) beha via de site te bestellen, dan mag je de zwarte beha houden. Klinkt goed toch?

De Home try-on box

beha op internet bestellen (1)

Zo zag het paketje er uit dat ik kreeg. Leuk he?

beha op internet bestellen (2)

De ‘proefmodellen’ zijn allemaal zwart, met afneembare bandjes een een infinity teken in het midden. Niet heel spannend, maar dat vind ik ook niet erg: hoe gladder, hoe beter (voor mij).

beha op internet bestellen (3)

En dat dan keer 3.

beha op internet bestellen (4)

Bij de Home Try-on Box krijg je dit leuke kaartje, want bij Double Dutch Lingerie kun je eigenlijk zelf je beha samenstellen. Er is 1 model, en als je eenmaal de maat weet, kun je variëren in stof, bandjes en accessoire tussen de cups.

beha op internet bestellen (5)

Echt super leuk gedaan. Ik word heel enthousiast van dit soort dingen. Kijk hoe leuk die gekleurde bandjes <3.

beha op internet bestellen (6)

Op de achterkant staat wat uitleg over de maat. De maattabel vind ik niet kloppen (dat zal ik straks uitleggen), maar het stukje over het passen van een beha is wel erg makkelijk (wanneer je een cupmaat groter moet hebben en wanneer je de wijdte groter moet nemen).

Welke maat moet je eigenlijk hebben?

Ik vind de omvang van een beha altijd een beetje gek. Er zijn verschillende maten, 70, 75 en 80 en die maten lijken eigenlijk op centimeters. Alleen.. Als je met een meetlint onder je borsten gaat meten, zul je zien dat dat aantal gemeten centimeters niet overeenkomt met de maat van je beha. Als ik bij mezelf na ga, dan heb ik qua omvang maat 75. Terwijl ik toch echt richting 90 cm ga als ik het nameet. Hoe dat dan komt? Daar heb ik niet echt een uitleg voor, waarschijnlijk heeft dit iets te maken met hoe het vroeger was en dat ondertussen het ‘elastiek’ is uitgevonden. Lees ook eens dit artikel over de maatvoering.

In dat artikel stelt de schrijfster dat je eigenlijk beter naar de Engelse maat kan kijken, want die staat weergegeven in inches. En als je kijkt naar de europese maat 75, dan staat daar 34. En 34 inch (een inch is 2,54 cm) is dus 86,36 cm. Dat komt al meer overeen met mijn gemeten omvang. En als je dan ook nog even naar de Franse maat kijkt, zul je zien dat die 90 weergeeft.. Heee, dat komt veel meer overeen met de maat in centimeter. Waarom doen wij dat in Nederland dan zo gek? Maar goed, eigenlijk moet je dus van je gemeten omvang zo’n 15 cm afhalen, dan heb je de Nederlandse maat.

Customizen maar!

In de pasbox zat een goede beha, die ik dus gehouden heb, en de rest heb ik (uiteraard) terug gestuurd. En aangezien de pasvorm echt fijn is, besloot ik om zelf een beha samen te stellen. Dat kan heel handig via de website, en op het kaartje in de pasbox kon je al zien welke kleuren er zijn. Je kunt overigens ook extra bandjes bijbestellen, dan kun je nog een keer wisselen.

beha op internet bestellen (7)

beha op internet bestellen (8)

Ik koos dus voor dit exemplaar, met prachtige groenblauwe (emerald?) cups. Verder praktisch zwart, want dat vind ik mooi.

beha op internet bestellen (9)

En tussen de cups een schattig zwart hartje. <3

beha op internet bestellen (10)

Ja, ik ben verkocht. Een customized beha gaat vanaf € 62,95 en afhankelijk van wat je toevoegt, kan de prijs nog iets oplopen. Ik geloof dat deze beha € 63,95 kostte en daar had ik dan uiteindelijk die zwarte uit de pasbox ook nog voor (dus 2 beha’s voor € 63,95). Dat zijn geen Hema-prijzen, maar aangezien ik daar toch nooit slaag voor beha’s vond ik dit prima qua prijs!

En nu ik eenmaal mijn maat weet kan ik de volgende keer dus zo weer een exemplaar bestellen, maar dan in een andere kleur 🙂

Ik heb ook nog wat leuks, want als je mijn naam opgeeft bij de bestelling van een beha krijg je 20% korting! Let wel: deze korting geldt niet op de try-on box en ook niet op de actie als je een customized beha bestelt dat je dan de zwarte gratis krijgt.

Bestel jij beha’s via internet? En kende jij dit principe al? Ik ben benieuwd!

xx
Loes

3 Reacties

 1. Veerle
  18 februari 2017 / 12:58

  Super leuke blog! Ik heb ook een Double Dutch Bh en daarmee ben ik zeer tevreden. Hele mooie stof en alles zit heel fijn. Echt een aanrader!

 2. 18 februari 2017 / 21:21

  Jeetje, wat een gaaf concept. Ik kende het nog helemaal niet.

  • Loes
   Auteur
   20 februari 2017 / 22:19

   Ja, leuk he? Ik kende het dus ook niet, maar ben echt verkocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *