De Peuter TAG | Persoonlijk

[:nl]Krystle van BatBoy nodigde me uit om de peuter tag in te vullen. Aangezien ik niet uitgepraat raak over mijn kleine peuter, leek me dat een heel goed idee. Verheug je op een boel foto’s ook, want als trotse mama wil ik de hele wereld wel laten zien hoe leuk deze peuter is.

[pzzwidget id=97121 height=300 width=300]

Naam en leeftijd

peuter TAG (3)

Zoals de vaste lezers wel zullen weten, ben ik niet heel scheutig met het delen van de namen van mijn kids. Dat laat ik dus liever achterwege. Leeftijd: 20 maanden.

Favoriete eten

de peuter tag 8

Brood met hagelslag! En gebakken aardappeltjes of patatjes.

Favoriete drinken

de peuter tag 11

Roosvicee (de variant die je moet mengen met water zeg maar). Daar gaan heel wat flesjes van doorheen op een dag. En bij het brood het liefste chocomel.

Favoriete TV programma

de peuter tag 5

Thomas de Trein (de animatiefilms) vindt hij geweldig, Nijntje, DinoTrux of Casper en Emma.

Favoriete boek

de peuter tag 10

De verhaaltjes van Nijntje zijn favoriet, bijvoorbeeld het boekje van Boris de Piloot. Maar ook Mama Kwijt is favoriet, of het Nijntje aanwijsboek.Wat maakt hem boos of verdrietig

de peuter tag 13

Als je de ipad van hem afpakt. Vooral als hij vindt dat het niet nodig is 😉

Hoe noemt hij je ouders & schoonouders?

‘Die’. Hij gaat niet zo rap met praten, dus hij noemt opa en oma nog niet echt. Mama en papa kan hij ondertussen wel zeggen.

Welk item is heel belangrijk voor hem?

de peuter tag 1

Zijn kikker natuurlijk! De kikker komt uit de dierentuin in Rheine en is echt zijn grote vriend. Hij houdt ‘m altijd heel lief bij het handje vast, zelfs in bed. En  het liefst neemt hij de kikker mee uit zwemmen.

Favoriete activiteit

de peuter tag 9

Met Thomas de Trein spelen. Het liefst laat hij zijn grote neef een heel bouwwerk maken, zodat hij er vervolgens mee kan spelen. Overigens is fietsen (op de loopfiets) ook favoriet.

Favoriete kleur

de peuter tag 6

Dat zou ik op dit moment nog niet weten, volgens mij vindt hij wel veel kleuren mooi.

Bedtijd

de peuter tag 12

Rond 20:00 u. En dan slaapt hij meestal het klokje rond. Doordat manlief pas rond 19:00 thuis is van zijn werk, eten wij laat en gaan onze kids ook relatief laat naar bed. Zo lang ze nog niet naar school gaan, kan dat prima, want ze moeten nooit vroeg uit bed.Waardoor gaat hij gek doen

Door zijn grote zus. Als die in een gekke bui is, gaat hij vanzelf mee doen. Of als hij moe is, dan worden er rondjes rondom de tafel gerend en zijn de gordijnen de beste verstopplek (terwijl dat eigenlijk niet mag).

Wat maakt hem geweldig?

Het is een supergrappig, lief jongetje wat al heel jong precies wist wat hij wou. En ondanks dat hij nog niet zo goed kan praten, weet hij je alles feilloos duidelijk te maken. Hij begrijpt alles wat je hem zegt, en dat maakt communiceren mogelijk. Als hij ’s ochtends wakker wordt is hij eigenlijk direct vrolijk en dat bewonder ik in hem (want dat heb ik niet, haha). Hij heeft niet zoveel rust voor knuffelen, maar als hij knuffelt, doet hij dat vol overgave. Ik vind het heerlijk om de wereld door zijn ogen te zien.

Tot slot over de peuter tag

Ik nodig Neelke van The Dutch Chronicles uit om de Peuter Tag ook in te vullen. Natuurlijk mag je deze tag overnemen als je dat leuk vindt. Laat dan even een reactie achter, zodat ik jouw peuter ook kan bewonderen!

xx
Loes

[pzzwidget id=81791 height=300 width=300][:]

3 Reacties

 1. 15 februari 2017 / 09:06

  Leuke foto’s ook! En die kikkers! Is maar goed dat je er meerdere hebt

  • Loes
   Auteur
   15 februari 2017 / 15:09

   Jep, afgelopen maandag heeft de kikker een nachtje op school geslapen en dat was niet echt leuk. Hij heeft duidelijk 1 favoriete, en dat is ook degene die we als eerste kochten. Gelukkig vonden we ‘m dus terug.

 2. Neelke
  17 februari 2017 / 08:42

  Wat een leuke tag en wat superlief om je antwoorden over je kleine man te lezen. En al weer 20 maanden, hij wordt straks dus al weer 2!! Zo snel allemaal. En superleuk dat je me getagd hebt, die van mij is echt net baby af haha. Maar ik ga’m zeker invullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *