Moestuintjesupdate | Deel 6

moestuin 6

De laatste dagen gaat het weer super hard met de moestuintjes! Zoals je in de vorige update kon lezen, moest ik nog een aantal potjes zaaien. Nou, dat is me nog steeds niet gelukt. Er zitten zo weinig uren in een dag! Dit weekend gaat het er ook niet van komen, dus moet nog even zien wanneer ik dat ga doen. Wel heb ik een beginnetje gemaakt met de kalender, die is bij de volgende update wel af denk ik (bij deze een doel, ha!). Lees en kijk mee!

Moestuintjes binnen

Ik heb de meeste moestuintjes dus binnen staan, en die doen het over het algemeen heel goed!

moestuin 6 (1)

Dit is de venkel (beide potten). Allebei flink gegroeid! Volgens mij vinden ze het wel leuk boven op de verwarming!

moestuin 6 (2)

moestuin 6 (3)

moestuin 6 (4)

In de volgende vensterbank staat 2 x tomaat, wortel, sperziebonen en een courgette. Ook die gaan allemaal ontzettend goed! Die courgette groeit echt de pan uit, stiekem heb ik ‘m toch een beetje in een te kleine pot gezet, denk ik. Ik hoop maar dat de plant straks niet omvalt :-).

De tomaatjes moet ik gaan vastzetten, want die gaan langzaamaan al hangen! Zou jammer zijn als het een hangtomaat wordt :). En de sperziebonenplant groeit ook geweldig.

moestuin 6 (5)

moestuin 6 (6)

moestuin 6 (7)

moestuin 6 (8)

In de laatste vensterbank de rode biet, broccoli, tomaat/basilicum (van Ikea) en de moestuinpotjes die nog niet verplant zijn. Ik vind de rode biet er stiekem een beetje troosteloos uit zien. Ik weet van vorig jaar nog (toen ik plantjes had gekocht) dat het best wel even duurt voordat ze het goed doen, dus ik hou vol!

De broccoli vind ik er slecht uit zien.. Vorig jaar werd die ook alleen maar een hele gekke plant met een vreemd bloempje, en ik had betere hoop voor dit jaar, maar ik vind dit er ook behoorlijk zielig uit zien. Ik heb er dus een hard hoofd in :(.

Afgelopen week heb ik nog wel de bakjes van Ikea in de grote zak gezet. Sindsdien groeien ze wat minder, omdat ze natuurlijk niet meer afgedekt zijn, maar ook hier hou ik vol!

En die moestuinpotjes: volgende week maar eens even in de grotere potten gaan zetten. Ik denk dat deze allemaal direct naar buiten moeten, want binnen is geen plek meer!

Moestuin buiten

moestuin 6 (12)

Oh, prachtig he, ons paarse bloemenkleed in de tuin? De achterste plantjes zijn al helemaal in bloei, zo leuk! Dit is de meest zonnige plek in onze tuin, en de rest komt langzaam ook in bloei. Ik word hier altijd zo blij van! Maar goed, de moestuintjes buiten 🙂

moestuin 6 (13)

moestuin 6 (14)

moestuin 6 (15)

Doperwten, andijvie en broccoli. De doperwtenplant gaat ook mooi! Volgens mij moet ik daar ook even een stokje bij zetten, zodat ie niet gaat hangen. Die andijvie ziet er schattig uit, net mini-andijvie zo, haha. En de broccoli buiten is ook al zo ellendig.. Ik vind het er niet veelbelovend uitzien, helaas.

moestuin 6 (16)

moestuin 6 (17)

moestuin 6 (18)

2 x komkommer en de slamix: die zien er ook mooi uit. Volgens mij gaat dit buiten al prima. En ze staan allemaal op een bankje, dus bij een beetje nachtvorst staan ze niet direct zo koud (iets van de grond).

moestuin 6 (21)

De collectie aardbeienplanten: hier ben ik ook helemaal blij mee! Zie je die ene pot helemaal vol met water? Daar zit dus geen gat onderin, hihi.. Toch een groen plantje.. Spannend, ik had vorig jaar eigenlijk alleen uit de grote bak aardbeien, dus ik hoop dat er dit jaar wat meer aardbeien komen!

Hoe gaat het met jouw moestuintjes?

xx
Loes

Moestuintjesupdate 5
Moestuintjesupdate 4
Moestuintjesupdate 3
Moestuintjesupdate 2
Moestuintjesupdate 1

5 Reacties

 1. Angelina
  23 april 2016 / 14:23

  Dat ziet er goed uit! Ik moet nog steeds beginnen haha… Denk dat ik een aantal maar bewaar voor volgend jaar! ;’)

  • Loes
   Auteur
   25 april 2016 / 12:03

   Haha, wie weet, misschien gaat dat ook wel goed! Hoewel mijn zaadjes van Dille en Kamille dit jaar niks meer deden, helaas. Het kost ook gewoon veel tijd!

 2. Neelke
  24 april 2016 / 13:48

  Wauw Loes, goed bezig! Ik ken dat, te weinig uren in een dag :). Ik moet uberhaupt nog steeds beginnen met de moestuintjes..

  • Loes
   Auteur
   25 april 2016 / 12:03

   Thanks! Haha, ja, dat met die uren wordt alleen maar erger als er kids zijn.. Ach ja, je kunt nog steeds beginnen toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *