Snel recept voor een groene smoothie met rabarber| Recept

rabarber smoothie (3)

Zoals je eerder al kon lezen, heb ik een nieuwe foodprocessor. Zo’n fancy ding, waar ook een blender bij zit (had op zich niet gehoeven, want ik heb er al wel 1, maar daar ben ik dan weer niet al te blij mee, dus stiekem komt ‘ie ook nog van pas!). En toen ik maandag even mee ging om wat boodschappen te doen, bedacht ik: die blender moet ik eens even uitproberen.

Deze foodprocessor heb ik dus, een Tefal Masterchef 5000. Een mooi apparaat! Nog niet heel veel gebruikt, maar al wel uitgeprobeerd en tot zover bevalt dat goed! Vooral het formaat van die grote bak is echt ideaal.

Ingrediënten

Ik ben weer  eens veel te snel in mijn werkwijze geweest, en heb dus geen foto’s gemaakt van wat er in moet. Op zich niet zo spannend, want dat kun je natuurlijk ook gewoon lezen:

 • 2 stengels rabarber (geschild)
 • pitjes van 1 (kleine) granaatappel
 • 1 banaan
 • 10 aardbeien
 • 2 handjes spinazie
 • een kneepje agavesiroop
 • 250 ml water

Ik las laatst op Peek Inside een leuk recept met rabarber en dat triggerde me om maar weer eens wat van dat rare spul te proberen. Mijn moeder maakte er vroeger vaak een soort siroop/sausje van wat je over de yoghurt kon doen, en ik vond dat altijd heel erg vies (zuur!). Nu heb ik al in geen 20 jaar meer rabarber gegeten, en ik was toch benieuwd hoe het nu zou smaken.

Bereiding

Een speurtocht op internet leverde verschillende recepten en ik weet eigenlijk nog steeds niet precies wat je met die stengels moet doen. Soms zag ik: eerst schillen, dan weer: eerst koken in suikerwater voor 10 minuten (of volgens het recept van Peek Inside langer koken met honing).

Ik had daar vanmorgen geen zin in (lang werk), en heb de rabarber geschild, de bovenkant en de onderkant eraf gesneden en vervolgens zo in de blender.

De pitjes uit de granaatappel geplukt (waaaah!! Doe een SCHORT voor als je niet compleet roze wilt worden!), aardbeien van de kroontjes ontdaan en de banaan geschild: alles lekker in de blender totdat het een mooie moes wordt. Dan de agavesiroop toevoegen en eerst 1 handje spinazie meeblenderen. Als alles weer mooi gemengd is het 2e handje spinazie toevoegen.

Ik vond uiteindelijk dat het een iets te dikke drap werd, dus ik heb er nog 250 ml water aan toegevoegd.

En?

rabarber smoothie (8)

En, wat vond ik van de rabarber? Ik durfde nog steeds niet stiekem los te proeven. Ik had het recept eerst zonder banaan gemaakt, maar vond dat toch wat aan de zure kant. En om nou niet een hele fles agavesiroop toe te voegen heb ik een banaan toegevoegd en daar werd het precies goed van.

Ik vond het lekker, want het was niet zo’n mierzoete smoothie. Lekker friszuur zeg maar. Manlief zei: ‘Not my cup of tea’. Gelukkig, want toen was er meer voor mij over.

Wat vind jij? Lijkt dit je wat? Heb jij ook zo’n fijne herinnering aan rabarber? Of een leuk recept? Ik ben benieuwd!

xx
Loes

Dit artikel bevat affiliate links. Wil je weten wat dat betekent? Lees dan mijn disclaimer.

4 Reacties

 1. Neelke
  24 april 2016 / 13:51

  Fijn, zo’n nieuwe food processor uitproberen. Rabarber heb ik eigenlijk nog nooit door een smoothie gedaan. Ik kan me niet echt herinneren wanneer ik het voor het laatst gegeten heb.

  • Loes
   Auteur
   25 april 2016 / 12:04

   Ik denk ook niet dat ik nog weer ga doen hoor, zo spannend vond ik de rabarber nou ook weer niet (tenzij iemand me eens goed uitlegt hoe ik het verwerk :)).

 2. 25 april 2016 / 15:59

  Ik vind rabarberstengels echt heerlijk in combinatie met kristalsuiker 😀 Ik heb het nog nooit in een smoothie geprobeerd, moet ik eens uittesten 🙂

  • Loes
   Auteur
   25 april 2016 / 21:21

   Dat hoor ik vaker, maar wilde het juist zonder suiker proberen 🙂 Ben benieuwd wat je er in een smoothie van vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *