Mijn week in foto’s | week 51

week 51

Met het kerstdiner amper achter de kiezen is het tijd om terug te blikken op de een na laatste week van dit jaar: week 51! Omdat het gisteren Tweede Kerstdag was dacht ik: ik trek er een dag bij aan, bij deze week. Dat is wel net zo leuk, omdat je dan beide kerstdagen tegelijk kunt zien. De week voor kerst was een drukke, met veel thuiswerken, nog een verjaardag en de voorbereiding voor het diner van kerstavond bij ons thuis. Ik laat je zien hoe het was!
Maandag

maandag 2

Goedemorgen! Deze dag begint een beetje bijzonder, want we moeten met zijn allen naar de tandarts! Pas om half 10, dus we kunnen het een klein beetje rustig aan doen.

maandag 3

In de wachtkamer, lekker rustig is het nog.

maandag 4

Deze twee toppers vermaken zich met de lego. Dat is nog  best lastig voor hun kleine handjes. <3

De rest van de dag werk ik op kantoor en ’s avonds heb ik, zoals gewoonlijk, weer fysio.

maandag 5

Als we de kids naar bed hebben gebracht heeft deze meneer even geen zin om te gaan slapen. Aangezien mama nog even aan het werk is, kijkt papa naar Jurassic Park (de nieuwste variant). De kleine man vindt het eigenlijk te spannend (hij kruipt steeds dichter tegen z’n papa aan) en dus kijken ze maar eventjes naar wat anders.

maandag 6

Als de kleine man weer in bed ligt, maak ik nog gauw even kerstboompjes van marsepein, want morgen is de ‘kerstbrunch’ op de peuterspeelzaal. Aangezien iedereen al wat gezonds maakte, dacht ik: dan kan ik wel cupcakes maken! En ze gingen ook helemaal op.

maandag 7

Mijn vader stuurt ’s avonds nog de foto’s van Sinterklaas. Dit is mijn favoriet. Mijn mannen samen <3 <3.

maandag (1)-

De tekst van Sinterklaas was al lang weg, en eindelijk heb ik de letterbanner voor Kerst opgehangen.

dinsdag

dinsdag 1

Dinsdag is het tijd voor de peuterspeelzaal en onze ‘karavaan’ trekt weer door de wijk.

dinsdag 2

Als we weer thuis zijn, spelen we heerlijk met Thomas de trein. Zoonlief vindt dat zo verschrikkelijk leuk!

dinsdag 3

Hij kan zelf de rails al in elkaar klikken. Zo knap <3.

dinsdag 4

En als de kleine meid weer thuis is uit school, proberen we (eindelijk) deze foam clay uit. Binnenkort meer daarover!

Woensdag

woensdag 3

Als ik woensdag de rolgordijnen weer open wil doen, scheurt er gewoon 1 af!!! Er zat al een tijdje een scheur in, maar nu gaf hij helemaal het leven. Zo stom! Nu moeten we dus echt wel op zoek naar nieuwe raamdecoratie. Fijn, voor 6 grote ramen in huis…

woensdag 4

We gaan nog even wat boodschapjes doen en ik vergeet er bijna foto’s van te maken, ha!

woensdag 5

Lekker bij de bakker een croissantje gehaald. <3

woensdag 6

En ’s avonds maak ik falafel. De balletjes mochten wat groter, maar ik vond ze erg lekker zo. Wel 1 nadeel van die Knorr Wereldgerechten: als je je aan de hoeveelheden houdt, vind ik het echt niet veel qua eten. Met de tortilla’s gebruiken we al meer kip, en de volgende keer ga ik hiervoor ook meer kikkererwten gebruiken. Zo lekker!

woensdag 7

En ’s avonds werken we nog weer even thuis. Manlief moest ook nog aan de bak, dus het was best gezellig zo.

woensdag 8

Tot slot moest ik ook echt nog even iets met de was doen, en zo vloog de avond voorbij.

Donderdag

donderdag 1

Donderdag werk ik de hele dag op kantoor en ’s middags moet ik weer naar de tandarts om tandsteen weg te halen. Daarna ga ik thuis verder werken.

donderdag 2

’s Avonds beginnen we met de voorbereidingen voor het diner van kerstavond, want dan komt mijn familie lekker bij ons eten. Wij zorgen voor het voor- en hoofdgerecht en ik maak pesto. Dat lukte overigens totaal niet in de blender, uiteindelijk deden we het maar met de staafmixer.

Vrijdag

Vrijdag werk ik wederom op kantoor en na het werk vlieg ik langs de slager om het vlees voor kerstavond op te halen. Daarna vieren we de verjaardag van ons neefje, die al 7 (!!) jaar is geworden!

Als we thuis zijn, gaan we verder met de voorbereidingen voor morgen. We willen graag pulled pork maken, en dan moet dus erg lang op de Cobb (soort BBQ) liggen garen. We besluiten het stuk vlees van 2,7 kg maar in 2 stukken te verdelen, want anders past hij net niet op het rooster.

Van mijn collega kreeg ik de tip om het  vlees in te smeren met een Kansas City Barbecue Rub (een dry rub), dus dat maakten we eerst.

Om er vervolgens het vlees mee in te masseren…

En tot slot in folie te wikkelen om te laten liggen tot morgen.

Zaterdag

Zaterdagochtend staat manlief om 7 uur op om de Cobb aan te steken, zodat de procureur genoeg tijd heeft om te garen. Daar maakte ik geen foto’s van.

En het rook toch lekker!! Het was wel een beetje spannend dit, omdat het de eerste keer was dat we dit maakten, ha.

Ondertussen legde ik met de kleine meid alle pakjes onder de kerstboom. We doen eigenlijk niet aan cadeautjes met kerst, maar omdat het dit jaar bij ons was, vond ik het wel zo leuk om wat cadeautjes te geven. Ook zelfgemaakte overigens hoor (hier). En het leuke was dat mijn moeder en zusje stiekem ook wat cadeautjes hadden.

Ondertussen kwam er met de post een vet leuk pakketje waar je binnenkort ook meer over kunt lezen. Super goed ingepakt, heel fijn 🙂

Mijn zusje Margot zorgde voor wat lekkers bij de thee/koffie en zij maakte o.a. deze fantastische bananencheesecake met caramelpopcorn. Wat een plaatje he? Hij was nog lekker ook!

En toen kwam HET cadeau voor zoonlief: Olaf (van Frozen)!. Echt, je had zijn snoetje moeten zien, zo blij dat hij er mee was. ’s Avonds met naar bed brengen moest Olaf ook bij in bed, en in zijn ene arm hield hij zijn kikker (zoals altijd) en in de andere arm hield hij Olaf. Ik smolt, want normaal mag alleen de kikker in zijn bed. <3

Het voorgerecht was carpaccio van bloemstuk met zelfgemaakte pesto, pijnboompitjes, parmezaanse kaas en rucola. Zo lekker!

Van de pulled pork heb ik dus geen foto’s gemaakt, maar het was zo verschrikkelijk lekker! Ik had ook nog zelf coleslaw gemaakt en die was ook echt super goed gelukt. <3

We hadden echt zo veel geluk met het weer. Het was niet koud en droog en dus konden we heerlijk bij het vuur zitten. Dit wilde ik zo graag doen!

Ik kreeg zelf ook een prachtig kerstcadeau: deze ontzettend mooie armband met glitters. Dochterlief had ‘m uitgekozen en ik snap helemaal waarom.

Zondag

De kerststal van Little People lag gisteren onder de kerstboom voor de kids en dus moet er uitgebreid mee gespeeld worden. De kleine meid vraag: ‘mama, waar is dat feetje gebleven’ en ik moet erg lachen, want ze bedoelt dus de Engel. We moeten nog maar eens flink lezen in het boek van Dick Bruna.

We waren lekker in ons chillpak begonnen vandaag en na het douchen kruipen we nog lekker even samen in bed. Heerlijk, zo’n lazy morning.

Aan het eind van de ochtend vertrekken we naar mijn schoonouders in Enschede waar de kids even lekker in bed gaan. Manlief en ik gaan wandelen met Isa, de hond, ondanks dat het zo miezert.

Even lekker een frisse neus halen.

Het is echt wel vies weer, dus ik doe maar even heel charmant een sjaal om mijn hoofd om mijn haar een beetje te beschermen.

We wandelen even door het park langs de sequoia die daar staat. Ondanks dat dit een ‘kleintje’ is, blijft het een indrukwekkende boom.

En toen kwamen we een lieve reu tegen die blijkbaar verliefd was op Isa (echt waar), en zo werd deze blondie bijna een blackie. Man man, wat konden die spelen zeg! En dan is dat vieze weer echt niet fijn, want Isa werd echt ZWART. En wij dus ook.. Heel fijn, in je kerstpakkie met de hond wandelen. Dom idee!

Zo ging het er een zo’n beetje aan toe, ha.

En zo zwart was Isa dus.. Fijn he.

Ook bij mijn schoonouders was het voorgerecht heerlijke carpaccio, wat een feest. Hier kun je me (bijna) ’s nachts voor wakker maken, zo lekker!

Van het eten maakte ik verder eigenlijk geen foto’s, maar ook vandaag hebben we heerlijk gegeten.

Maandag tweede kerstdag

Vandaag lijkt het heerlijk weer  buiten en we gaan dus lekker even wandelen. Met de loopfietsen, want dat leek wel leuk.

Gelukkig zijn ze niet zo zwaar en makkelijk te dragen, want natuurlijk wilden de kids niet de hele weg fietsen…

Ha, en ’s avonds eten we de ‘restjes’ pulled pork op, op een broodje. Man man, wat fijn dat we zoveel gemaakt hadden.

Heerlijk he, met de coleslaw zo op een broodje:-) Ik ben dus nog steeds zo blij dat het zo goed gelukt is!

’s Avonds liggen deze twee toppers nog even heerlijk samen op de bank, zo’n lief gezicht!

En zo was deze week inclusief kerst ineens alweer voorbij, en maak ik me klaar voor de laatste week van dit jaar! Ik werk in ieder geval nog 2 dagen deze week, en voor de rest heb ik nog niet echt plannen. Hoe waren jouw kerstdagen en heb je nog wat leuks gepland voor de jaarwisseling?

xx
Loes

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

 

2 Reacties

  1. 27 december 2016 / 17:44

    Lekker die carpaccio en lekker die popcorn. En nu heb ik honger.
    Je dochter met dat duimpje.. Zo schattig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *