Mijn 2016 in boeken | Goodreads Challenge

 

goodreads challenge

Zo aan het einde van het jaar is het tijd om terug te blikken, en om leuke lijstjes van het afgelopen jaar op te stellen. Vandaag is het tijd voor mijn lijstje. Vorig jaar ontdekte ik de website Goodreads, waar je bij kunt houden welke boeken je leest. In januari had ik mezelf als doel gesteld om 12 boeken te lezen dit jaar. Benieuwd of ik dat gehaald heb?

Goodreads Challenge 2016

Goodreads dus, een soort social media platfom voor het lezen van boeken. Erg handig, want het leuke is ook nog eens dat ze je suggesties doen op basis van de boeken die je gelezen hebt, en zo kom je dan weer bij wat nieuws. Als je niet weet wat je moet lezen, overigens.

Voor mezelf had ik dus als doen gesteld om 12 boeken te lezen. Ik wilde een haalbaar doel voor dit jaar, en vond dat ik 1 boek per maand moest lezen. Lezen vind ik namelijk ontzettend leuk, het kost alleen zo ontzettend veel tijd, naast knutselen, bloggen, huishouden, kids en werk (overigens niet per se in die volgorde). En door (haalbare) doelen te stellen dwing ik mezelf toch een beetje tot lezen. Overigens slaap ik ontzettend lekker als ik voor het slapen gaan een aantal bladzijdes lees!

Maar goed, mijn challenge dus, heb ik ‘m gehaald?

goodreads challenge 2016 2

Yes! Ik heb ‘zelfs’ 13 boeken gelezen. Niet helemaal eerlijk, want er is 1 boek bij over fotografie, maar toch heb ik 12 ‘echte’ leesboeken gelezen. Leuk om te zien, deze statistieken, ik hou wel van dit soort overzichten.

Maar welke boeken heb ik dan gelezen afgelopen jaar? Ok, hier komt mijn lijst(je):

goodreads challenge 2016 3

Laten we links bovenin beginnen:

 1. Yvanka van der Zwaam & Mieke Kosters – Wine-up!
 2. Suzanne Vermeer – Sneeuwengelen (zonder foto)
 3. Robert Galbraith – Koekoeksjong
 4. J.K. Rowling – Hary Potter and the Cursed Child
 5. Jojo Moyes – Een leven na jou
 6. Jojo Moyes – Voor jou
 7. Anki Wijnen – Shoot!
 8. Jojo Moyes – Een week in Parijs
 9. Hendrik Groen – Zo lang er leven is
 10. Graeme Simsion – Het Rosie Effect
 11. Graeme Simsion – Het Rosie Project
 12. Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken
 13. Charlotte de Monchy – Zes maanden zonder

Leuk om te lezen

Ha, lastig, ik vond eigenlijk alle boeken wel leuk om te lezen, behalve wat ik dadelijk bij ‘Om te laten liggen’ zal beschrijven. Ik begon het jaar met Hendrik Groen en heb in (bijna) 1 adem beide boeken uitgelezen. Hendrik Groen is een fictief karakter, die in een verzorgingstehuis woont en met humor schrijft over de dagelijkse beslommeringen. Wat waren die boeken leuk zeg. Herkenbaar en toch ook heel ontroerend. Ik vond het gewoon jammer dat er niet nog meer boeken zijn verschenen.

Ook door Graeme Simsion werd ik verrast, met zijn verhalen over Rosie, die eigenlijk gaan over Don Tilman, Docent Genetica aan de Universiteit. Don is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid (autisme) is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Briljant om te lezen hoe de dingen in zijn hoofd werken.

Ook werd ik erg verrast door Charlotte de Monchy. Dit boek was een Bookazine bij Libelle en toen ik eenmaal begon, kon ik niet stoppen. Als je van Jill Mansel (enzo) houdt, is dit een echte aanrader!

Om te laten liggen

Tja, ik las Sneeuwengelen van Suzanne Vermeer en voor het eerst heb ik getwijfeld of ik het boek wel uit wilde lezen. Ik kon er niet in komen en vond het verhaal gewoon echt niet leuk. Sneeuwengelen gaat over een groepje van 6 studievriendinnen die elk jaar samen op wintersportvakantie gaan. Een van de meiden komt te overlijden en dat heeft natuurlijk impact op de groep. In dit boek lees je hoe het verder gaat. Ik vond de personages bijna irritant, alles werd zo stereotiep weergegeven.. Ik heb het uitgelezen omdat ik geen zin had om weer in een nieuw boek te beginnen haha (lui he). Pas op het einde dacht ik: nu ben ik benieuwd hoe het afloopt, maar dat heeft zo’n 200 pagina’s geduurd.

Wat was jouw favoriete boek van 2016 of de afgelopen tijd?

xx
Loes

Dit artikel bevat affiliate links. Wil je weten wat dat betekent? Lees dan mijn disclaimer.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

 

5 Reacties

  • Loes
   Auteur
   29 december 2016 / 11:51

   Het is echt een stok achter de deur. Hoewel 12 boeken lezen niet echt spectaculair is voor 1 jaar, maar dat is dan maar zo 🙂 Ik zag mensen die 52 boeken per jaar hebben gelezen. Maar daar heb ik echt de tijd niet voor.

 1. 28 december 2016 / 10:09

  Ik heb al zo lang niet gelezen. Het laatste wat ik heb gelezen was de trilogie van 50 Tinten.

  • Loes
   Auteur
   29 december 2016 / 11:54

   Die heb ik ook gelezen, inderdaad wel weer een tijdje terug. Het moet ook geen verplichting zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *