Mijn week in foto’s #10 | Persoonlijk

[:nl]week in fotos 10

Ook nu mijn eigen domein beschikbaar is blijf ik iedere week een fotoverslagje maken van hoe de afgelopen week is geweest. Deze week was wel een beetje een bijzondere week, met veel medisch gedoe. Gelukkig heb ik ook leuke dingen gedaan, kijk mee!

Maandag

maandag (1)

Mijn ontbijt: Griekse yoghurt met peer en lijnzaad. En een beetje golden syrup erover.

Deze week begint een beetje vreemd. Omdat ik vorige week zondag met skiën ben gevallen en mijn knie erg pijn doet, besluit ik vandaag thuis te werken (in overleg met de werkgever), zodat ik even naar de huisarts kan. Daar kan ik gelukkig al om tien over 9 terecht. De huisarts vertrouwt het niet helemaal en ik krijg 2 doorverwijsbrieven: 1 voor een röntgenfoto en 1 voor een MRI.

maandag (3)

We gaan krukken halen op het ziekenhuis en op advies van de huisarts lopen we direct even langs de röntgenafdeling: We kunnen wachten op een foto. Daaruit blijkt dat er niks gebroken is (en dat had ik zelf ook wel verwacht, aangezien ik redelijk kan ‘staan’ op mijn been).

Als ik een MRI wil plannen, blijkt dat ik morgenavond (dinsdagavond) al terecht kan! Echt super hoe snel alles gaat bij het ZGT in Almelo!

De rest van de dag werk ik thuis.

’s Avonds na het eten speelt de kleine man met een ballon, hij beweegt zo hard dat ik ‘m bijna niet op de foto krijg.

Dinsdag

Officieel vandaag mijn vrije dag, maar met mijn knie kan ik niet helemaal alleen voor de kindjes zorgen, dus manlief werkt thuis vandaag, zodat hij met de kids de trap op en af kan en me op die manier kan helpen. Dochterlief gaat ’s ochtends weer naar de peuterspeelzaal.

dinsdag (1)

Ik speel nog even lekker op het kleed, voor zover dat gaat. Die bal van V-tech is echt favoriet. Hij maakt lekker veel herrie en beweegt alle kanten op.

dinsdag (4)

Er komt nog een leuk pakketje: allemaal lekkere spulletjes van RItuals. Hier zit nog wel een verhaaltje bij: ik had een bon van ‘mijn tinteling’ als kerstpakket op het werk gekregen. Ik had daarvoor een V&D cadeaukaart gekocht, maar 2 dagen later ging V&D failliet. 2 weken geleden kreeg ik bericht dat ik toch wat anders uit mocht zoeken bij mijn tinteling. Zo lief! Nu dus geen bon, maar gewoon lekker deze 2 pakketjes!

’s Avonds ga ik met mijn vader naar het ZGT voor een MRI van mijn knie. Dat was niet echt een feest. Omdat mijn knie niet helemaal recht kan, moesten we gekke capriolen uithalen om de knie in de ‘beugel’ te krijgen en gelukkig hoef ik maar 10 minuten in de scan. Als ik weer thuis ben, doet mijn knie erg veel pijn. Ik kreeg niet direct de uitslag, helaas, dat gaat via de huisarts.

Woensdag

Bel ik ’s ochtends natuurlijk direct met de huisarts om te kijken of de uitslag er al is: die is nog niet binnen, maar komt wel vanmorgen. Ik mag vanmiddag tussen 2 en 4 terugbellen.

Nog geen half uur later belt de huisarts zelf.. De MRI was goed mis: ik heb mijn  voorste kruisband gescheurd, mijn binnenste knieband gescheurd en een breuk in het bovenste deel van mijn onderbeen… En ik moet zo snel mogelijk naar de orthopeed in het ZGT in Hengelo, om te kijken wat we er aan gaan doen.

Manlief is werken, mijn moeder is bij mij thuis voor de kids en uiteindelijk lukt het mijn vader om vrij te nemen om me naar het ZGT in Hengelo te rijden. Daar worden we door de orthopeed te woord gestaan, en krijgen we te horen dat een meervoudig knieletsel echt heel vervelend is. Naast alles wat stuk is, is er ook nog een botsplinter in mijn knie te zien op de MRI.

woensdag (1)

Het lijkt er op dat mijn kruisband echt helemaal door is, wat betekent dat ik die ‘kwijt’ ben. Mijn binnenste kruisband is wel gescheurd, maar die zit nog wel (deels) aan elkaar. Om die band te beschermen en verder te laten herstellen krijg ik een kniebrace die ik 24 uur per dag moet dragen voor de komende 6 weken. Ook mag ik geen auto rijden (kan ook niet).

Over 6 weken mag ik terug komen bij de orthopeed en dan kijken we verder hoe het herstel tot dan toe verloopt en welke weg we in slaan. In de tussentijd begin ik met 2 x per week fysiotherapie om toch weer goed te kunnen lopen (en momenteel kan ik mijn knie niet strekken of helemaal buigen, en dat moet natuurlijk wel weer kunnen straks).

Het gaat allemaal nog even een beetje langs me heen moet ik zeggen, nog steeds heb ik niet het gevoel dat dit allemaal over mij gaat. Gek he?

woensdag (3)

’s Middags moet er ook nog wat nuttigs gebeuren: de blauwe druifjes zijn uitgebloeid. De bollen kunnen straks in de tuin, maar eerst moeten de uitgebloeide bloemen er uit geknipt worden. De kleine meid helpt oma met dit klusje.

Donderdag

donderdag (1)

Werk ik nog weer een dag thuis omdat ik aan het einde van de middag naar de fysio kan. Om op te starten nog even weer in het ZGT in Hengelo, maar we gaan kijken of we de fysio toch in Almelo kunnen doen later, zodat ik er zelf naartoe kan.

donderdag (2)

Tussen de middag komen deze 2 toppers even melden dat we een broodje moeten eten. Wat een feest zo!

donderdag (6)

Mijn vader brengt met weer naar het ZGT in Hengelo om naar de fysio te gaan. Ik krijg eerst nog wat uitleg over de te bewandelen paden over 6 weken en wat er nou eigenlijk mis is en ik krijg ook al een beetje op mijn donder: als mijn brace af is (tijdens douchen bijvoorbeeld), mag ik ab-so-luut niet staan op mijn been. Dat is bijna onmogelijk, dus we moeten het weekend maar even op zoek naar een douchekruk.

donderdag (7)

Als we thuis komen heeft mijn moeder lekker gekookt en Hello Kitty wandelt even over tafel (hihi).

Vrijdag

De kindjes moeten (mogen!) vandaag naar de andere opa en oma en manlief kan me gelukkig al lekker op tijd op kantoor af zetten. Op kantoor maken we een plan voor volgende week, ik kan maandag en vrijdag met een collega meerijden naar kantoor. Donderdag werk ik weer thuis.

vrijdag (1)

Een collega laat 2 moestuintjes op mijn bureau achter: Yes! Vorig jaar heb ik de moestuintjes ook gezaaid en niet alles was een groot succes. Dit jaar mocht ik van manlief wel weer een moestuintje, maar niet van AH (hij wilde liever ‘echte’ zaadjes kopen). Maar nu heb ik er 2 en wil ik toch heeeeeeel graag kijken of het weer wat wordt.

Mijn schoonvader komt me aan het einde van de dag halen van kantoor (want manlief komt ook bij hen om de kindjes op te halen) en mijn schoonmoeder had ook al een zak vol met moestuintjes. Jeej!! Ik ga dus echt weer moestuintjes doen dit jaar!!

vrijdag (2)

Verder kom ik dit dynamische duo tegen bij mijn schoonouders en ik bedenk met dat ik daar een leuke blogpost over kan schrijven :-).

Zaterdag

zaterdag (1)

Als de kleine man in bed ligt, wil dochterlief graag even met de klei spelen. We maken mooie wafels die natuurlijk in de keuken gebakken moeten worden (WAAROM moeten kindjes trouwens altijd alle klei ‘mengelen’ (zoals dochter het noemt, ze bedoelt mengen). Alle klei bij ons is groenig..

zaterdag (2)

Dochterlief besluit vroeg te gaan slapen vandaag en papa gaat in de tuin aan de slag. De leiplataan mag alvast een beetje gesnoeid zodat hij straks niet te groot wordt.

zaterdag (3)

Ik neem de schade op bij mijn aardbeienplantjes.. Ik heb niet zulke groene vingers en vorig jaar heb ik ze niet netjes achter gelaten.. Het waren eigenlijk geen potten voor buiten, waar ze in zaten, en dus is er door de vorst veel geknapt.. Ik zet de plantjes maar in nieuwe glazen potten. Niet slim, maar los laten liggen is ook geen optie. Ik ben trouwens erg verbaasd over het feit dat er toch nog groene blaadjes in de potjes zitten!!

zaterdag (4)

Na al dat harde werken hebben we wel een hamburger verdiend! Lekker op Turks brood. Het enige jammere was dat je wel een beetje moest zoeken naar het vlees, haha.

zaterdag (12)

De kleine meid is volgende week jarig, ze wordt 3 jaar, en dus wilden we graag een fiets voor haar kopen. Op voorhand zei ze dat ze graag een roze wilde, maar het is deze prachtige blauwige fiets met roze wielen geworden. Uiteraard zit er een mandje en een vlaggetje op, maar die staan nog even niet op de foto. Na 3 rondjes fietste ze gewoon zelf weg! Man, wat wordt ze groot…!

zaterdag (14)

En als we dan ’s middags even de TV aan doen, gaat deze kleine topper zo lekker gebiologeerd voor het scherm staan: wat een interessant ding he, een TV. Hij probeert steeds de dingen op het scherm te pakken, haha.

zondag

zondag (5)

Ik ben een beetje aan het zoeken naar een andere digitale camera, ik heb een mooie compacte camera van Nikon waar ik voor vakanties enorm blij mee ben, maar loop voor mijn blog toch tegen zijn beperkingen aan. Vandaag komt mijn vader zijn Canon EOS 450D brengen, zodat ik kan kijken wat ik er mee kan. Ik heb al een tijdje terug dat leuke boek van Anki van Zilverblauw gekocht en nu kan ik echt aan de slag om te proberen.

zondag (2)

Manlief maakt een lekker sinaasappel-mandarijnsapje uit de slowjuicer en ik probeer de camera dus even. En wat ik wil lukt eigenlijk ook nog, jippie!

zondag (1)

We gaan op visite bij mijn zwager en schoonzusje en dochterlief wil ook graag even poseren: ‘cheese’!

zondag (4)

Leuk, om bij andere kindjes te spelen, daar hebben ze weer ander speelgoed 😉

zondag (3)

Op de terugweg zijn de matrixborden aan: er was een ongeluk gebeurd en we hadden een beetje vertraging. Gelukkig viel het mee!

En nu zit ik op de bank om deze post af te typen, en dat kostte nog even meer werk dan ik op voorhand dacht.

Tot volgende week!

xx
Loes[:en]week in fotos 10

Ook nu mijn eigen domein beschikbaar is blijf ik iedere week een fotoverslagje maken van hoe de afgelopen week is geweest. Deze week was wel een beetje een bijzondere week, met veel medisch gedoe. Gelukkig heb ik ook leuke dingen gedaan, kijk mee!

Maandag

maandag (1)

Mijn ontbijt: Griekse yoghurt met peer en lijnzaad. En een beetje golden syrup erover.

Deze week begint een beetje vreemd. Omdat ik vorige week zondag met skiën ben gevallen en mijn knie erg pijn doet, besluit ik vandaag thuis te werken (in overleg met de werkgever), zodat ik even naar de huisarts kan. Daar kan ik gelukkig al om tien over 9 terecht. De huisarts vertrouwt het niet helemaal en ik krijg 2 doorverwijsbrieven: 1 voor een röntgenfoto en 1 voor een MRI.

maandag (3)

We gaan krukken halen op het ziekenhuis en op advies van de huisarts lopen we direct even langs de röntgenafdeling: We kunnen wachten op een foto. Daaruit blijkt dat er niks gebroken is (en dat had ik zelf ook wel verwacht, aangezien ik redelijk kan ‘staan’ op mijn been).

Als ik een MRI wil plannen, blijkt dat ik morgenavond (dinsdagavond) al terecht kan! Echt super hoe snel alles gaat bij het ZGT in Almelo!

De rest van de dag werk ik thuis.

’s Avonds na het eten speelt de kleine man met een ballon, hij beweegt zo hard dat ik ‘m bijna niet op de foto krijg.

Dinsdag

Officieel vandaag mijn vrije dag, maar met mijn knie kan ik niet helemaal alleen voor de kindjes zorgen, dus manlief werkt thuis vandaag, zodat hij met de kids de trap op en af kan en me op die manier kan helpen. Dochterlief gaat ’s ochtends weer naar de peuterspeelzaal.

dinsdag (1)

Ik speel nog even lekker op het kleed, voor zover dat gaat. Die bal van V-tech is echt favoriet. Hij maakt lekker veel herrie en beweegt alle kanten op.

dinsdag (4)

Er komt nog een leuk pakketje: allemaal lekkere spulletjes van RItuals. Hier zit nog wel een verhaaltje bij: ik had een bon van ‘mijn tinteling’ als kerstpakket op het werk gekregen. Ik had daarvoor een V&D cadeaukaart gekocht, maar 2 dagen later ging V&D failliet. 2 weken geleden kreeg ik bericht dat ik toch wat anders uit mocht zoeken bij mijn tinteling. Zo lief! Nu dus geen bon, maar gewoon lekker deze 2 pakketjes!

’s Avonds ga ik met mijn vader naar het ZGT voor een MRI van mijn knie. Dat was niet echt een feest. Omdat mijn knie niet helemaal recht kan, moesten we gekke capriolen uithalen om de knie in de ‘beugel’ te krijgen en gelukkig hoef ik maar 10 minuten in de scan. Als ik weer thuis ben, doet mijn knie erg veel pijn. Ik kreeg niet direct de uitslag, helaas, dat gaat via de huisarts.

Woensdag

Bel ik ’s ochtends natuurlijk direct met de huisarts om te kijken of de uitslag er al is: die is nog niet binnen, maar komt wel vanmorgen. Ik mag vanmiddag tussen 2 en 4 terugbellen.

Nog geen half uur later belt de huisarts zelf.. De MRI was goed mis: ik heb mijn  voorste kruisband gescheurd, mijn binnenste knieband gescheurd en een breuk in het bovenste deel van mijn onderbeen… En ik moet zo snel mogelijk naar de orthopeed in het ZGT in Hengelo, om te kijken wat we er aan gaan doen.

Manlief is werken, mijn moeder is bij mij thuis voor de kids en uiteindelijk lukt het mijn vader om vrij te nemen om me naar het ZGT in Hengelo te rijden. Daar worden we door de orthopeed te woord gestaan, en krijgen we te horen dat een meervoudig knieletsel echt heel vervelend is. Naast alles wat stuk is, is er ook nog een botsplinter in mijn knie te zien op de MRI.

woensdag (1)

Het lijkt er op dat mijn kruisband echt helemaal door is, wat betekent dat ik die ‘kwijt’ ben. Mijn binnenste kruisband is wel gescheurd, maar die zit nog wel (deels) aan elkaar. Om die band te beschermen en verder te laten herstellen krijg ik een kniebrace die ik 24 uur per dag moet dragen voor de komende 6 weken. Ook mag ik geen auto rijden (kan ook niet).

Over 6 weken mag ik terug komen bij de orthopeed en dan kijken we verder hoe het herstel tot dan toe verloopt en welke weg we in slaan. In de tussentijd begin ik met 2 x per week fysiotherapie om toch weer goed te kunnen lopen (en momenteel kan ik mijn knie niet strekken of helemaal buigen, en dat moet natuurlijk wel weer kunnen straks).

Het gaat allemaal nog even een beetje langs me heen moet ik zeggen, nog steeds heb ik niet het gevoel dat dit allemaal over mij gaat. Gek he?

woensdag (3)

’s Middags moet er ook nog wat nuttigs gebeuren: de blauwe druifjes zijn uitgebloeid. De bollen kunnen straks in de tuin, maar eerst moeten de uitgebloeide bloemen er uit geknipt worden. De kleine meid helpt oma met dit klusje.

Donderdag

donderdag (1)

Werk ik nog weer een dag thuis omdat ik aan het einde van de middag naar de fysio kan. Om op te starten nog even weer in het ZGT in Hengelo, maar we gaan kijken of we de fysio toch in Almelo kunnen doen later, zodat ik er zelf naartoe kan.

donderdag (2)

Tussen de middag komen deze 2 toppers even melden dat we een broodje moeten eten. Wat een feest zo!

donderdag (6)

Mijn vader brengt met weer naar het ZGT in Hengelo om naar de fysio te gaan. Ik krijg eerst nog wat uitleg over de te bewandelen paden over 6 weken en wat er nou eigenlijk mis is en ik krijg ook al een beetje op mijn donder: als mijn brace af is (tijdens douchen bijvoorbeeld), mag ik ab-so-luut niet staan op mijn been. Dat is bijna onmogelijk, dus we moeten het weekend maar even op zoek naar een douchekruk.

donderdag (7)

Als we thuis komen heeft mijn moeder lekker gekookt en Hello Kitty wandelt even over tafel (hihi).

Vrijdag

De kindjes moeten (mogen!) vandaag naar de andere opa en oma en manlief kan me gelukkig al lekker op tijd op kantoor af zetten. Op kantoor maken we een plan voor volgende week, ik kan maandag en vrijdag met een collega meerijden naar kantoor. Donderdag werk ik weer thuis.

vrijdag (1)

Een collega laat 2 moestuintjes op mijn bureau achter: Yes! Vorig jaar heb ik de moestuintjes ook gezaaid en niet alles was een groot succes. Dit jaar mocht ik van manlief wel weer een moestuintje, maar niet van AH (hij wilde liever ‘echte’ zaadjes kopen). Maar nu heb ik er 2 en wil ik toch heeeeeeel graag kijken of het weer wat wordt.

Mijn schoonvader komt me aan het einde van de dag halen van kantoor (want manlief komt ook bij hen om de kindjes op te halen) en mijn schoonmoeder had ook al een zak vol met moestuintjes. Jeej!! Ik ga dus echt weer moestuintjes doen dit jaar!!

vrijdag (2)

Verder kom ik dit dynamische duo tegen bij mijn schoonouders en ik bedenk met dat ik daar een leuke blogpost over kan schrijven :-).

Zaterdag

zaterdag (1)

Als de kleine man in bed ligt, wil dochterlief graag even met de klei spelen. We maken mooie wafels die natuurlijk in de keuken gebakken moeten worden (WAAROM moeten kindjes trouwens altijd alle klei ‘mengelen’ (zoals dochter het noemt, ze bedoelt mengen). Alle klei bij ons is groenig..

zaterdag (2)

Dochterlief besluit vroeg te gaan slapen vandaag en papa gaat in de tuin aan de slag. De leiplataan mag alvast een beetje gesnoeid zodat hij straks niet te groot wordt.

zaterdag (3)

Ik neem de schade op bij mijn aardbeienplantjes.. Ik heb niet zulke groene vingers en vorig jaar heb ik ze niet netjes achter gelaten.. Het waren eigenlijk geen potten voor buiten, waar ze in zaten, en dus is er door de vorst veel geknapt.. Ik zet de plantjes maar in nieuwe glazen potten. Niet slim, maar los laten liggen is ook geen optie. Ik ben trouwens erg verbaasd over het feit dat er toch nog groene blaadjes in de potjes zitten!!

zaterdag (4)

Na al dat harde werken hebben we wel een hamburger verdiend! Lekker op Turks brood. Het enige jammere was dat je wel een beetje moest zoeken naar het vlees, haha.

zaterdag (12)

De kleine meid is volgende week jarig, ze wordt 3 jaar, en dus wilden we graag een fiets voor haar kopen. Op voorhand zei ze dat ze graag een roze wilde, maar het is deze prachtige blauwige fiets met roze wielen geworden. Uiteraard zit er een mandje en een vlaggetje op, maar die staan nog even niet op de foto. Na 3 rondjes fietste ze gewoon zelf weg! Man, wat wordt ze groot…!

zaterdag (14)

En als we dan ’s middags even de TV aan doen, gaat deze kleine topper zo lekker gebiologeerd voor het scherm staan: wat een interessant ding he, een TV. Hij probeert steeds de dingen op het scherm te pakken, haha.

zondag

zondag (5)

Ik ben een beetje aan het zoeken naar een andere digitale camera, ik heb een mooie compacte camera van Nikon waar ik voor vakanties enorm blij mee ben, maar loop voor mijn blog toch tegen zijn beperkingen aan. Vandaag komt mijn vader zijn Canon EOS 450D brengen, zodat ik kan kijken wat ik er mee kan. Ik heb al een tijdje terug dat leuke boek van Anki van Zilverblauw gekocht en nu kan ik echt aan de slag om te proberen.

zondag (2)

Manlief maakt een lekker sinaasappel-mandarijnsapje uit de slowjuicer en ik probeer de camera dus even. En wat ik wil lukt eigenlijk ook nog, jippie!

zondag (1)

We gaan op visite bij mijn zwager en schoonzusje en dochterlief wil ook graag even poseren: ‘cheese’!

zondag (4)

Leuk, om bij andere kindjes te spelen, daar hebben ze weer ander speelgoed 😉

zondag (3)

Op de terugweg zijn de matrixborden aan: er was een ongeluk gebeurd en we hadden een beetje vertraging. Gelukkig viel het mee!

En nu zit ik op de bank om deze post af te typen, en dat kostte nog even meer werk dan ik op voorhand dacht.

Tot volgende week!

xx
Loes[:]

5 Reacties

 1. Neelke
  14 maart 2016 / 14:21

  Leuke foto’s weer Loes! Ik heb inmiddels ook de eerste moestuintjes weer binnen, ik word er zo blij van. Lang leve het voorjaar.
  Beterschap voor je knie meid!

  • Loes
   Auteur
   14 maart 2016 / 16:21

   Thanks, het zal nog wel even duren voor het beter is. Maar we doen ons best! Leuk he, Nederland massaal aan de moestuintjes. Ik vind het gewoon erg leuk en lekker laagdrempelig zo. En ben benieuwd wat de kleine meid er nu van vindt, want nu snapt ze het allemaal beter dan vorig jaar natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *