Mijn week in foto’s | 20

week in fotos 20

Het is weer maandag! Dat betekent voor weer een nieuwe ‘Mijn week in foto’s’. Het was een fijne week, waarin ik maar 1 dag moest werken, ha! Er waren veel leuke dingen deze week, en daar heb ik ook flink wat foto’s van gemaakt, dus kijk je mee?

Maandag

maandag (1)

Maandag is het Tweede Pinksterdag en dat begint goed met deze kleine man die even een demonstratie geeft hoe je trap moet lopen. Ik vind het nog wel erg eng, maar hij doet het erg goed!

maandag (2)

Er was Open Boerderijen-dag en één van de deelnemende boerderijen was bij ons in de buurt. Manlief gaat met de kleine meid kijken en ze komen thuis met deze geweldige kaas.

maandag (3)

En deze knappe prinses is ook nog geschminkt als ‘meisjes-koe’ (hilarisch he..).

maandag (4)

Ik lunch maar even een beetje WW-proof: zonder brood en met alleen groente en fruit (0 punten! Jeej!).

maandag (5)

’s Avonds komen mijn schoonouders eten en ik maak samen met de ‘meisjes-koe’ een toetje: de citroenpudding van Rudolph.

maandag (6)

Ook deze pompoenrisotto komt uit dat fijne boek van Rudolph en was ontzettend lekker!

Dinsdag

dinsdag (1)

Dinsdag is het weer tijd voor de Peuterspeelzaal en de kleine meid wil graag de kinderwagen duwen. Dat is toch nog wel een beetje lastig als je zo klein bent :).

dinsdag (2)

De kindjes van de Peuterspeelzaal komen bij ons op het pleintje spelen. Zo leuk om te zien!

dinsdag (3)

’s Middags komen de nieuwe jassen van de Zara binnen en deze meneer staat even model (ha).

dinsdag (4)

En ’s avonds is het weer tijd voor naailes. Ik maak de jurk voor de kleine meid af (hoewel ik nog wel steeds een ceintuurtje moet haken).

Woensdag

woensdag (1)

Omdat ik weer een beetje aan het oefenen ben met autorijden en het eigenlijk steeds beter gaat, besluit ik de kapper te bellen of ze tijd hebben om te knippen (ik ben al sinds begin februari niet meer geweest!!!). Er is gelukkig tijd en dus gaan we gezellig met zijn allen die kant op.

woensdag (2)

Deze prinses krijgt een prachtige cape om en ze vond het eerst wel even spannend, maar eenmaal bezig is ze net een echt prinsesje.

woensdag (3)

’s Middags lunchen we lekker buiten, en ik maak een salade van spinazie en rucola die over is van afgelopen weekend.

woensdag (4)

En als deze kleine man wakker is, krijgt hij ook nog lekker een broodje. Appelstroop, kun je niet zien hè?

Donderdag

donderdag

Donderdag rij ik voor het eerst sinds het ski-ongeval zelf naar kantoor. Ik hoef maar 13 kilometer naar mijn werk, maar vond het nog stiekem wel spannend om weer op de snelweg te rijden. Gelukkig ging dat helemaal goed. Aan het einde van de dag had ik gewoon een beetje spierpijn in mijn scheenbeen. Stom is dat dan hè.

Vrijdag

Vandaag ben ik een dagje vrij, want ik ga met Ella (mijn ‘naai-juf’) en Nicole naar de groothandel in fournituren in Weesp. Ella gaat binnenkort naar Tanzania om daar in een weeshuis de kindjes te leren naaien. Ze neemt allerlei naaimachines en stoffen mee en moest natuurlijk ook de nodige fournituren hebben. En omdat Nicole en ik nog nooit bij de groothandel waren geweest, mochten we gezellig mee.

vrijdag (1)

We keken onze ogen uit, werkelijk waar, allemaal gangpaden vol met fournituren. Ik wist niet waar ik moest beginnen.

vrijdag (2)

Zoveel leuke bandjes, kantjes en elastiek, echt geweldig!

vrijdag (3)

En dit dan eindeloze gangpaden lang. Alles was zo opgepakt dat je elkaar niet eens kon horen roepen, omdat al dat stof het geluid zo goed kon dempen, haha.

vrijdag (4)

En daarna door naar Amsterdam!

vrijdag (5)

Waar we beginnen bij de Kitsch Kitchen-winkel. Ik had nog wat tafelzeil nodig voor wat leuke projectjes en ben helemaal goed geslaagd. En kijk dan naar die leuke tassen. Daar word je toch helemaal vrolijk van?

vrijdag (6)

We lunchen bij Pluk met deze heerlijke Cesar Salade, echt heerlijk! De zoetigheid was al op, haha, en ‘na’ hadden we ook nog een banaan-caramelmuffin.. Die was lekker!

vrijdag (8)

We nemen stiekem nog wat mee voor onderweg, kijk dan, ik kan hier echt niet uit kiezen hoor!

vrijdag (9)

En als we verder lopen richting de Dam komen we dit leuke winkeltje nog tegen. Hier scoor ik een paar super schattige stempeltjes en een stempelkussen, maar ze hadden eindeloze cadeaus.

vrijdag (10) vrijdag (11)

Bijvoorbeeld dit leuke peper- en zoutstelletje van schaapjes! Ik stuurde de foto naar mijn zusje en die stuurde direct: ‘Hebben!’.

vrijdag (12)

Bij Sissy Boy hebben ze allemaal leuke dingen met cactussen. Zoals deze tas, geweldig he? Beetje te groot voor mij, maar ik vond ‘m wel super!

vrijdag (13)

Even een selfie maken, om te bewijzen dat we met z’n 3-en waren natuurlijk :).

vrijdag (14)

En bij de Bijenkorf stoppen we even bij de MAC counter. Ik wilde graag een nieuwe lippenstift en Nicole was nog op zoek naar een matte rode kleur. Uiteindelijk hebben we dezelfde gekocht, haha, ik ook nog met een bijpassend lippotlood erbij.

vrijdag (15)

Bij de Bijenkorf hadden we afgesproken met Bas, die in Amsterdam woont en die met ons uit eten gaat, en die stelt voor om nog even bij X-Bank te kijken. Toevallig had Nicole er over gelezen in de VT Wonen en dus gaan we even kijken. Wat een prachtige winkel met ontzettend leuke spullen!

vrijdag (16)

Deze prachtige blouse is ontworpen door een Nederlandse dame (van wie ik de naam even vergeten ben), maar kijk die kraag dan… Geweldig toch?

vrijdag (20)

Bij X-Bank kregen we de tip om even wat te gaan drinken in de de W Lounge (aan de overkant van X-Bank) en dat was inderdaad erg leuk. Je kunt zo naar de 6e verdieping met de lift, en dan heb je leuk uitzicht!

vrijdag (21)

Ook hier natuurlijk even een selfie! Check die nieuwe rode lippenstift!

vrijdag (22)

We besluiten lekker even een wijntje te nemen, met wat borrelhapjes er bij, heerlijk!

vrijdag (24)

En dan gaan we lekker uit eten. Ik heb een Sate Ayam op een groentebedje vooraf, heerlijk!

vrijdag (25)

Haha, Bas en Nicole dachten dat ik het eten ging fotograferen. Zelf ben ik er nog niet over uit waar ik nou voor ging :-).

vrijdag (26)

En een lekker visje als hoofdgerecht, heerlijk!! Die saus erbij was echt verrukkuluk!

vrijdag (27)

En nog een bananentaartje met Nicole gedeeld als toetje.. Smullen!

vrijdag (28)

We aten bij Restaurant Max (in de Jordaan) en dat was echt leuk!

vrijdag (29)

Als we terug lopen naar de auto begint het al donker te worden. Met de lampjes heeft dit uitzicht toch wel echt iets magisch hè. Ik kom veel te weinig in Amsterdam, bedenk ik me nu.

Zaterdag

zaterdag

En zo worden we wakker zaterdagochtend. Er is toch niets fijners dan dit: met z’n allen in het grote bed van papa en mama wakker worden. Feest!

zaterdag (2)

Ik probeer een vissegraatvlecht uit bij de kleine meid. Van de achterkant niet slecht, maar vond het aan de voorkant niet zo mooi. Dus toch uitgehaald.

zaterdag (3)

‘ s Middags komt deze bestelling binnen: Olli van Olli en Jeujeu. Ik ben helemaal verliefd op deze lieve figuurtjes, en had voor de kamer van zoonlief al eens leuke stoffen schilderijtjes gemaakt. En iedere keer als de kleine man wakker wordt, dan moet hij Olli op het schilderijtje even aaien. Dus ik besloot deze geweldige knuffel te bestellen.

zaterdag (4)

Hij valt enorm in de smaak, er is al eindeloos mee geknuffeld. Ook de kleine meid vindt ‘m helemaal geweldig, hij moest met haar mee op denkbeeldige vakantie naar Spanje (in de auto, die bestaat uit 2 kleine stoeltjes naast elkaar gezet, hihi).

zaterdag x

Als we ’s avonds in de tuin nog even wat drinken (en Netflix kijken op de Ipad, ha!) horen we ineens een boel geritsel. Omdat we wisten dat er een muisje zit rondom ons huis kneep ik ‘m een beetje, want die vind ik niet zo leuk, maar toen ik toch even met de zaklamp ging kijken, zag ik dit lieve beestje: een egeltje! Die maakte zich overigens ook gauw weer uit de voeten, maar ik was stiekem wel blij dat het geen muis was.

Zondag

Op zondag hebben we nog een verjaardag, maar het is zo’n druilerige dag, dat ik eigenlijk helemaal geen foto’s maak.

En zo is het weer zondagavond (laat) en morgen mag ik weer werken. Ik vind het super fijn dat ik weer zelf kan autorijden en daar ben ik echt heel blij mee! Volgende week moet ik weer naar de Orthopeed en dat vind ik wel een beetje spannend.

Hoe was jouw week? Heb je ook zo van het (beperkte) lekkere weer genoten?

xx
Loes

 

 

5 Reacties

 1. Rita
  23 mei 2016 / 09:51

  Kom ik terug van de wandeling met Isa, kan ik gezellig kijken hoe jouw week was. Leuk hoor. De foto’s zijn ook geweldig.
  Ik vergeet het steeds te zeggen maar de lippenstift staat je goed..

 2. Neelke
  24 mei 2016 / 14:25

  Je had een heerlijke week zo te zien! Ik ben ook wel benieuwd naar die pompoenrisotto! Zet je het recept een keer op je blog? Je dagje Amsterdam zag er erg gezellig uit. Lekker toch, even een dagje heel wat anders. Ik kom er (zeker nu) veel te weinig.

  • Loes
   Auteur
   24 mei 2016 / 21:59

   Haha, ik zal de volgende keer als we het maken even goede foto’smaken en het recept ook delen. Misschien moeten we samen een dagje Amsterdam plannen, zonder kids. Zou een leuke date zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *