Dingen die ik altijd kwijt ben | Mama-dilemma

alles kwijt

Sinds ik moeder ben, is het gedaan met een opgeruimd huis. Voor wie mij een beetje kent: ik ben niet zo’n opruimerig typ. Ik vind schoon belangrijker dan opgeruimd, en het overkomt me dan ook best wel eens dat ik dingen kwijt ben. Mijn eigen dingen hebben overigens vaak wel een vast plek, maar de spullen van de kids raken vaak, niet eens door mijn schuld, ‘kwijt’. Vandaag dus een fijn artikel over dingen die ik altijd kwijt ben op momenten dat het net even niet past. Lees je mee?

Haarelastiekjes en haarknipjes

De kleine meid is er echt top in: ze trekt overal, waar ze maar is, de knipjes en elastiekjes uit haar haar. Om ze dan ergens neer te leggen waar ik ze of niet kan zien, of niet kan pakken. En als je dan ’s ochtends weer een staartje wilt maken, zijn er natuurlijk nergens elastiekjes of knipjes te bekennen..

Lieve knipjes van Nijntje.

Gekleurde haarelastiekjes.

Billendoekjes

Billendoekjes zijn hier in gebruik voor eigenlijk alles: natuurlijk om de billetjes te poetsen, maar snoetjes en handjes poetsen we er ook mee, evenals de tafel en de vloer. Multifunctioneel!

Mijn favoriete doekjes zijn die van Pampers, en dan de Senstive variant.

Slabbetjes

De kleine man wil graag zelf eten. Daar is hij natuurlijk nog veel te jong voor en om te zorgen dat ik hem niet 6 keer per dag hoef om te kleden, doen we met eten natuurlijk een slabbetje om. En omdat we regelmatig slabbetjes gebruiken, liggen die dus ALTIJD in de was (of in ieder geval: zo lijkt het dan).

De slabbetjes van Silly Billyz met van die geweldige mouwen zijn fijn tegen appelstroopvlekken in de kleren!

Sokken

Ook dat is bij beide kids een trend in dit huis: de sokken uittrekken en dan ergens in huis ‘verstoppen’. Of de wasmachine eet ze op, dat lijkt ook nog wel eens te gebeuren. En dan sta je ’s ochtends weer 1 van die boefjes aan te kleden, en dan liggen er geen sokken meer op de plek waar je ze zou verwachten…

Lieve babysokjes van Noppies.

Speentjes

Toen onze dochter 3 maanden oud was, had ze haar duim ontdekt. Voor ons een fijne ontwikkeling, want je raakt je duim nooit kwijt. Vooral ’s nachts was dat fijn, omdat ze vanaf dat moment zelf haar duim in de mond kon doen. En we sponsoren straks de tandarts lekker (dat is dan wel een nadeel..). Zoonlief moet echter niets van z’n vingers hebben, die is echt helemaal verslingerd aan zijn speen. Dat gaat net als met de rest van de spulletjes die je vaak gebruikt: die worden overal neer gekwakt waar je het niet zo verwachten. En vervolgens zijn ze dus ook altijd kwijt.

Deze spenen van Avent hebben een simpele vorm (zonder zo’n afgeplat stuk) en zijn bij ons in huis favoriet.

Puzzelstukjes

Dat je met puzzelstukjes nog iets anders kunt dan puzzelen, weet ik eigenlijk pas sinds de kleine meid ze door het hele huis sleept. Je kunt er mee koken (lekker, puzzelpasta!), je kunt ze gebruiken als geld, of je kunt ze verkopen. Of gewoon lekker door het hele huis gooien. Zo lastig als je van die doosjes met halve puzzels hebt..

Vooral lastig als je hier 1 incomplete in hebt zitten. Zo jammer!

Wat ben jij altijd kwijt (met of zonder kids)?

xx
Loes

Dit artikel bevat affiliate links. Wil je weten wat dat betekent? Lees dan mijn disclaimer.

2 Reacties

 1. Neelke
  24 mei 2016 / 14:28

  Jup die slabben met mouwen lijken me heel handig voor als de eerste hapjes er ook aankomen! Hier zijn de spuugdoekjes altijd kwijt..

  • Loes
   Auteur
   24 mei 2016 / 22:00

   Haha ja, inderdaad, wij gebruiken de hydrofielen als spuugdoeken, en eigenlijk overal voor (zooo handig!). Die slabbetjes met mouwen zijn echt een uitkomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *