Mijn week in foto’s | 15

Week in fotos 15

Ja hoor! Weer een week voorbij! Een fijne week met veel zon, blauwe luchten en lekker eten. Ik heb deze week weer best wat foto’s gemaakt, dus we gaan gauw beginnen. Kijk mee!

Maandag

maandag

Maandag werk ik de hele dag op kantoor. Als ik thuis kom, is manlief nog even met de kids op pad, en heb ik het rijk voor mij alleen. Omdat het nog zulk lekker weer is, besluit ik nog even gauw wat moestuintjes over te zetten in de potten. De vensterbank raakt behoorlijk vol, dus de nieuwe potten laat ik buiten staan. De moestuintjes die in de vensterbank staan, gaan ook als een malle.

Dinsdag

dinsdag (1)

Dinsdag gaat de kleine meid weer naar de peuterspeelzaal en speel ik weer lekker met mijn kleine vriendje. Hij groeit zo hard dat deze schattige broek met bretels inmiddels ook past (mt 80!). Lekker ding zo he?

dinsdag (5)

Als ik op de bank zit en zo naar buiten kijk, voel ik me wel een beetje gelukkig. Wat een heerlijk uitzicht met dat lekkere weer.

dinsdag (9)

Het is echt ‘Hollands weer’: blauwe lucht met witte wolken. Ik vind het zo prachtig! En de temperatuur is ook heerlijk.

dinsdag (10)

Onze phlox begint ook langzaam aan z’n paarse bloemenkleed: de eerste bloemetjes komen er door. Ik kan niet wachten tot onze tuin weer helemaal paars kleurt. Dat vind ik altijd zo mooi aan deze plant!

dinsdag (12)

De paarse viooltjes doen het ook super. Ach, wat is de wereld gewoon mooi als de zon schijnt.

dinsdag (22)

Onze nieuwe tuinset, nu een goede foto, ha. Het is wel een heel werk (gesjouw) om ‘m op te zetten, haha, de kussens kunnen niet buiten blijven en liggen dus in de garage. Dat kost even om allemaal naar buiten te halen, maar het was het waard. Wat heerlijk om zo buiten te zitten!

Woensdag

woensdag (2)

Woensdag haalt mijn schoonmoeder me op om even samen te winkelen in Enschede. Ik kan nog steeds niet (ver) lopen, dus we gaan ‘even’ naar Primark, H&M, Hema en Schuurman Schoenen. Dit is bij de Primark. Prachtig ingericht toch?

woensdag (4)

We lunchen lekker bij La Place, waar deze man echt vecht tegen z’n slaap. Uiteindelijk verliest hij en geeft hij er even aan toe. Mocht ook wel, hij heeft zijn slaap echt nodig.

woensdag (7)

Toen ik een foto maakte van de kleine man wilde dit kleine modelletje (rechts, voor de duidelijkheid :)) natuurlijk ook even een foto maken (een echte selfie), maar dan wel samen met mama. Ze vindt het geweldig om naar zichzelf te kijken, hihi.

woensdag (9)

Ik had een heerlijk broodje met gerookte zalm en mosterdsaus. Man, wat was dat lekker! Omdat manlief geen vis lust (en al he-le-maal geen zalm), eet ik dat supergraag buiten de deur. Want ik lust dat wel! Heel graag zelfs 🙂

woensdag (11)

Nieuwe schoenen voor de kids. 2 jaar geleden ontdekten we de sandaaltjes van Kipling voor onze kleine meid. Ze kon daar supergoed op lopen en ik vond ze zo schattig! Vorig jaar hebben we dus precies dezelfde gekocht, alleen dan een maatje groter. Dit jaar wilde ik ook een andere kleur voor haar, dus dit keer zijn ze metallic roze. Echt geweldig hoe dat in de winkel ging, ik heb nog nooit zo snel schoenen gekocht: ‘Wil je deze kleur?’ ‘Ja’. En toen namen we ze mee. Voor de kleine man hadden ze ook een leuke variant en die zijn stiekem nog wel een beetje groot, maar het is ook nog niet echt zomer natuurlijk. Ook al zulke leuke. We hadden nog een bon met korting die ingeleverd kon worden, dus zo waren we weer mooi geslaagd.

Donderdag

donderdag (1)

Donderdag werk ik weer een dagje thuis, en als ik uit de douche kom, hoor ik me toch een herrie buiten! Het gordijn open levert dit beeld: het speelzand in het speeltuintje wordt vervangen. Mooi werk, ik voelde me stiekem een beetje alsof ik in een aflevering van Gold Rush zat. Ik miste alleen een sluicebox en goldrich paydirt. En Parker Schnabel natuurlijk.

donderdag (2)

Aan de overkant stond de volgende trekker al klaar. Leuk detail: ik legde aan de kleine meid uit dat de trekkers ‘Fendt’ heten (groene trekker, rode wielen, wit dakje). Als ik later aan haar vraag hoe de trekkers heten, zegt ze ‘Man’, hihi. Iets met klok en klepel. Maar wel grappig (zeker gezien het feit dat dat dan weer een vrachtwagenmerk is..).

donderdag (6)

De kleine meid moet natuurlijk nog even oefenen met fietsen en maakt nog even weer een rondje met Oma. Die moet er tegenwoordig bijna op een drafje achteraan, zo hard gaat ze! En het gaat steeds beter. Zo leuk om te zien!

donderdag (7)

Binnenkort meer hierover: de nieuwe deo van Odorex. Dat is ‘weer’ zo’n soort gel die beweert 48 uur droog te blijven. Bij mij werken dit soort dingen nooit (of 2 dagen wel en daarna niet meer), maar ik wilde het toch weer graag eens proberen. Inmiddels gebruik ik het een paar dagen, en ik kan tot zover melden dat het niet helemaal droog blijft, maar dat het (tot nu toe) beter werkt dan alle deo’s die ik eerder probeerde. Maar even kijken of dat zo blijft dus.

donderdag (5)

Ik besluit dat mijn nagels ook wel een kleurtje kunnen gebruiken en bedacht me dat het leuk zo zijn om de top van de nagels met wat glitters te bewerken. Ik kwam deze ‘French Manicure’ tips tegen en dacht: dat is handig, dan heb ik een mooie strakke lijn. Dus een base coat en 2 lagen kleurlak verder die stickers er op.. 3 x raden: bij het afhalen van de stickers trek ik zo de volledige nagellak er af. Niet geschikt dus. Bummer.

Vrijdag

vrijdag (1)

Vrijdag zie ik een avocado liggen in de fruitschaal (even vergeten waar die ook weer voor was, haha, zorgde er voor dat manlief zaterdag nog op pad moest om nieuwe te halen i.v.m. een recept waar dit een ingrediënt voor was..). Ik besloot om ‘m op een rijstwafel te smeren met tomaat en zout. Dit doet me zo denken aan de vakantie in Zuid-Frankrijk! Daar aten we deze combi voor het eerst en dat was toen zooooo lekker! Sindsdien een favoriet!

zaterdag

zaterdag (2)

Onze kleine man wil heel graag lopen. Maar dat lukt natuurlijk nog niet los. Hij staat dus achter de stoel en schuift die de hele kamer door, maar dat werkt niet altijd. Mijn ouders hadden deze loopkar nog op zolder staan en dat is een mooi herrie-apparaat. De kleine man vindt ‘m prachtig, hij staat er zowel voor als achter en sjouwt zo mooi het hele huis door.

zaterdag (7)

Bij Primark kochten we een prachtige ijsjes-set (die linkse, met ‘echte’ hoorntjes), en we moesten natuurlijk ijsjes maken. Toen bedacht ik me dat we nog meer van die ijsvormpjes moesten hebben en zo hebben we een vriezer vol gemaakt (met aardbeienyoghurt er in).

zaterdag (10)

De kleine meid vond het helemaal geweldig. Helaas is direct 1 Hello Kitty gesneuveld: die sprong zomaar op de grond.

zaterdag (11)

Omdat manlief weer een volleybalwedstrijd heeft, komen mijn ouders bij ons eten. Mijn moeder had schelvis bij de visboer gehaald, en ik had nog een lekkere witte wijn (uit de Elzas, yay!) en dat was echt smikkelen! Ik stuurde deze foto nog even naar manlief, maar die was blij dat hij niet thuis was, haha. Jammer voor hem, maar zo was er meer voor ons. Zelfs de kleine meid heeft er heerlijk van gesmikkeld.

zaterdag (12)

Als toetje hadden we natuurlijk: een aarbeienyoghurt-ijsje! Ze waren al goed bevroren en smaakten heerlijk, haha. Reactie van de kleine meid: ‘Niet lekker, want koud!’. Hilarisch weer.

Zondag

zondag (3)

Zondag rijden we naar mijn schoonouders in Enschede. Manlief gaat met opa en de kleine meid kijken bij de marathon, en ik blijf lekker met mijn schoonmoeder thuis (de kleine man lag ook in bed). Deze prachtige magnolia staat bij hen in de tuin. Ik vind ‘m zo ontzettend mooi! Gelukkig kun je de grond onder de boom op deze foto niet zien, want dat is een groot nadeel van deze boom. Maar nu gewoon even genieten van het plaatje. Prachtig!

zondag (8)

Als de kleine man wakker is, is het tijd om te lunchen. Thuis wil hij absoluut geen brood meer eten, sinds vorige week maandag is hij daar helemaal mee gestopt. Een korstje lukt soms nog wel, maar wat ik er ook op doe: hij draait gewoon z’n hoofd de andere kant op of gooit het op de grond. Oma vertelde vrijdag al dat hij heerlijk had gesmikkeld van een mini-krentenbolletje en zie hier het bewijs: hij vrat het letterlijk op. Alsof zijn leven er vanaf hing. Was stiekem wel een beetje blij dat hij toch wel wat brood wil eten, thuis ook maar even van die dingen halen!

En nu is het alweer veel te laat op zondagavond en zit ik dit verslag nog even te typen. Komende week een spannende week: donderdag mag ik weer naar de orthopeed met mijn knie. Ik ben benieuwd of mijn ‘meervoudig knieletsel’ inmiddels wat minder meervoudig is. We zullen het zien, en volgende week kun je het lezen.

Hoe was jouw week?

xx
Loes

 

2 Reacties

 1. Rita
  19 april 2016 / 10:29

  Leuk hoor Loes. Blijf ik helemaal op de hoogte. Je schrijft leuk.
  Gezellig om te lezen.

  • Loes
   Auteur
   21 april 2016 / 21:06

   Goed he 🙂 Een klein dagboekje op deze manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *