Mijn Flowee ‘Spijkermatje’

 

Prachtige foto he? Enig idee wat het is? Dit is een close-up van mijn zogenaamde ‘Spijkermatje’, van Flowee.

DSCN3551

Al een aantal jaren ben ik fervent bezoeker van Flavourites Live!, een soort beurs met pop-up shops van leuke webwinkeltjes. Al vanaf het begin staat Flowee daar met hun spijkermatten. Het eerste jaar dat ik er kwam, heb ik zo’n matje uitgeprobeerd: man, wat lag dat lekker! Het lijkt in het begin een beetje spannend, omdat de puntjes best wel scherp zijn maar je word er dus heerlijk ontspannen van!
Toch hield de prijs mij in eerste instantie nog een beetje tegen, omdat ik niet zeker wist of ik het matje wel zou gaan gebruiken.

Een jaar later besloot ik alsnog een matje aan te schaffen, want ik had af en toe best wel wat behoefte aan ontspanning.

Nu, inmiddels weer wat tijd later, ben ik nog altijd blij dat ik het matje heb. Hij ligt hier standaard achter de bank, voor als ik ‘m wil gebruiken.

Op de website van Flowee kun je het volgende lezen over de spijkermat:

Herken jij dit?

  • Heb jij wel eens last van stijve en vastzittende spieren in je nek en schouders?
  • Slaap je onrustig en ben je vaak wakker?
  • Vermoeide voeten na een lange dag werken of shoppen?
  • Wil je meer rust in je hoofd en wat relaxter zijn?
  • Kan jij je moeilijk ontspannen?
  • Wel eens last van (spannings)hoofdpijn?
  • Zou je ook wel meer energie willen als je wakker wordt ?
  • Hoe klinkt dit? Na een lange dag werken even een boost van energie, zodat je weer fit de dag kan doorbrengen.

Wil je 1 of meerdere van bovenstaande situaties op een eenvoudige en ook pure manier aanpakken? Lees dan verder hoe je meer relaxed kunt worden, verlichting van spier- en hoofdpijn krijgt, weer beter gaat slapen en je ook nog energieker gaat voelen!
De Flowee relaxmat, ook wel spijkermat genoemd is een moderne variant van het spijkerbed uit India. Flowee heeft al duizenden tevreden gebruikers. “Beter slapen”, “meer energie”, “ik maak me minder druk over dingen”, “snel vermindering van spanningshoofdpijn” zijn ervaringen welke wij regelmatig te horen krijgen. Dit vernemen wij op beurzen, events, via mail of via reviews op onze site. Dit werkt voor ons als extra stimulans om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met de werking van de spijkermat.

Dat klinkt goed, toch?

Laten we beginnen bij het begin.

De Flowee komt in een handige opbergzak:
DSCN3548

Die van mij is mooi grijs, net als de Flowee mat zelf. Als hij hier achter de bank ligt, zie je hem niet, en ligt hij ook niet in de weg.

Als je de mat uitrolt, ziet hij er zo uit:
DSCN3549

Laat je overigens niet misleiden door de ‘scherpte’ van je noppen. Als je met je vingers gaat voelen, lijken het best wel scherpe puntjes. Nu weet ik niet helemaal of je vingertoppen een goede graadmeter zijn, aangezien die extra gevoelig zijn!
Als ik zelf de Flowee mat voor mijn rug en nek wil gebruiken, leg ik hem zo op mijn bank, op een paar kussens, zodat je een soort ‘ligbank-effect’ krijgt:
DSCN3552

Ik moet zeggen dat het op de foto lijkt of het heel recht op staat, maar als je er op gaat liggen, komt er een subtiele knik in je heupen en dan lig je wel degelijk. Mijn ervaring: wat een heerlijke mat! Als ik hier maar even op ga liggen, val ik zo in slaap. Soms ga ik er met een trui aan op liggen, maar met een hemdje is het ook prima te doen. De puntjes op je rug vallen qua gevoeligheid heel erg mee, na de tijd zie je de afdrukken wel staan, maar het gevoel is echt heerlijk!

Een andere methode om de mat te gebruiken, is opgerold in de nek:
DSCN3553
Ook dat ligt heerlijk ontspannen. De puntjes in je nek voel je natuurlijk wel, maar het ontspannen gevoel dat het geeft is echt geweldig!

Ik kan me nog herinneren dat mensen het niet eens durfden te proberen op Flavourites Live, omdat ze bang waren dat het pijn zou doen. Ik kan je bij deze garanderen dat dat niet het geval is! In tegendeel zelfs, het is zo heerlijk relaxed!

Nu ik de foto’s heb geplaatst denk ik eigenlijk maar 1 ding: ik moet ‘m echt weer vaker gaan gebruiken!!

xx
Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *