Mijn favoriete slaapkamer-inrichting

slaapkamer inspiratie

Vandaag neem ik je mee op mijn speurtocht naar het ‘hyggelig’ (gezellig) maken van onze slaapkamer. Zoals je eerder al kon lezen, hebben we tijdens mijn zwangerschap van zoonlief een start gemaakt met het aanpakken van onze slaapkamer. Het grove werk is inmiddels al een tijdje klaar, maar er mist nog een beetje sfeer.

Waar anders dan op Pinterest kun je prachtige inspiratiefoto’s vinden voor de slaapkamer. Haal je overigens geen gekkigheid in je hoofd zoals mijn man: toen ik vanmiddag vertelde dat ik ging schrijven over slaapkamer-inspiratie had hij hele andere associaties… 🙂

Goed, laten we beginnen.

slaapkamer1

Deze prachtige foto. Ik vind de kleurensamenstelling op deze slaapkamer echt super! Leuk ook dat de plankjes niet zo kaarsrecht boven het bed hangen, een beetje speels zo.
Nadeel van deze bovenkant van het bed vind ik dat er niks op de muur zit. Ik zou nog graag iets van een hoofdbord zien (dat is juist wat wij nu missen).

slaapkamer2

Ook al van die mooie rustgevende kleuren in deze slaapkamer. Van deze kamer vind ik mooi dat de plank boven het bed over de hele breedte van de kamer loopt. Leuke nachtkastjes erbij. Nadeel is hier hetzelfde als bij de 1e foto: geen hoofdbord.

slaapkamer3

Oh, hier gaat mijn hart echt sneller van kloppen! De romantiek spat er van af. Ik vind het leuk dat er een raam als hoofdbord is gebuikt, en op het raam is dan een plank bevestigd waar je allerlei gezellige dingen op kwijt kunt. Voor ons uiteindelijk iets te romantisch, het past niet helemaal bij de rest van onze kamer, maar toch mooi om als inspiratie even mee te nemen.

 

slaapkamer4

Ha, een bed met hoofdbord. Ik ben er nog steeds niet helemaal over uit of dit het type hoofdbord is wat ik wil. Het straalt wel een soort van luxe uit, vind het zelfs wel een beetje chic, maar of ik het zelf in mijn slaapkamer wil.. Ik weet het niet. Krijg er altijd een beetje een ‘hotel-gevoel’ bij, zeg maar.

Wel leuk dat er zo’n plankje boven het bed zit, met aan weerszijden een lampje.

slaapkamer 5

Nog zo’n mooie rustige slaapkamer. Dit zijn meer onze kleuren. De basis in onze kamer is ook wit met grijs. Hoewel onze muren allemaal wit zijn, en de vloer en deur zijn grijs. De grote zilveren lampen zijn voor mij wel een beetje teveel van het goede, maar de plank met fotolijstjes vind ik wel ontzettend mooi.

Dit bed heeft een klein hoofdbord, niet heel spannend, maar wel goed ter bescherming van je muur.

slaapkamer6

Misschien wel mijn favoriet, deze slaapkamer met een hoge kast naast beide bedzijden, en mooie spotjes in de ‘overkapping’. De opruimmogelijkheden in deze kastjes zijn natuurlijk briljant. En dan die spotjes boven het bed: hier houd ik van. Dan is er nog ruimte voor een mooie fotolijst voor onder de spotjes, ja, dit mag het zo wel van mij worden!

slaapkamer7
Een DIY-hoofdbord boven dit bed. Misschien wel een beetje te simpel, maar ik vind het wel leuk dat je boven op het plankje allerlei gezellige dingen kunt zetten.

slaapkamer 8

Deze slaapkamer vind ik echt helemaal ge-wel-dig. Het past totaal niet in ons huis, maar dat maakt nu even niet uit. Ik ben verliefd op dit plaatje. Hier klopt alles: het bed op pallets, de mooie lampjes boven het bed, het hoofdbord wat eigenlijk ook direct de muur is en dan die mooie schalen aan de muur. Ik vind vooral die verspringende plankjes links en rechts van het bed mooi om als inspiratie mee te nemen.

slaapkamer 9

Dan nog weer een slaapkamer met van die vakkenkasten naast het bed. De dubbele rij is een beetje te veel voor ons, zo veel ruimte hebben we niet naast het bed, maar toch ziet het er wel leuk uit. Hier zitten geen spotjes in de overkapping, maar zijn er lampen geplaatst: ik vond de spotjes dan toch mooier.

slaapkamer10

En tot slot nog deze chique slaapkamer:  prachtig! Qua kleurstellingen past dit beter bij onze slaapkamer, hoewel het donkere hout weer totaal niet matcht. Hier is de plank boven het bed niet verbonden met de beide kasten naast het bed, maar toch ziet het er als 1 geheel uit. Ik vraag me af of deze kasten niet te breed zijn voor onze kamer, want als ze deze in het wit zouden hebben, was dit ook een serieuze kandidaat.

Manlief ziet in iedere foto wel iets wat hij niet mooi vindt (hihi), en mist het hele hoofdstuk ‘inspiratie’ een beetje. Ik krijg helemaal zin om te gaan klussen met de slaapkamer om het te krijgen zoals we allebei leuk zouden vinden, maar ik heb HET plaatje ook nog niet helemaal concreet. Het zal een combinatie worden van bovenstaande plaatjes, gok ik zo.

Wat vind jij het mooist?

xx
Loes

 

 

 

4 Reacties

  1. 22 november 2015 / 09:51

    Wat een mooie slaapkamers allemaal! Ik vind die ene handig met die mandjes aan het voeteneind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *