De Sinterklaas Tag

sinterklaas(1)

Op verschillende blogs kwam ik de Sinterklaas Tag tegen. Omdat het weer die tijd van het jaar is, vul ik hem vandaag voor je in!

1. Ga je naar een intocht?
Jazeker! Nu we kleine kindjes hebben vind ik dat wel weer erg leuk om te doen. En in Almelo is de intocht altijd superleuk, omdat het water heel ver in de stad loopt en Sinterklaas dus bijna met de boot in het centrum kan komen. Het hele centrum was vol met Pieten en overal was wat te doen. Ik hou er van!

2. Schoen zetten, hoe vaak?
Dat ligt er een beetje aan. Afgelopen weekend hebben de kids de schoen gezet, en dit weekend is er Sinterklaasfeest op mijn werk, dus twijfel om dan weer de schoen te zetten. Op zich vind ik het wel het leukst om dit in het weekend te doen (cadeaus genoeg overigens.. Wat dat betreft kan Sinterklaas pas met kerst weg, anders is er niet genoeg tijd om steeds de schoen te zetten haha).

3. Zelf pepernoten bakken?
Jazeker! Ik heb zelf 1 keer pepernoten gebakken, en dan wel een gezonde variant, zonder suiker en glutenvrij. Dat was wel erg leuk om te doen. Dochterlief vond het deeg maar vies en wilde eigenlijk niet helpen. Gisteren heeft ze met Oma wel pepernoten gebakken, uit zo’n kant en klaar pak. Ze vond dat beslag heerlijk!

4. Wat staat er op je verlanglijstje?
Dat is een goeie, ik heb een aantal dingen die ik eigenlijk elk jaar op m’n lijstje zet, gewoon omdat ik het zo leuk vind om te krijgen: douche-olie van rituals, en geurkaarsen van Yankee Candle. Verder heb ik dit jaar een kookwekker op staan (mijn huidige kookwekker loopt niet altijd door, heeeeel irritant), washi tape, en een USB-stick van Takkie.

5. Versier jij je huis met Sinterklaasversiering?
Niet echt, maar ik heb wel speelgoed wat alleen met Sinterklaas in de woonkamer ligt, zoals deze Sint en Piet van Little People:
1050148Ook hebben we een Sinterklaasmijter en een Pietenmuts. Maar verder is er niet specifiek iets versierd.

6. Wat is je favoriete Sinterklaaslekkernij?
Mmh, lastige vraag. Ik vind heeeeel veel lekker van de Sinterklaassnoepjes. Schuimpjes zijn altijd favoriet, maar ook van die rechthoekige snoepjes met een letter:
sinterklaas-snoepletters

En truffelpepernoten van Bolletje, die zijn echt favoriet qua pepernoten!

7. Welke chocoladeletters koop je?
Voor mezelf eigenlijk geen, want ik krijg er vaak genoeg (en het moet allemaal op, niet goed voor de lijn 😉 ;)).

Voor m’n lootje koop ik de letters die gevraagd worden, en afhankelijk van het budget wat nog over is koop een luxe of een gewone simpele.

8. Sinterklaasfeestje: zelf organiseren of bezoeken?
Zelf organiseren! Ik vind het leuk om dingen voor te bereiden en er een ‘heerlijk avondje’ van te maken. Binnen onze familie doen we het meestal samen, en neemt iedereen wat lekkers mee bijvoorbeeld.

9. Welk Sinterklaasliedje werd er bij jou het meest gezongen?
Ik denk niet dat er 1 liedje was wat vaak gezongen werd: we hebben (nog steeds) zo’n cd die al tijden met Sinterklaas gedraaid wordt. En omdat we het dan weer te grappig vinden, zingen we allemaal uit volle borst mee, haha.

10. Schrijf je Sinterklaasgedichten?
Jazeker, dat vind ik, samen met surprises maken het allerleukste van Sinterklaas. Met de surprises ben ik erg druk, aangezien ik ze ook vaak voor manlief mag maken. En we vieren Sinterklaas bij mijn familie en bij de schoonfamilie, dus ik ben altijd flink aan het knutselen in deze periode. Maar ik hou er van!
09ff97d9550c236ff490110913fe6cc5

11. Doet Sinterklaas zijn inkopen het hele jaar door, vlak voor of tijdens Sinterklaas?
Deze Sint shopt vlak voor Sinterklaas, en tijdens Sinterklaas. Voor de kids kwam ik een aantal weken terug al leuke dingen tegen die ik heb ingeslagen, maar voor de lootjes komt het pas als Sinterklaas in het land is (dan worden de lootjes pas getrokken).

12. Vind je cadeautjes inpakken leuk?
Ja, maar ik vind het NOG leuker als cadeautjes in een winkel mooi ingepakt worden.

13. Met wie vier je pakjesavond?
Wij vieren het dus met de 2 families: mijn familie en de schoonfamilie. Erg leuk om te doen, vooral omdat de ‘kleinkinderen’ nu wat groter worden en het bewuster mee gaan maken.

strooigoed

14. Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes kopen?
Nou, dat kan bij veel winkels, maar deze Sint is dit jaar bij Action supergoed geslaagd!

15. Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas?
Poeh, dat vind ik een lastige vraag. Daar weet ik eigenlijk niet zo goed een antwoord op. Ik verheug me gewoon ieder jaar op Sinterklaas omdat het zo’n lekker kneuterig Nederlands feest is.

16. Moet het Sinterklaasfeest een traditie blijven?
Absoluut! Het is een kinderfeest en ik vind het zo leuk om kinderen op die manier te verwennen. De discussie met Zwarte Piet vind ik een hele lastige. Ik vind het zelf absoluut niets met racisme te maken hebben, en distantieer me dan ook graag van enige discussie hierover. Voor mij hoort Zwarte Piet bij Sinterklaas zoals Bassie bij Adriaan en Ernie en Bert. En zoals ik dochterlief uitleg: Sinterklaas geeft cadeautjes en Zwarte Piet geeft pepernoten. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn.

17. Wat vind je leuker: Sinterklaas of Kerst?
Absoluut Sinterklaas! Ik vind kerst zo’n commercieel gebeuren geworden. Alles moet dan opgedoft en uitgedost en iedereen wil iets van je. Ik vind het heerlijk om met de familie bij elkaar te zitten hoor, en een kerstboom vind ik ook altijd prachtig. Maar de kerst zelf vind ik niet briljant. De periode er naartoe is minstens zo leuk, met kerstmarkten en versierde tuinwinkels. Maar als ik zou moeten kiezen tussen Sint en kerst, dan zou het voor mij absoluut kerst worden.

18. Ben je blij als het 6 december is?
Nou, niet specifiek. Van mij mag Sinterklaas wel langer blijven :).

Neem je deze tag over? Laat dan even een berichtje achter, zodat ik jouw antwoorden ook kan lezen!

xx
Loes

 

 

2 Reacties

  1. aya
    30 september 2016 / 19:15

    Ik heb hem gedaan op mijn youtube kanaal!!!

  2. aya
    30 september 2016 / 19:16

    Ik heb hem gedaan op mijn youtube kanaal!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *