Verlangslijstje Sint voor meisjes

collage 1

Vorige week was er een bericht op het nieuws dat in Nederland 4 op de 10 kinderen meer dan 50 stuks speelgoed hadden. En 9% van de kinderen heeft zelfs meer dan 100 stuks speelgoed! Als ik hier in huis kijk, dan komen wij ook wel een heel eind qua aantallen. Van opa’s en opa’s en ooms en tantes komt rond de feestdagen dan ook nog de vraag: hebben de kinderen nog wensen? Vandaag eens een verlanglijstje zonder speelgoed!

Mijn dochter is ruim 2,5 jaar nu. Ze heeft ontzettend veel speelgoed, zelfs zo veel dat we laatst maar even een doos met spullen op zolder hebben gezet. Gewoon omdat het zo’n troep in de woonkamer werd. Ik had het idee dat ze door de hoeveelheid speelgoed niet meer goed kon spelen, omdat ze het als het ware niet kon overzien. Overigens is lang niet al ons speelgoed nieuw hoor, veel komt van de rommelmarkt/speelgoedbeurs (binnenkort een artikel over 2e hands kopen of niet) en we hebben ook wat speelgoed wat van familie komt, maar feit is wel dat het VEEL is.

Voor de decembermaand had ik dus best last van keuzestress: wat koop je voor je kind? Toen ging ik eens nadenken over wat er nog meer ‘nodig’ is, en zo kwam ik op dit lijstje met 5 items.

Op nummer 1: Deze schattige pyjama:

nachthemd

Te koop bij de Hema voor € 12,-. Wat ik zo leuk vind aan de nachthemden van de Hema is dat ze er een nachthemdje voor de pop bij hebben gedaan. Dat is zoooo schattig! Mijn dochter heeft al een nachthemd van Jip en Janneke, en haar pop heeft dus een zelfde ponnetje aan. Sindsdien moet de pop ook bij in haar bed, hihi..

Op nummer 2: Regenlaarsjes!

laarsje meisje

Helemaal nu de blaadjes zo heerlijk van de boom vallen is het heerlijk om naar ’t bos te gaan met deze schattige regenlaarsjes. Mijn dochter is echt toe aan nieuwe, haar oude zijn te klein. Ze kan ze zelf aan en uit trekken en dat is ook wel handig. En met de laarsjes aan wil ze papa altijd helpen in de tuin. Lief toch? Ook te koop bij Hema, voor € 8,75.

Dan nummer 3, ook iets voor aan de voetjes: sloffen!

pantoffel

Als het aan dochterlief ligt, loopt ze de hele dag op sloffen. De sloffen die ik hier uitgekozen heb, hebben dan ook een harde zool, zodat je er ook (even) mee buiten kunt lopen. Op vrijdag gaan de kindjes hier naar Opa en Oma, en dan moet ik ze weg brengen. Dan is het wel lekker als ze sloffen aan kunnen, waar je het stukje van de auto naar huis mee kunt lopen, zonder dat ze helemaal nat worden. Deze sloffen zijn te koop bij Bristol en kosten € 9,99.

Op nummer 4: een lekkere wintersjaal/col.

colsjaal

Iets waar je met kinderen volgens mij nooit genoeg van hebt: lekker sjaals of cols voor de winter. Of ze raken kwijt, of ze zijn vies, maar zelden ligt er 1 voor het grijpen die je zo kunt gebruiken. Dit leuke exemplaar heb ik gevonden bij H&M en kost € 6,99.

Tot slot nummer 5: haaraccessoires!

knipjes

Ook iets wat bij meisjes altijd van pas komt: leuke knipjes, clipjes, haarelastiekjes of haarbandjes. Bij ons ook standaard iets waar een tekort aan lijkt te zijn. Hoe vaak ik ze ook koop, ze zijn altijd kwijt. Om ze dan vervolgens weken later allemaal op ongeveer dezelfde plek terug te vinden :). Maar goed, mijn dochter is er ook nog eens dol op, altijd als we bij de drogist komen, wil ze wel graag een kaartje met knipjes uitzoeken. Dat doen we natuurlijk maar even niet, omdat het ook leuk is om het op het verlanglijstje te laten staan. Deze leukerds komen van H&M en kosten € 1,99 (voor 10 stuks).

Toch een leuk lijstje zo, zonder dat er speelgoed op staat! Wat vind jij het leukst?

xx
Loes

3 Reacties

 1. 24 november 2015 / 09:11

  Waarom doen we eigenlijk alleen bij meisjes strikjes in het haar? Gelukkig had ik als meisje een lekker kort koppie toen ik klein was, maar toch: raar dat dat alleen voor meisjes is. Waarom eigenlijk? Waarom knippen we jongens haar kort, en is het de verwachting dat meisjes langer haar hebben? Hm?
  … sorry, te veel koffie op de vroege ochtend 🙂 Ik vind de rode laarsjes leuk! Ik heb verder een hekel aan plastic laarsjes, want als kind heb ik daar heel wat blaren in gelopen, maar ze zien er weel leuk uit!

  • 24 november 2015 / 09:42

   Goede vraag.. Ik zie tegenwoordig wel dat lang haar bij jongens veel meer ‘geaccepteerd’ is. Zie wel eens mannen met lang haar waar ik STIKjaloers op ben! Of ik strikjes ook voor jongens vind.. Nee, dat niet, maar elastiekjes en schuifjes kunnen wat mij betreft prima hoor.
   Plastic laarsjes zijn hier alleen goed voor een boswandeling of helpen in de tuin. Vind het ook zulke zweetdingen als je daar de hele dag op zou moeten lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *