Mijn eerste AliExpress Shoplog! | SHOPPEN

Nog niet zo heel lang geleden keek ik vol verbazing naar de website AliExpress, waar je werkelijk alles wat je maar kunt bedenken kunt bestellen. Ik wist niet zo goed wat ik er van moest vinden. Inmiddels ben ik wat bestellingen verder en vandaag deel ik mijn allereerste AliExpress Shoplog met jullie. Benieuwd wat ik heb aangeschaft?

Wat is aliexpress?

Oke, voor de mensen die het afgelopen jaar (ongeveer) net als ik onder een steen gelegen hebben zal ik nog kort even uitleggen wat AliExpress is. AliExpress is een Chinese website waar verkopers kun producten aan kunnen bieden. Het is eigenlijk een soort marktplaats waar een groothandel of (web)winkel zijn product kan verkopen. Je kunt het vergelijken met Marktplaats en Ebay eigenlijk. De prijzen die gehanteerd worden zijn super laag, maar daar tegenover staat dat je het dan ook niet morgen in huis hebt. Vaak moet je tussen de 14 en 60 dagen wachten op je bestelling.

Om te kunnen kopen op AliExpress moet je een account aanmaken, net als op Ebay en Marktplaats. Er bestaat ook een app voor je telefoon die je kunt gebruiken, maar via de browser op je pc of laptop kun je ook prima bestellen. In je account kun je precies zien wanneer je wat bij welke verkoper besteld hebt. En je kunt ook zien wanneer het verzonden is. Daarnaast kun je berichten met de verkoper(s) uitwisselen.

Mijn eerste AliExpress Shoplog!

Ik moet zeggen dat ik het best een beetje spannend vond om wat te bestellen. Het duurt lang voordat een bestelling geleverd wordt en dan vind ik het altijd maar de vraag of je het wel ontvangt. Tot nu toe heb ik slechts 1 bestelling niet ontvangen en ik ben met die winkelier in overleg om tot een oplossing te komen, heel netjes allemaal.

Uitstekers

shoplog aliexpress 1
Al halverwege januari bestelde ik allerlei leuke dingen voor de Bento-lunches die ik wilde gaan maken. Zo ook dit setje met uitstekers voor brood of ontbijtkoek. Ze staan nu voor $ 2,14 te koop, maar ik geloof dat ik er minder voor betaald heb. En ze werken prima! Met het onderste deel kun je de ontboetkoek uitsteken en heb je alleen de vorm, als je het bovenste gedeelte er dan nog even op drukt, heb je ook een leuke print in je koek.

siliconen ei-vorm

shoplog aliexpress 2
Voor zoonlief bestelde ik deze grappige vorm om pannenkoeken of eieren in te bakken. Je gooit ‘m zo in de pan en giet dan je ei of het beslag er in. Nog maar 1 keer gebruikt, want een gebakken ei was niet zo’n succes  voor zoonlief. Wel qua vorm, maar hij wilde ‘m gewoon niet eten..

zondag 2
Zo wordt het ei dan, leuk he? De vorm kost $2,15.

Brooduitstekers

shoplog aliexpress 3
En echt de beste koop (ongeveer) is wel dit: 4 hardplastic uitsteekvormen voor brood! Echt, sinds ik dit soort uitgestoken boterhammen in de broodtrommel van de kleine meid doe, gaat alles OP. Wat ik er ook op smeer. En zelfs zoonlief is enthousiast (hoewel die nog steeds niet verder komt dan brood met hagelslag: ‘die!’).

Ze kosten ongeveer anderhalve euro per stuk (als je goed zoekt, de prijzen verschillen enorm).

Vormpjes voor gekookt ei

shoplog aliexpress 4

Dit is ook al zo’n leuke aankoop. Je kookt een ei, laat ‘m heel even afkoelen zodat je ‘m kunt pellen en dan druk je ‘m in zo’n schattig vormpje. Een ei in maat M werkt het best, maar groter kan ook. Ze kosten ongeveer een euro per stuk, maar gaan meestal per 2.

nog meer uitstekers

aliexpress shoplog 5

Oke, I know, ik ging een beetje los op de uitsteekvormpjes voor brood.. Maar mijn kleine meid is zo’n fan van Hello Kitty dat ik die wel MOEST bestellen. En die vorm past precies op ons Nederlandse brood. Echt zo leuk dat je het gezichtje van Hello Kitty er ook nog in kunt drukken. <3. Het beertje werkt ook prima, maar is wel een beetje klein voor de grote snedes brood.

Telefoonhoesje

shoplog aliexpress 6

Ik vind het altijd een beetje lastig om een goed hoesje voor mijn telefoon te vinden. De originele hoesjes van LG zijn zo belachelijk duur, en ik had nu een heel leuk siliconen hoesje. Maar die beschermde de voorkant niet. Deze kostte € 2,37 en ik vond het dus echt wel het proberen waard. Inmiddels gebruik ik ‘m een aantal weken en ik ben dik tevreden. Hij vindt alleen de groothoeklens wat lastig (je ziet links- en rechtsonder op die foto’s een klein stukje van het hoesje, haha.

nagellakhouder

shoplog aliexpress 7

Toen ik dit ding zag, wist ik gewoon: dit moet ik hebben! Het is een siliconen vorm die je om je vingers kunt doen, waar je je potje nagellak in kunt doen als je aan het lakken bent. Vet handig! Dan kan hij niet omvallen :-). Ik heb verschillende vormen potjes geprobeerd (zie de linker foto) en ze blijven allemaal overeind. Kosten: € 1,14

make up kwast

shoplog aliexpress 8
Ook iets wat ik al een tijdje geleden voorbij zag komen bij verschillende beautybloggers: een ovale make-up-kwast. Hier gaat mijn beautyhart echt sneller van kloppen. Het is een prachtige kwast met super zachte haren. Het rosegoud ziet er ook prachtig uit en ik denk dat dit echt prachtig staat op je make-up-tafel. Ik weet alleen nog niet waar ik ‘m voor ga gebruiken, haha. Hij kost € 1,33 dus voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten.

Blij?

Nou, dat kun je wel zeggen ja! Ik moet wel zeggen dat (een deel van) mijn eerste bestelling er echt lang over heeft gedaan om aan te komen (bijna 6 weken), maar dat had ook wat te maken met het Chinese Nieuwjaar. Ik kreeg netjes een berichtje van de verkoper dat er verzonden werd na het Chinese Nieuwjaar, maar daardoor duurde het dus langer dan normaal. Bestellingen die ik daarna deed kwamen soms heel snel aan (2 weken). Als je iets voor een verjaardag wilt bestellen, moet je dat dus wel op tijd doen, zodat je zeker weet dat het er op tijd is.

Een aantal tips

Lees, voordat je bestelt, altijd even de reviews bij de verkoper. Daar kun je heel goed zien hoe de verkoper het doet en of je ook krijgt wat je bestelt. Let ook even op de foto’s van de verkoper onder aan de pagina. Meestal zie je in de advertentie bovenin niet de exacte productfoto’s en die kunnen soms een beetje misleidend zijn.

Zoek de laagste prijs! Veel producten komen bij verschillende kopers voor, maar met enorm verschillende prijzen. Dat kan dus best nog wat voordeel opleveren!

Kijk nog even naar deze website van de Belastingdienst over het invoeren van goederen uit het buitenland. Tot 22 euro hoef je geen invoerrechten te betalen en dus is het handig om rekening te houden met wat je per verkopende partij op AliExpress bestelt. Als het daaronder blijft, heb je dus geen extra kosten voor het invoeren.

Heb jij al eens iets bij AliExpress gekocht? En ben je ook verslaafd of valt het wel mee?

xx
Loes9 Reacties

 1. Anne
  14 april 2017 / 07:58

  En soms duurt het 12 weken… en is je kind alweer te groot voor de bestelde kleding

  • Loes
   Auteur
   14 april 2017 / 10:22

   Ik bestel eigenlijk geen kleding, omdat ik bang ben dat het toch niet gaat passen. Mijn kids zijn relatief groot. Bij winkels als Zara en Mango kan ik eigenlijk ook nooit slagen (alles te kort en te wijd), dus daar ben ik hier ook een beetje bang voor. Hoewel ik nu wel zo’n leuk rokje besteld heb voor de kleine meid. Maar daarbij maakt het niet uit als het lang duurt voor het komt: door de elastieken band gaat die nog wel 2 jaar passen.

 2. Annabel
  14 april 2017 / 08:09

  Wat een interessant stukje! Ik heb ook zoveel leuks gezien, maar durfde het nog niet aan. Inderdaad terughoudend voor eventuele kosten die er bij komen (belasting), maar ook levering…

  • Loes
   Auteur
   14 april 2017 / 10:25

   Als je er rekening mee houdt (met die besteltijd) dan valt het best wel mee. En heel spannend elke dag om thuis te komen en je brievenbus te controleren op een pakketje, haha. Ik heb tot nu toe nog geen extra kosten gehad, gelukkig.

 3. 14 april 2017 / 09:36

  Ik heb ook al eens besteld… een Anna jurk en balletpakje voor dochterlief.
  Vriendlief pas geleden een gsm hoesje en een pasjehouder. De gsm hoes bevalt hem zo goed dat ik er ook 1 besteld heb en nu wacht op de post 😉
  Ik vind die pannenkoeken vorm van de kikker erg leuk. Ik denk dat ik ook eens ga zoeken, want onze kleine man is dol op pannenkoeken.

  • Loes
   Auteur
   14 april 2017 / 10:26

   Oh ja, misschien is een balletpakje ook nog wel een goed idee inderdaad! Heb eigenlijk nog geen ervaring met kleding (heb alleen zo’n mooie tutu-rok besteld, maar nog niet ontvangen), maar daarvoor lijkt het me niet zo geschikt. Wel voor al die andere kleine dingen en gadgets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *