LEGOLAND Billund Tips en Ervaring | Denemarken

Voor veel mensen is LEGOLAND Billund de reden om eens op vakantie te gaan naar Denemarken. Begrijpelijk, want de meeste kinderen spelen ontzettend graag met Lego en/of Duplo en wat is er nou mooier dan een heel park met van die steentjes? Afgelopen zomer bezochten wij met onze kinderen LEGOLAND Billund en vandaag geef ik je alle informatie over dit super leuke park.Voorbereiding | Kaartjes met korting?

Bij het boeken van onze accommodatie in Denemarken kregen we de mogelijkheid om kaartjes voor LEGOLAND Billund met 25% korting aan te schaffen. Dat scheelt natuurlijk een flink bedrag, maar toch ging ik op onderzoek uit of dat nog anders kon.

Als je op de dag van bezoek bij de kassa kaartjes gaat kopen betaal je voor kinderen (3-12 jaar) 339 DKK (€ 46) en 359 DKK (€ 49) voor volwassenen. Boek je 2-6 dagen van te voren, dan krijg je 5% korting en zijn de kaartjes 319 DKK en 339 DKK (€ 43 en € 46), en boek je meer dan 7 dagen van te voren, dan krijg je 10% korting. De kaartjes zijn dan 299 DKK en 319 DKK (€ 40 en € 43). Het loont in ieder geval om op tijd te boeken.

In de Lego Catalogus zit een kortingsbon (deze voor 2019) waarmee 1 kind gratis naar binnen kan. Via deze link is de kortingscode  voor het seizoen 2019 beschikbaar. Als je via Google zoekt, dan kun je ‘m ook vinden. Zelf hebben we via Groupon kaartjes gekocht, dat was nog voordeliger. Omdat Pepijn nog geen 3 jaar was op het moment van bezoeken, hoefden we voor hem geen kaartje te kopen. Het werkte briljant trouwens, met een vooraf gekocht kaartje. We konden zo doorlopen naar de ingang waar ons kaartje gescand werd. Geen rij voor de kassa dus! En dat vind ik eigenlijk ook al heel wat waard.

LEGOLAND Billund Tips en Ervaring (29)-

Nog wel even een opmerking: bij sommige accommodaties krijg je ‘gratis’ kaartjes. Die lijken dan wel gratis, maar vaak is de prijs van de accommodatie dan een stuk hoger. Zorg dat je dus goed de prijzen van de accommodaties vergelijkt, want anders betaal je alsnog (te)veel voor een kaartje. En als laatste: als je met de auto naar LEGOLAND Billund gaat, moet je ook betalen voor het parkeren. Dat kost 50 DKK, zo’n € 7,- en dat vond ik een prima prijs. Er was ruim voldoende plek!

LEGOLAND Billund met kleine kinderen

Onze grootste vraag was misschien wel: Is LEGOLAND Billund leuk voor Lize (4) en Pepijn (2)? Nou, daar kan ik volmondig JA op antwoorden. Tuurlijk zijn er een boel attracties (zoals achtbanen) waar ze niet in mogen, maar er is ook zo veel wat je wel kunt doen! In ons geval wisten we al wel een beetje dat we ook niet een volle dag in het park zouden volhouden (want Pepijn slaapt nog ’s middags) en dus was het ook prima om niet alles te doen.

DUPLO Trein

LEGOLAND Billund Tips en Ervaring (2)-

Omdat het bij de ingang best druk was, renden wij direct door naar DUPLOLAND, iets verder achterop het park. Daar stapten we in de Duplotrein, jeej! Dat was een leuke starter. Helaas begon het daarna direct te regenen, en dus zijn we naar binnen gevlucht.

LEGOLAND Billund Tips en Ervaring (3)-

We gingen naar binnen bij Atlantis by Sea Life en werden meegenomen in een prachtige onderwaterwereld!

LEGOLAND Billund Tips en Ervaring (4)-

Overal prachtige vissen en dan waren er van deze mooie ‘kijkdozen’. Daar kon je zo ‘even’ onder het aquarium door in de kijker de vissen van heel dichtbij bekijken. Het blije snoetje van Lize zegt alles toch?

DUPLOland

Toen het weer een beetje droog was, zijn we weer teruggegaan naar buiten, en streken we neer bij de DUPLO Playhouses.

En dit was echt een groot succes. Als het aan Lize en Pepijn had gelegen, waren ze hier de hele dag gebleven.

Want zeg nou zelf: het is toch ook te gek om dat DUPLO speelgoed in groot formaat te zien? Dat vond ik wel in elk geval!

In dit ‘reuzenrad’ pastte ik maar net, haha, maar hij was echt heel schattig.

LEGOLDMINE

Als echte Goldrush-fans gingen we op zoek naar ‘goud’ in de goudmijn. We konden een pan kopen en gingen zo aan het zeven.

En we vonden ook nog wat!

Als je genoeg goud bij elkaar verzameld had, kon je het weer inleveren (samen met je pan), en dan werd er een medaille van gedrukt. Lize is er helemaal trots op!

–> Misschien vind je dit ook leuk: Funen met kinderen

Bootjes en een show in LEGOLAND Billund

Na een klein buitje wat overtrok (en even schuilen) gingen we verder. We deden een tochtje met de boot en rond het middaguur pakken we een show mee, met schoonspringende koningen en prinsessen (vet leuk trouwens). Het zonnetje breekt zelfs een beetje door!

FALCK FIRE BRIGADE

Daarna wordt het tijd voor wat serieuzer werk: er is brand aan de overkant en aan ons brandweer-team de taak om die te blussen!

Eerst moeten we pompen om de brandweerwagen aan de overkant te krijgen. Pepijn is een blije brandweerman :’).

En dan moeten we pompen om het water uit de slang te krijgen! Dit was nog best lastig met 2 kindjes met kinderlijke motoriek, haha.

En daarna konden we nog even rustig een Falck brandweerwagen van binnen bekijken. Ook weer super leuk gedaan, dit.

Voor Pepijn houdt het nu al een beetje op en hij wordt moe. Dankzij de bolderkar en mijn sjaal kan hij heel even de oogjes dicht doen (powernap!).

Nog meer hoogtepunten

We deden nog een echte safari..

Gingen in een bootje van Amerika naar Egypte..

Zagen de NS rijden en de molens draaien..

Bewonderden de stavkirke van Borgund

 

 

Keken alvast hoe de Nyhavn in Kopenhagen er nou eigenlijk uit ziet..

En maakten uiteindelijk nog een foto met de dames van Lego Friends <3.

Je kunt je voorstellen dat dit de achterbank was toen we naar ‘huis’ reden.

Hoeveel tijd heb je nodig om het park te bekijken?

Je kunt naast een entreeticket ook een ticket voor 2 dagen kopen. Voor ons was dat (nog?) niet nodig, omdat onze kinderen te klein zijn om 2 dagen door een pretpark te struinen. Als je kinderen groter zijn, en je in het echte hoogseizoen gaat, kan ik me voorstellen dat het wat rust oplevert om 2 dagen te gaan: dan maakt het niet uit als je ergens wat langer in de rij moet staan.

Zelf zijn we dus niet eens een volle dag in het park geweest, en dat was ruim voldoende. Nu ik de foto’s zo bij elkaar zet denk ik: wat hebben we toch eigenlijk veel leuke dingen gedaan in LEGOLAND!

Picknick of Restaurant?

Ja, goede vraag! De Scandinaviërs zijn erg van het picknicken en overal tref je voldoende voorzieningen om je meegebrachte eten te nuttigen. Ook heb je overal voldoende eetgelegenheden op het park. Uiteraard zijn de prijzen zoals je ze verwacht in een attractiepark, en over de kwaliteit van het voedsel kan ik eigenlijk niets zeggen, omdat we er niet gegeten hebben. Wij hebben alleen een ijsje gehaald in het park en voor de rest fijn ons zelf meegebrachte eten opgesmikkeld.

Verblijven in de buurt van LEGOLAND Billund

Vlak naast LEGOLAND Billund liggen een aantal opties om te overnachten: er zijn Huisjes bij LEGOLAND Billund, je kunt overnachten in het LEGOLAND Hotel of je kunt verblijven in Lalandia Resort. Omdat wij niet alleen voor LEGOLAND naar Denemarken gingen, hebben we er voor gekozen om niet in één van deze accommodaties te verblijven. Wij hadden een huisje geboekt op het eiland Funen, wat echt een aanrader was! Het was ongeveer een uurtje rijden naar LEGOLAND Billund en dat was prima te doen. Daarnaast was er op Funen ook genoeg te doen (daarover binnenkort meer).

Ben jij al eens in LEGOLAND Billund geweest? En ben je net zo enthousiast als ik?

xx
LoesDit artikel bevat affiliate links. Wil je weten wat dat betekent? Lees dan mijn disclaimer.

 

12 Reacties

 1. 23 september 2017 / 09:03

  Wij zijn in 2015 in Denemarken geweest en hebben toen ook legoland bezocht. Onze kinderen waren toen ook 2 en 4 en we vonden het echt te gek! Wat is dat een prachtig park zeg! Wij vonden de medewerkers ook allemaal zo vriendelijk.

  • Loes
   Auteur
   5 oktober 2017 / 21:28

   Leuk om te horen! Klopt, de medewerkers waren ook allemaal vriendelijk. Overigens zijn we in Denemarken alleen maar vriendelijke mensen tegengekomen, haha.

 2. Marian Zw
  23 september 2017 / 12:23

  Wij zijn in 2015 in Lalandia geweest. We zijn volgens mij zeker zo’n 4/5 dagen het park ingeweest. Nu was het wel hoogseizoen maar de kids vonden het geweldig. Een halve dag zeker hebben ze zivh vermaakt in de Lego waterplaats op het park. Ik had geboekt met een Flair aanbieding. Naar mijn idee wat dat niet duur, en de kids kregen een grote lego doos kado bij het inchecken. Onze kinderen waten 3 en 5 jaar. En hebben het er nu nog steeds over. We konden ook rustig de shows en films bekijken omdst we er meerdere dagen waren.

  • Loes
   Auteur
   5 oktober 2017 / 21:30

   Oh, dat is ook een leuk idee! Dan kun je inderdaad in alle rust alles bekijken en weer terug naar het huisje als je even moe bent. En wat is zo’n aanbieding dan fijn he 🙂

 3. CW
  3 oktober 2017 / 10:24

  Tip: ga op de camping staan die ook bij LEGOLAND horen, dat scheelt aanzienlijk in de kosten en je bent op loopafstand. verder mag je tussen de middag gewoon op en naar naar je tent/caravan om te lunchen of een middagdutje te doen.
  Ik vond het geweldig dat papa en mama in de rij konden staan terwijl de kinderen heerlijk met lego/duplo konden spelen. heel relaxed!

  • Loes
   Auteur
   5 oktober 2017 / 21:31

   Dank je wel voor je reactie! Dat is inderdaad een goede tip. Fijn inderdaad dat je dan tussendoor even uit kunt rusten.

 4. jen
  12 juli 2018 / 20:29

  Toch even een vraagje: je had het over een bolderkar, waar je jongste een slaapje in kon doen. Had je die zelf meegenomen, of zijn die te huur daar? Wij hopen deze vakantie er naar toe te gaan

  • Loes
   Auteur
   13 juli 2018 / 15:14

   Wij hadden de bolderkar zelf meegenomen, was superfijn op vakantie. Wij hebben geen verhuur gezien, op de site kan ik vinden dat ze buggy’s verhuren, maar een beperkt aantal. Veel plezier in elk geval!

 5. mar
  19 juli 2019 / 16:56

  Wat een leuk blog heb je! ik zocht op legoland billund groupon tickets en kwam zo hier terecht. Ik twijfelde over de groupon actie, omdat het zoveel scheelt 😉 maar met deze uitgeprinte groupon bon kun je dus zo het park in ondanks dat het niet in het deens of engels is? Wist niet of het betrouwbaar was, maar als dit zo is ga ik het aanschaffen. Bedankt voor het delen van je leuke legoland blog.

  • Loes
   Auteur
   19 juli 2019 / 17:04

   Dank je wel voor je compliment! Yes, gewoon naar de ingang gaan, het gaat uiteindelijk om de barcode die er op zit. Ik wens je alvast heel veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *