Knipsels van week 38: Dory gevonden, Neeltje Jans en oma jarig[:en]Knipsels van week 38

Het is weer tijd voor de knipsels van week 38! Het was een week waarin we nog een dagje Neeltje Jans deden en er zelfs Dory vonden (en Nemo ook, overigens). Verder ging het ‘normale’ leven gewoon weer door: school, peuterspeelzaal en werk. En toen de zon scheen op oma’s verjaardag werd het toch nog een beetje die Indian Summer waar we al even op hoopten.Maandag

Maandag was onze laatste dag in Port Zelande. Toen we vertrokken kwam het met bakken uit de lucht.

We reden naar de Neeltje Jans vandaag: Neeltje Jans is als werkeiland een onderdeel van de Oosterscheldekering. Na het voltooien van de Deltawerken is er op Neeltje Jans een informatie- en attractiepark geopend. Erg leuk om met de kinderen naartoe te gaan. We beginnen bij de zeehonden.

En we kijken natuurlijk naar de show met de hele familie.

Dat was echt ontzettend leuk om te zien, zeehonden blijven fascinerende dieren.

Aan het einde van de show kwamen ze nog even heel dichtbij.

Tijdens een regenbuitje besluiten we naar het aquarium te gaan en het grote aquarium is al indrukwekkend, maar in het kleine aquarium vinden we Dory!

En Nemo, uiteraard. Super leuk om deze vissen in het echt te zien, en dan nog leuker om te beseffen dat de filmmakers de vissen zo echt hebben nagemaakt!

Als het weer droog is buiten, pakken we nog de show van de zeeleeuwen mee. En kijk naar de deltawerken daarachter. Indrukwekkend uitzicht he?

En ook deze show was erg leuk om te zien.

We bekijken de deltawerken ook nog even van dichtbij, en man, wat is dat indrukwekkend.

Binnenin is helemaal een informatiecentrum en daar komen we nog prachtige briefjes van guldens tegen. En het leuke is dat we vorige week zondag bij deze vuurtoren stonden!

Kijk dan naar de kracht van dat water, wauw!

Op de terugweg vallen Lize en Pepijn in de auto in slaap, haha. Helaas was het van korte duur.

’s Avonds gaan we bij opa en oma in Enschede eten en als we naar huis willen, komen we de stad bijna niet uit: de vliegveldweg is afgesloten (en dat wisten we), maar de oprit bij de snelweg bij Grolsch is ’s avonds ook dicht. *zucht* We kunnen dus eerst een heel eind omrijden om de weg naar huis te nemen.

Dinsdag

Als ik dinsdag naar kantoor rij, is het weer feest op de weg. Iedereen remt en het is weer plakken en aansluiten. Bah!

’s Middags komt het vriendinnetje van Lize weer spelen en samen doen we een paar potjes Uno Junior. Met zijn drieën toch een stuk leuker dan met zijn tweeën.

Woensdag

Woensdag gaan we Lize naar school brengen en daarna ga ik met Pepijn kijken bij een bijeenkomst van de VVE thuis (VVE staat voor Voorschoolse en Vroegschoolse Eduatie). Dat is een programma om de ontwikkeling bij kinderen te stimuleren. En elke keer behandelen ze (ongeveer) hetzelfde thema op school. Je krijgt allerlei leuke opdrachten en dingen te doen mee naar huis.

En je kunt er met andere moeders (en de organisator) kletsen over de opvoeding. En lekker koffiedrinken 🙂 Ik vond het erg gezellig om te doen, en Pepijn kon zich er gelukkig ook vermaken. Over 2 weken weer!

’s Middags speelt Lize bij haar vriendinnetje en dus heb ik even tijd om gauw de stad in te gaan. De Albert Heijn die in het centrum zit is helemaal leeg gemaakt (het pand wordt gesloopt) en dat ziet er zo gek uit! Ik kan me nog herinneren dat deze AH geopend werd… (*sentiment uit*).

Donderdag

Donderdag ga ik wederom werken en weer is het feest op de snelweg: de A35 is na knooppunt Buren afgesloten en dat betekent extra drukte op mijn traject. Feest (maar niet heus).

Vrijdag

Vrijdag moet ik eerst Lize naar school brengen en daarna Pepijn naar Enschede. Oh ja, en daarna naar kantoor in Hengelo. Omdat de vliegveldweg nog steeds is afgesloten rij ik via het UT-terrein naar opa en oma. Door alle omleidingen en afsluitingen was ik pas om half 10 op kantoor. Joy.

Omdat Ton ook op tijd thuis is vandaag eten we bij opa en oma in Enschede. En we halen lekker kibbeling! Heerlijk!

Zaterdag

Gisteren kreeg Lize van oma allemaal mooie poëzieplaatjes mee (dat zijn gewoon stickers tegenwoordig, ha!) en dus kon ik ein-de-lijk wat in haar poëziealbum schrijven.

Als Pepijn in bed ligt en Ton nog even thuis is, rijden wij gauw naar de supermarkt (jaja) om snel een boodschapje te doen. We stoppen nog even bij Shoeby Fashin en man, wat een leuke spullen hebben ze toch allemaal!

Kijk dat printje met die vos en konijntjes… Ze hebben er ook een jas van! Ik ben verliefd. Helaas zei Ton: ‘wel een beetje druk’…

Als we weer thuis zijn, knutselen we nog even met de kastanjes die we (ook) van oma kregen. We hadden zelf nog een mandje eikels, dus genoeg te knutselen!

Tja, die hamer was soms echt even nodig om de gaatjes in de kastanjes en eikels te prikken, ha!

En het volleybalseizoen is weer begonnen. Dit jaar speelt Ton weer fijn in de Veldwijk (sporthal in Hengelo). Daar vind ik het een stuk leuker dan in de OSG. Hier zit je dichter op het veld en de kids kunnen hier beter rondrennen.

We bleven een beetje lang in de sporthal, en uiteraard had ik niks te eten in huis (loedermoeder!!). Dus rijden we naar de McDonalds. Lekker pedagogisch verantwoord, maar we vallen wel met de neus in de boter! Hello Kitty-shizzle in het Happymeal! Jeej! Dat was een week of 6 geleden in Spanje al zo, en nu in Nederland gelukkig ook.

Er zat een kopje van Keroppi in dit keer en die viel bij Pepijn en Lize goed in de smaak. Volgende week maar weer kijken wat er dan in zit, haha. Volgens mij kun je de speeltjes ook los kopen…

Zondag

Zondag vierden we de verjaardag van mijn moeder. En wat was het lekker weer! We hebben de hele middag buiten kunnen zitten. Echt fijn hoor, ik dacht vorige week echt dat herfst al vet was begonnen. Gelukkig kregen we vandaag genoeg vitamine D.

En zo is het alweer zondagavond, zijn we aan een nieuwe Netflix-serie begonnen (want we wachten nog op de laatste afleveringen van Shooter). We kijken nu naar Legends en die lijkt ook best aardig.

Hoe was jouw week? Ben jij wel eens bij de Neeltje Jans geweest?

xx
LoesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *