Lactosevrije cappuccino | Easy!

Lactosevrije cappuccino (13)

Sinds een tijdje eet (en drink) ik lactose-arm. Het lukt niet altijd om volledig lactosevrij te eten en drinken, maar ‘gewoon melk’ gebruik ik eigenlijk helemaal niet meer. Ik had het idee dat mijn buik dat niet altijd even fijn vindt, en daarnaast zijn er zoveel alternatieven die ik ook erg graag lust! Sojamelk is overigens niet aan mij besteed, dat vind ik het minst lekkere alternatief. Wat ik dan wel gebruik? Amandelmelk, havermelk, kokosmelk, rijstmelk, hazelnootmelk (jammie!) en een tijdje verkocht de Appie ook hazelnoot-amandel-praliné-melk (en jaaaaa, dat klinkt net zo lekker als het smaakte!!). Helaas kan ik die laatste nergens meer vinden, die pakken gingen hier echt zo op. Het was bijna chocolademelk, maar dan nog lekkerder eigenlijk.

Ik gebruik het dan vooral voor havermout, gewoon bij het brood dronk ik het eigenlijk hoe dan ook al niet echt (meer). Afgelopen week ontdekte ik overigens kokosmelk met chocola, wauw, dat is ook echt een aanrader. Heerlijk! Ricedream is dus eigenlijk wel mijn favoriete merk voor plantaardige melk.

Maar goed, dan komt het lastige: lactosevrije cappuccino. Ik durfde het eigenlijk nooit echt aan. Bij Starbucks kun je wel een Soy Latte bestellen, maar eerlijk gezegd lijkt dat me helemaal niks (ook omdat ik sojamelk echt een beetje weeïg vind zeg maar).

Toen ik er eens over nadacht, bleven er maar weinig alternatieven over, want kokosmelk en koffie, dat lijkt me niet zo’n briljante combinatie. Haver en koffie ook niet, en rijst en koffie al helemaal niet. Nu heb je wel van die siroopjes voor in de koffie met hazelnootsmaak, dus hazelnootmelk zou best eens een goede optie zijn. Aangezien ik alleen amandelmelk in huis had vandaag, heb ik het daar eens mee geprobeerd.

Lactosevrije cappuccino (1)

Omdat Ricedream niet overal te krijgen is, vandaag amandelmelk van Alpro (ook prima overigens hoor).

Lactosevrije cappuccino (3)

In de melkopschuimer tot aan het max-teken (bijna niet te zien, maar het zit er net iets onder) en kloppen maar!

Lactosevrije cappuccino (5)

Dit is overigens wel zo’n fijn apparaatje! Hij is van Nespresso en ik gebruik ‘m niet altijd (want ik drink niet altijd cappuccino, ook wel eens gewoon koffie), maar hij maakt eigenlijk altijd prachtig schuim! Ik vond het wel een beetje spannend wat er met de amandelmelk zou gebeuren, maar let op…

Lactosevrije cappuccino (7)

TADAAAAAAAAAAAA!!! Kijk eens wat een prachtig schuim! Hier wordt een mens toch blij van? Of nou ja, ik in ieder geval wel! Ik moet zeggen dat ik echt blij verrast ben met het resultaat hoor. Ik weet niet waarom, maar ik dacht altijd dat plantaardige melk volledig ongeschikt was om cappuccino mee te maken. Nou, niks is minder waar: werkt als een trein!

Lactosevrije cappuccino (9)

Nog een beetje cacaosuiker er bovenop en smikkelen maar! De smaak was ook echt lekker, dat nootachtige in de koffie, ik hou er wel van. Zo hoefde er ook geen (zoete) siroop bij in (meestal kies ik caramel overigens, heerlijk, maar niet zo goed voor de lijn ;)), dus dit is echt een aanrader.

Lactosevrije cappuccino (12).jpg

Geweldig toch?

Ik ben echt blij dat ik het nu eens geprobeerd heb, want dit werkte prima en smaakt ook nog eens heerlijk.

Drink jij graag cappuccino? En heb je wel eens een lactosevrije variant geprobeerd?

xx
Loes

 

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *