The Mommy Tag | Persoonlijk

20150909_174935.jpg

Via Desirée van Curvacious kwam ik deze leuke Mommy Tag tegen. Ik vind het altijd ontzettend leuk om bij anderen zo’n tag te lezen, en vandaag vul ik ‘m zelf in. Lees mee!

Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Ik ben een werkende mama. Wel een parttime werkende mama, ik werk momenteel 3 volle dagen in de week, 24 uur dus. Daarnaast geef ik eens in de 2 weken op zaterdag naailes aan een stel meiden van het middelbaar onderwijs, en dat vind ik ook erg leuk om te doen. Ik moet zeggen dat ik het heerlijk vind zo. Ik ben 2 dagen met de kindjes thuis en geniet er optimaal van!

Zou je het anders willen?

Nee, ik vind het zo perfect in balans. Ik vind het lekker om te gaan werken en daarna is het dan ook heerlijk om lekker met de kindjes thuis te zijn.

Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?

Altijd in hun eigen bedjes. Ik zou het soms wel anders willen zien, maar beide kids willen alleen maar spelen bij ons in bed, dus slapen doen ze er niet in. Op zich ook prima, ze hebben allebei een heerlijk bed met lieve knuffels en zo een echte eigen plek. Dochterlief heeft overigens vorig jaar 1 keer bij ons in bed geslapen (toen ze ziek was) en dat was wel hilarisch, want halverwege de nacht lag papa links op een smal strookje bed, mama rechts op een smal strookje bed, en de kleine prinses lag overdwars in het midden, hihi.

De beste aankoop voor je kindje?

Poeh lastig.. Voor dochterlief denk ik het meerijdplankje met zitje achter de kinderwagen (de kid sit). Vooral als je alleen met 2 kindjes bent is dat echt heerlijk: slechts 1 wagen (die niet zo breed is, dat vind ik het nadeel van een duo-wagen) en toch kun je lekker opschieten. En als de kleine meid moe is, kan ze lekker zitten (beter dan een plankje alleen).

Verder is de kinderstoel van Ikea echt een goede aankoop geweest, vooral voor ‘erbij’. We hebben ook een Stokke stoel, en daar een new born Seat in, maar de overgang naar de reguliere stoel is wel erg groot. De Ikea stoel kun je al heel vroeg gebruiken en is ook ideaal om mee te nemen op visite EN we gebruiken ‘m in de zomer ook nog eens buiten.

De wipper van Baby Bjorn, die hebben we overigens niet gekocht, maar geleend, maar dat is zo’n fijne wipper. Je kindje kan daar heel vroeg al in liggen, en zo heb je even je handen vrij.

20151118_174419

Hoeveel kinderen wens je?

We hebben er nu twee en dat is het ook voor ons. Bij mijn tweede keizersnede heb ik mij direct laten steriliseren. Ons gezin is helemaal compleet zo.

Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Wij hebben daar niet echt een vast ritme voor. Afgelopen zaterdag hebben we onze ‘eerste’ date night gehad sinds zoonlief er is. Dat was heerlijk om eens te doen, maar zoals in de post daarover al kon lezen, hebben we vaak een avond voor ons alleen als de kindjes in bed liggen en dan relaxen we ook heerlijk met een wijntje/biertje en een goede film.

Favoriete bezigheid van je kindje?

Van zoonlief is dat momenteel kruipen, hij gaat echt overal naartoe en is helemaal trots dat dat lukt 🙂

En van de kleine meid is dat denk ik wel een ‘show geven’. Dan doet ze haar prinsessenjurk aan en gaat ze dansen en zingen, echt heel schattig. Ze zet dan een stoel voor ons klaar en dan moeten we aan het einde een applaus geven.

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Niet echt geloof ik.. Of ja, toch, een aantal dingen die op de ‘lijst’ stonden (zoals navelbandjes en veiligheidsspelden) liggen nog steeds ongeopend onder in de kast. Die had ik dus totaal niet nodig. Verder wist ik helemaal bij zoonlief wel welke spulletjes ik fijn vond in gebruik en heb ik dus geen miskopen gedaan.

IMG-20160126-WA0015.jpg

Het favoriete eten van je kindje?

Van dochterlief is dat wel pasta, het liefst in een leuke vorm (treintjes, of dieren, of dora) en van de kleine man weet ik het nog niet echt. Fruit gaat er eigenlijk altijd wel in, maar hij vindt bijvoorbeeld de spaghetti van Ella’s Kitchen ook erg lekker.

Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Nee, ik had zelf al een redelijke auto met goede kofferbak (om mijn naaimachines te vervoeren haha), dus die heb ik nu nog steeds. En manlief heeft een auto  van de zaak en bij het uitkiezen daarvan hou je natuurlijk wel rekening met het feit dat je allerlei dingen mee moet sjouwen (dus een station).

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Na kind 2 is het ver te zoeken met mijn figuur helaas.. Een jaar na de geboorte van onze dochter zijn we getrouwd en ik weet niet hoe ik het gedaan heb, maar toen was ik haast lichter dan voor de zwangerschap. Nu ben ik helaas wat zwaarder. Daar ga ik binnenkort wel wat aan doen overigens hoor.

Wat is je droomvakantie met kids?

Poeh, lastige vraag, ik vind eigenlijk een vakantie waar iedereen het naar zijn zin heeft het leukst. Binnenkort gaan we op wintersport en dat is altijd feest, in de zomer vind ik Engeland altijd geweldig en ik wil nog graag op vakantie naar Noorwegen (en evt. Zweden in de combinatie dan).

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Nou, wat niet: Je moet voor 3 (soms 4) denken, je hebt altijd gezelschap (heerlijk gezellig), mijn lichaam is echt anders geworden en je kunt niet altijd alles doen zonder na te denken (je moet meer rekening houden met je gezinssituatie).

Mijn hart smelt als ik…

Zoonlief zie glimlachen of als de kleine meid me in de arme vliegt als ik thuis kom. Of.. Als ze haar broer een kusje geeft (zo schattig!).

Waar shop jij de leukste kinderkleren?

Dat is een combinatie, ik vind Hema, H&M, V&D, Zara kids en Name it erg leuk, maar ik slaag ook altijd goed bij de tweedehands winkel Kids Vintage. En prenatal overigens ook, maar dan niet de kleding van hun eigen merk (is vaak te breed voor onze kindjes zeg maar).

Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?

Mmmh, ik heb niet specifiek iets wat ik mama-make-up zou noemen, maar ik ben qua make-up erg fan van MUA (make-up artist, van Kruidvat) en Catrice/Essence top qua prijs-kwaliteitverhouding. Verzorgingsproducten eigenlijk ook van Kruidvat, of van de DM (Duitse drogist).

IMG-20160126-WA0016.jpg

A-merk of huismerk?

Combinatie: als je kijkt naar luiers bijvoorbeeld: overdag gebruiken wij de luiers van Kruidvat en ’s nachts de luiers van Pampers. En zo heb ik dat met wel meer dingen. Wel Zwitsal in bad trouwens, omdat dat zo lekker ruikt :).

Heb je altijd een kinderwens gehad?

Ja, ik heb mezelf altijd wel als moeder gezien. Het was natuurlijk afwachten of het ook zo mocht zijn, maar dat is gelukkig wel zo!

Wat is het leukste aan het moederschap?

Je bent nooit meer alleen, het is altijd erg gezellig in huis. En ik vind het prachtig om de wereld door de ogen van een kindje te zien, zo leuk om te beleven. De meest normale dingen worden dan ineens bijzonder. En er wordt ontzettend veel gelachen, want alles is grappig in deze wereld.

Zo, dat waren de vragen, best een boel, nu ik het zo uitgetypt heb, haha. Bedankt voor het lezen, en neem je deze tag over, laat dan even een berichtje achter, ik ben erg benieuwd naar jouw antwoorden!

xx
Loes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *