Koningsdag | Oranje boven!

koningsdag x

 

Hoera! Het is Koningsdag vandaag! Maar waar Koningsdag eigenlijk ieder jaar gepaard gaat met leuke buitenactiviteiten, lijkt het weer vandaag toch echt veel roet in het eten te gooien 🙁 Zo jammer van alle leuke dingen die gepland stonden. Vandaag dus even een artikel over allerlei creatieve dingen die in het teken staan van Koningsdag en die je binnen kunt doen. Kijk je mee?

koningsdagLaten we beginnen met deze leuke kleurplaat voor de kids.  Als je doorklikt naar het originele bestand kom je overigens op een website met nog veel meer leuke kleurplaten. Dan kan het dus wel de hele dag regenen 🙂

koningsdag 2

Dan dit schattige boekje van Juf Marije met allerlei leuke opdrachten die over Koningsdag gaan. Ik heb het boekje voor dochterlief geprint, en sommige dingen zijn nog wel lastig voor haar (lezen), maar er staan echt zulke leuke dingen in! En het plaatje van de voorkant heb ik nog even iets uitvergroot en op het raam getekend met kalkstiften:

koning op het raam

Leuk he?

koningsdag 3

Deze leuke ‘vlinderdasjes’ zijn super makkelijk om te haken! Maak ze op een speldje en je kunt ze overal op kwijt.

koningsdag 4

Of een leuke ketting! Haak deze balletjes (of nog meer) en rijg ze aan een mooi oranje lintje!

koningsdag 5

Wil je je huis nog versieren? Download dan deze printable (link zit in het plaatje) en hang ‘m op!

koningsdag 6

Lintje gemist gisteren? Haak je eigen lintje met een mooie medaille (en voeg natuurlijk zelf een foto toe, haha).

koningsdag 7

Deze kroontjes zijn ook super om op een speldje te maken, zodat je ze op kunt spelden. Of verwerk ze in een slinger en hang ze op. Varieer in kleur (rood-wit-blauw, ha!), je kunt er de hele dag over doen!

koningsdag 8

Heb je ervaring met haken? Dan kun je je misschien wagen aan deze lekkere oranje soes met slagroom en kroontje van ‘chocola’!

koningsdag 9

En tot slot nog even iets wat je ook met kids kunt maken: schattige vaasjes of waxinelicht-houdertjes met rood-wit-blauwe of oranje bloemen (gemaakt van vilt en van die leuke ‘wollen’ bolletjes).

Wat ga jij doen vandaag? Blijf je binnen of ga je toch nog even op pad? En wat zou jij willen knutselen? Ik ben benieuwd! Ik wens je in elk geval een fijne Koningsdag!

xx
Loes

 

2 Reacties

  1. Neelke
    28 april 2016 / 09:55

    Wat een leuke ideeen allemaal. Wij zijn gewoon lekker naar buiten gegaan, want in Zeist is het gelukkig (bijna) droog gebleven..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *