Knutselen voor Koningsdag | DIY

Het is al weer bijna 27 april, dus Koningsdag! Ik zag de weersvoorspelling voor volgende week en die zien er niet echt heel goed uit. Jammer, want eigenlijk is het het leukst om Koningsdag lekker buiten te vieren. In het zonnetje welteverstaan. Om de pret niet te drukken heb ik vandaag de leukste knutselideeën voor Koningsdag voor je op een rij gezet. Kun je vast voorbereidingen treffen voor als het echt een regenachtige dag wordt.

Knutselen voor Koningsdag

Stiekem kan ik er nog steeds niet aan wennen, aan die Koningsdag. Op de een of andere manier zit 30 april met haar Koninginnedag nog te diepgeworteld, en ik vergeet gewoon echt dat het nu 27 april moet zijn. Zal dus ook nog wel een paar jaar duren voordat het helemaal in mijn systeem zit, maar dat maakt niet uit.

Nu ik kindjes heb, vind ik het wel des te leuker om te knutselen met een thema. Alle feestdagen lijken ineens zo veel meer beleefd te worden met kids, echt leuk. Voor nu heb ik dus ook echt een aantal leuke dingen op een rij gezet. Meer inspiratie kun je trouwens ook vinden in mijn artikel van Koningsdag van vorig jaar.

1. Prinses op de pot, eh erwt

knutselen voor koningsdag 1

Als je nog toiletrolletjes over hebt, kun je deze 3 schattige prinsesjes maken. Heb je je eigen Amalia, Alexia en Ariane om mee te spelen 🙂

2. Fotoprops koningsdag

knutselen voor koningsdag 2

Dit is ook echt iets wat je makkelijk zelf kunt maken volgens mij: fotoprops voor je selfies of voor de foto’s die je gaat maken op Koningsdag. Deze exemplaren zijn hier te krijgen.

3. Kralenplankje rood-wit-blauw

knutselen voor koningsdag 3

Ook leuk om van bijvoorbeeld strijkkraaltjes te maken: een Nederlandse vlag! Of om te borduren, dat kan natuurlijk ook. Een simpel patroon dat zelfs met kleine kids makkelijk te volgen is.

4. Kroon voor de koning

knutselen voor koningsdag 4

Op Pinterest etc. zijn genoeg kroontjes te vinden voor Prinsessen, maar voor jongens is het lastig om een goede (eenvoudige) kroon te vinden. Dit is er dus wel eentje die ook voor een Koning gebruikt kan worden: niet te meisjesachtig. Moet het voor een meisje zijn, dan kun je ‘m natuurlijk nog gewoon roze maken!

5. De gouden koets

knutselen voor koningsdag 5

Ik denk dat dit mijn favoriete project is van deze lijst: een echte gouden koets! Als je het helemaal leuk wilt maken, kun je ook een foto van je kids achter de raampjes plakken :-).

6. Delfstblauwe bordjes

knutselen voor koningsdag 6

Ook al zo’n grappig idee: zelf je Delftsblauwe servies in elkaar kleuren! Dit kan natuurlijk ook erg leuk met porseleinstiften op ‘echt’ servies, maar deze kartonnen variant vind ik ook al erg leuk.

7. Speldjes voor koningsdag

knutselen voor koningsdag 7

Ook al zo’n leuke om te maken van strijkkraaltjes: als je er een speldje achter op lijmt, kun je dit op je tas of jas bevestigen. Het roosje is geen vereiste, maar maakt het wel helemaal af.

8. Kleurplaat voor koningsdag

knutselen voor koningsdag 8

Leuk voor alle leeftijden: deze kleurplaat van Fien & Teun voor Koningsdag. Blijft bij ons in huis altijd favoriet. Maar dan wel met alle kleuren van de regenboog :-).

9. armbandje voor koningsdag

knutseslen voor koningsdag 9

Leuk om te punniken (of om je breimachientje te gebruiken): een armband voor Koningsdag. Dit project is dit jaar volgens mij helemaal fijn als je ‘m twee keer maakt: voor elke pols een armbandje, dat direct als ‘armwarmer’ kan fungeren tijdens het heerlijke Hollandsche weer (lees: regen en kou).

Wat ga jij doen met Koningsdag? En welk knutselproject zou jij het liefste doen?

xx
Loes

[pzzwidget id=97121 height=300 width=300]

4 Reacties

 1. 21 april 2017 / 07:30

  Het kon zelfs gaan hagelen op Koningsdag dus ik bekijk het even anders was ik van plan om naar Hengelo te gaan.
  Vind alle knutsel ideeën erg leuk ook die delftsblauwe bordjes.

  • Loes
   Auteur
   21 april 2017 / 21:00

   Stom vooruitzicht he. Zo jammer is dat! het weer roet in het eten gooit.

 2. 7 mei 2020 / 09:19

  Hey Loes, ik zag op onze website dat mensen via jouw blog naar onze website hadden doorgeklikt. Heel leuk, dank voor de vermelding!

  • Loes
   Auteur
   7 mei 2020 / 09:36

   Wat leuk dat er via dit artikel nog clicks gegenereerd worden, het is al een oudje 🙂
   En wat lief dat je even een berichtje stuurt. Graag gedaan uiteraard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *