Kam-snaps gebruiken | DIY

Ik hou er van om lekker te knutselen, en in het verleden heb ik voor mijn dochter al eens van die leuke sjaaltjes (tegen het kwijlen) gemaakt. Destijds met klittenband, maar dat is op den duur toch niet zo mooi. Via de website van MaMarieke kwam ik de Kam Snaps tang tegen. Toen ik de filmpjes en instructie had bekeken dacht ik: die wil ik hebben!

Kam-snaps tang

Zo gezegd, zo gedaan: ik heb een tang besteld. Met natuurlijk nog wat snaps (drukkers) er bij, want anders heb je er niks aan.

Zo ziet de tang er uit in de verpakking. Standaard zit de ‘klem’ van maat T5 erop, en ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk niets anders gebruik. De T3 en T8 mallen heb ik dus nog nooit gebruikt. Let op met bestellen: je kunt dus verschillende groottes snaps bestellen, en dat is afhankelijk van wat je wilt.

De tang met de bijbehorende snaps. Ik heb een aantal kleuren besteld, en die worden heel handig in verschillende kleine zakjes geleverd. Zo kan je ze overzichtelijk bewaren.

Ik heb zo’n mooie vakjesdoos bij de Action gekocht, en daar bewaar ik de snaps in. Ik heb de verschillende voor/achterkantjes in de plastic zakjes laten zitten, want zo kan ik snel pakken wat ik nodig heb.

Een werkende snap bestaat namelijk uit 4 onderdelen:

 

De kanten die je ziet als de snap dicht zit, is voor de boven- en onderkant gelijk (dat zijn de bovenste 2 dingen in het plaatje. De binnenkant van de boven- en de onderkant zijn verschillend: zo klikken ze op elkaar zeg maar. In mijn doos zitten dus alle ‘pinnetjes’ samen zeg maar en de voorkant-binnenkantjes zitten apart in een zakje en de achterkant-binnenkantjes ook (mooie woorden trouwens).

kam-snaps tang gebruiken

Je begint dan door een gaatje in de stof te drukken met het pinnetje (ik maak niet van tevoren al een gaatje, daar gebruik ik het pinnetje van de snap zelf voor). Dan leg je 1 van de binnenkantjes er op.

Dan moet je deze combinatie precies goed in de tang leggen. Dat was nogal moeilijk met 1 hand, als de andere hand het ook nog op de foto moet zetten.. Het luistert vrij nauw, anders druk je de snap kapot.

Hier heb ik de snap (zonder stof) precies in het rondje gelegd om te laten zien hoe het moet: dit moet dus eigenlijk met de stof er op.

En zo ziet het er uit met het binnenkantje er bij op. Eigenlijk hoor hier dus de stof tussen te zitten, maar wilde het voor de foto graag even zonder laten zien. Het is heel lastig om en foto’s te maken van je project, en het ook nog goed vast te houden, haha.

Met 2 handen is dit overigens prima te doen hoor, maar met alleen links lukt dit niet haha.

Dan knijp je met de tang de snap goed dicht. Dit hoeft niet met heel veel kracht, maar je moet het wel even goed aanknijpen.

Klaar!

Dan komt het er zo uit te zien, en als je het goed hebt gedaan, passen de snaps op elkaar. Ik heb nog niet meegemaakt dat het mis ging (gelukkig), maar op de site van MaMarieke kun je wat voorbeelden van fouten zien.

Wat mijn ervaring wel is, is dat je stof niet te dun moet zijn: ik had voor het kleine meisje een zusterschort genaaid, waarbij ik de bovenkant van het schort van lint had gemaakt en het schort zelf van een dunne katoen. Ik wilde de ‘hals-band’ verstelbaar maken, dus met snaps. Nu heeft de snap op het enkele laagje katoen losgelaten, en daar moest dus een nieuwe in. Volgens mij kwam dat doordat de snap geen houvast had als het ware. Ik heb het opgelost door nog een klein stukje stof toe te voegen en een nieuwe snap te plaatsen (de overtollige stof heb ik weggeknipt, zodat alleen tussen de snap extra stof zit zeg maar), en dat werkt prima!

Het resultaat

 

En dit is de collectie geworden: mooie kwijl-doekjes. Naast opvangen van kwijl houden ze ook de eerste kou tegen, wel handig in de maand april (want die doet toch wat hij wil).

Nog een bijkomend voordeel: ik had een nieuwe broek besteld voor de kleine man. Die had hij nog niet eens aan gehad, of de ‘haak’ in de taille was er al af, waardoor de broek niet meer dicht kon (het was zo’n haak-schuif-systeem zeg maar). Aangezien ik die broek al maanden geleden besteld had, kon ik ook niet meer terug naar de winkel.

Uiteindelijk heb ik het andere deel van de haak eraf kunnen krijgen en toen heb ik er dus snaps in gezet. Werkt prima! Nu kan hij de broek gewoon nog aan. Grappig ook dat ik bijna dezelfde kleur snaps al op voorraad had.

cameratas kam snaps

Inmiddels heb ik de tang voor veel meer dingen gebruikt, en ik ben er nog steeds erg blij mee. Het gaat nog steeds altijd goed met het bevestigen van de snaps (gelukkig) en ze gaan ook lang mee. De cameratas die ik van kam-snaps heb voorzien gebruik ik bijna dagelijks, en zonder problemen!

Ik heb € 17,50 voor de Kam Snaps tang betaald en heb er flink wat snaps bij besteld. Je kunt ook een totaalpakket bestellen met allerlei snaps er al bij.

Kende jij de kam-snaps tang al?

xx
Loes

Dit artikel verscheen al eerder op mijn Hyggelig Mama (mijn oude blog), maar ik heb het een beetje aangepast om vernieuwd te plaatsen.

5 Reacties

 1. 20 april 2017 / 19:06

  Ik kende het niet, maar wat super handig zeg! Die wil ik ook! Wat leuk dat je je eigen bandana’s heb gemaakt! Ook erg handig voor een broek.
  Jij bent echt super handig!

 2. 20 april 2017 / 19:07

  Haha ik zie dat ik wel heel vaak het woord handig heb gebruikt!

  • Loes
   Auteur
   21 april 2017 / 20:59

   Haha, maar dat is het gewoon ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *